REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

PERSOANELE DEFAVORIZATE din Constanţa NU se înghesuie să ridice MĂŞTILE gratuite

PERSOANELE DEFAVORIZATE din Constanţa NU se înghesuie să ridice MĂŞTILE gratuite

Replica API 23 septembrie 2020 | 11:38 1946

Guvernul României a dat pe 21 mai o ordonanță de urgență care prevedea ca fiecare persoană defavorizată să primească 50 de măști, pentru două luni. În această categorie intrau toate persoanele cu ajutor social, alocație de întreţinere a familiei, pensionarii cu minimum 704 lei, dar şi persoanele cu handicap. Cu toate că purtarea măștilor a devenit obligatorie în unele locuri, abia la începutul lunii septembrie a început distribuirea lor.

18000 de beneficiari de măști gratuite în municipiul Constanța

În municipiul Constanța există 18000 de persoane care are trebui să primească măști gratuite. Distribuirea a început încă din 10 septembrie, însă, cu toate că se prevedea ca măstile să se împartă prin poștă, ulterior s-a hotărât ca primăriile să se ocupe de acest lucru. ”Măștile de protecție vor fi distribuite beneficiarilor de către autoritățile publice locale cu ajutorul asistenților medicali comunitari și ai mediatorilor sanitari, în termen de maxim 3 zile de la primirea acestora din partea direcțiilor de sănătate publică județene” se specifica în ordonanță. Cu toate acestea la nivelul municipiului Constanța, măștile se distribuie prin cluburile de pensionari, fără a se ține cont că printre persoanele care beneficiază de aceste măști sunt și persoane bolnave, netransportabile sau cu handicap sau cu alte probleme de sănătate care nu pot să se deplaseze pentru a-și revendica măștile.

Doar 1000 de persoane și-au ridicat măștile

Poate din cauza acestei metode de distribuire oamenii nu prea s-au îngrămădit să ridice măștile, astfel ca la nivelul municipiului Constanța, doar 1000 de persoane au venit să ridice cele 50 de măști care ar trebui să le ajungă 2 luni. Poate că pentru stocul următor de măști se va ajunge la o altă soluție prin care și persoanele care nu pot să ia la pas Constanța, să poată beneficia de aceste măști gratuite.

Vă reamintim că de aceste măști gratuite beneficiază: - persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; persoanele din familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Mai beneficiază pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei inclusiv, reprezentând nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, aprobată prin Legea nr. 196/2009, cu modificările ulterioare; persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestaţiile sociale prevăzute de art. 42 şi 58 din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Soacra mea, pe baza articolului dvs, a mers la cel mai apropiat club al pensionarilo, care era inchis. Soacra are 86 de anisi pensia minima. Deci, cine le spune batranilor si celorlalte persoane care pot beneficia, unde se distribuie?
2
0
dati.le sibani,rachiu,din banii nostri,cum face pesedeaua,sa.i vedeti pe rapanosi ce coada fac.Dar fara munca,asta ii imbolnaveste!muriti ba!
4
5
Ce sa faca batranii nedeplasbili cu msati? Dar nevoiasii? Mastile,nu tin de foame si de bolile pe care le au.Acestea nu sunt ajutoare,sunt o jignire din partea edililor pentru batranii nostrii.
6
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218