REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Persoanele imunizate în alte ţări cu seruri anti-COVID nerecunoscute în România se pot revaccina la cerere

Persoanele imunizate în alte ţări cu seruri anti-COVID nerecunoscute în România se pot revaccina la cerere

Replica API 14 octombrie 2021 | 00:00 454

Persoanele vaccinate în alte ţări cu seruri anti-COVID care nu sunt recunoscute în România, gen Sinovac, Sinopharm, Sputnik, se pot revaccina, la cerere, în România cu vaccinurile agreate la nivel european după minimum 30 de zile de la completarea schemei pe care au efectuat-o cu acele tipuri de vaccinuri, a anunţat marţi preşedintele CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiţă, scrie Agerpres.

Valeriu Gheorghiţă

"Un alt subiect pe care aş vrea să îl aduc în atenţia dumneavoastră este legat de persoanele care au fost vaccinate în afara ţării cu vaccinuri neautorizate de Agenţia Europeană a Medicamentului, de pildă Sinovac, Sinopharm, Sputnik, deci, practic, vaccinuri care nu au fost autorizate de Agenţia Europeană a Medicamentului şi, ca atare, nu sunt recunoscute şi folosite în România. În aceste situaţii, la cerere, persoanele respective se pot revaccina, practic îşi reiau schema de vaccinare după minim 30 de zile de la completarea schemei pe care au efectuat-o cu acele tipuri de vaccinuri. Se pleacă de la principiul unei persoane care are istoric de trecere prin boală şi care se poate vaccina cu schemă completă", a declarat Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a adăugat că decizia a fost luată în urma mai multor solicitări în acest sens venite de la persoane vaccinate în alte ţări cu serurile neautorizate şi nerecunoscute în România.

"Şi atunci este absolut firesc ca aceste persoane să beneficieze de vaccinare cu vaccinurile autorizate şi recunoscute în România", a completat Valeriu Gheorghiţă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218