REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° ConstanÈ›a Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° ConstanÈ›a Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Personalul din sănătate care lucrează trei ture primește un spor de 15% din salariul de bază

Personalul din sănătate care lucrează trei ture primește un spor de 15% din salariul de bază

Replica API 12 aprilie 2017 | 00:00 1738

Proiect

Proiect

Personalul din sănătate, respectiv din unitățile de asistență medico-socială și din unitățile de asistență socială/servicii sociale, care lucrează lunar în toate cele trei ture poate primi un spor de 15% din salariul de bază, în locul sporului pentru muncă prestată în timpul nopții, potrivit prevederilor proiectului Legii salarizării unitare publicate luni pe site-ul Partidului Social Democrat (PSD).

De asemenea, sporul de 15% se acordă și personalului care lucrează în două ture în sistem de 12 cu 24 în unități unde activitatea se desfășoară fără întrerupere în trei ture.

Sporul prevăzut nu se ia în calcul la determinarea limitei sporurilor, compensațiilor, primelor, premiilor și indemnizațiilor prevăzute la art.25 din lege.

De asemenea, munca prestată de personalul din unitățile sanitare, de asistență socială și de asistență medico-socială, în vederea asigurării continuității activității, în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, în cadrul schimbului normal de lucru, se plătește cu un spor de până la 100% din salariul de bază al funcției îndeplinite.

Potrivit proiectului, munca astfel prestată și plătită nu se compensează și cu timp liber corespunzător.

"Gărzile efectuate de personalul sanitar cu pregătire superioară pentru asigurarea continuității asistenței medicale în afara normei legale de muncă și a programului de lucru de la funcția de bază în zilele lucrătoare se salarizează cu un spor de până la 75% din tariful orar al salariului de bază, iar (...) în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care, potrivit dispozițiilor legale, nu se lucrează, se salarizează cu un spor de până la 100% din tariful orar al salariului de bază. Procentul concret al sporului se aprobă trimestrial de comitetul director", se precizează în document.

În schimb, medicii care nu au contract individual de muncă cu unitatea sanitară care organizează serviciul de gardă și care la nivelul acestei unități desfășoară activitate numai în linia de gardă vor încheia cu această unitate sanitară publică un contract individual de muncă cu timp parțial pentru activitatea prestată în linia de gardă și vor beneficia numai de drepturile aferente activității prestate în linia de gardă, stabilite conform prevederilor legale. Salariul de bază se stabilește pentru funcția și gradul

profesional în care aceștia sunt confirmați prin ordin al ministrului sănătății, corespunzător vechimii în muncă și se utilizează pentru stabilirea tarifului orar.

Pe de altă parte, medicii care sunt nominalizați să asigure asistența medicală de urgență, prin chemări de la domiciliu, sunt salarizați pentru perioada în care asigură garda la domiciliu cu 40% din tariful orar aferent salariului de bază și numărul de ore cât asigură garda la domiciliu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614