rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 24 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Personalul medical vrea TICHETE DE MASĂ! Scrisoare deschisă către Ministerul Sănătății

Personalul din sistemul sanitar, prin intermediul Federației Sanitas, solicită guvernanților renunțarea la indemnizația de hrană și revenirea la tichete de masă. „În momentul în care am declanșat acțiunile revendicative în 2017, principalul obiectivul SANITAS a fost ca niciun membru de sindicat să nu aibă venitul net diminuat. De la această cerință au început negocierile cu Guvernul României, sub această limită nu am fost și nu suntem de acord să negociem.

Având în vedere că O.U.G. nr. 91/2017 pentru corectarea inechităţilor din sistemul sanitar a fost emisă la presiunile Federaţiei SANITAS, iar indemnizaţia de hrană a fost introdusă tocmai pentru a înlocui tichetele de masă, astfel încât salariaţii din sistemul sanitar să nu înregistreze pierderi de venituri, iar în discuţiile avute cu Premierul României și Ministrul Sănătății am fost asiguraţi că impozitarea va fi de 10%, astfel încât suma primită pentru indemnizaţia de hrană să nu fie mai mică decât tichetele de masă, cerem insistent Guvernului României să reglementeze impozitarea indemnizației de astfel încât să nu avem pierderi de venituri față de anul 2017, sau să revenim tichetele de masă.

Noua impozitare de 41,5%, diminuează foarte mult veniturile angajaților din sistemul sanitar, mai ales pentru cei care nu au beneficiat de majorare reală în 2018”, a precizat Nicolae Manea, lider sindical Sanitas Constanța.

Redăm, în continuare, scrisoarea transmisă de reprezentanții Sanitas, Ministerului Sănătății:

„Sistemul sanitar din România reprezintă de mulți ani, cel putin declarativ, o prioritate pentru România în orice program politic prezentat de partidele din România.

Dacă, declarativ, toate partidele politice – de stânga, de dreapta sau centru – au ca preocupare sănătatea românilor, mijloacele și modalitățile prin care ar trebui ca noi, personalul din sănătate, să simțim efectele acestei preocupări nu au fost întotdeauna cele mai bine alese.

După cum știți, sănătatea din România a fost zguduită în această perioadă de efectele unor modificări ale legislației în materie salarială și nu numai. Modificările, chiar dacă au fost realizate – sperăm noi – cu intenția de a oferi acestui sistem esențial al societății românești – cel de sănătate, un fundament sănătos, nu au reușit deloc acest lucru.

Pentru personalul din sistemul sanitar, anul 2018 a adus printre altele și schimbarea radicală a regimului alocației individuale de hrană, tichetele de masă fiind înlocuite după aproape 20 de ani de așa-numita indemnizație de hrană, conform legii salarizării unitare. După 11 luni în care am experimentat noul regim, concluzia nu poate fi decât una singură: se impune revenirea de urgență la sistemul tichetelor de masă, pe care angajații din sistemul public de sănătate îl cunosc foarte bine și îl apreciază.

Spre deosebire de tichetele de masă, pentru care se plătea doar impozitul pe venit (10%), indemnizația de hrană este supusă impozitării complete (41,5%), ceea ce reprezintă o scădere semnificativă a veniturilor personalului din sistemul sanitar. Așa cum am mai spus-o, ne simțim trădați de actualul guvern, care în octombrie anul trecut promitea că indemnizația de hrană va fi impozitată doar cu 10%, pentru ca în a doua jumătate a acestui an să fie reținute din urmă și contribuțiile sociale pe primele 6 luni ale anului aferente indemnizației de hrană. Cerem așadar acordarea indemnizației de hrană sub formă de tichete de masă, în paralel cu eliminarea ei din plafonul de 30% impus sporurilor (art. 25 al Legii-cadru nr. 153/2017).

În raport cu tichetele de masă, indemnizația de hrană (impozitată integral) reprezintă nu numai o scădere a veniturilor angajaților din sistemul sanitar, ci și, mai ales, scăderea puterii lor de cumpărare pentru alimente și chiar îndepărtarea de la însuși scopul pentru care se acordă alocația individuală de hrană. Rațiunea de a fi a tichetelor de masă, care nu pot fi folosite decât pentru achiziționarea de alimente, a fost dintotdeauna aceea de a asigura servirea unei mese, pe cât posibil calde, în timpul orelor de program. Scopul pentru care au fost acordate în toți acești ani a fost tocmai acela de a menține sau a îmbunătăți starea de sănătate a angajaților, calitatea vieții lor la locul de muncă și implicit productivitatea muncii lor. Acest obiectiv de politică socială pare să fi fost uitat complet de guvernul social-democrat actual când a decis să elimine un tip de alocație individuală de hrană dedicată exclusiv achiziționării de alimente (tichete), și care și-a dovedit utilitatea în ultimii 20 de ani, pentru a-l înlocui cu o „majorare” salarială care nu este „țintită” pe hrană, putând fi folosită pentru orice tip de cheltuială, și care reprezintă de fapt o reducere de venit pentru personalul din sistemul sanitar. Cerem așadar revenirea la sistemul anterior și acordarea indemnizației de hrană sub forma tichetelor de masă.

Este de menționat faptul că același guvern care a propus înlocuirea tichetele de masă din sistemul sanitar (și sectorul public în general) declara public susținerea sistemului voucherelor de vacanță și decide să prelungească acordarea acestora în sectorul public pentru încă doi ani. Este o măsură pe care o salutăm de altfel ca pe un exemplu de politică publică inteligentă și eficientă de stimulare a unui sector de activitate și de ameliorare a sănătății fizice și psihice a salariaților. Care sunt motivele din spatele acestei decizii? E foarte simplu.

Voucherele de vacanță garantează că beneficiarii vor utiliza sumele aferente exclusiv pentru concedii de odihnă, pentru a se relaxa și a-și reface forța de muncă. Indemnizația în bani nu poate garanta așa ceva, putând fi folosită pentru orice tip de cheltuială.

Voucherele de vacanță garantează și că sumele respective vor fi injectate direct și integral în turismul românesc (nu pot fi folosite la plata ratelor sau în afara României), cu impact pozitiv asupra dezvoltării sectorului și a sectoarelor conexe, a creării de locuri de muncă, a stimulării economiei și deci a generării de venituri bugetare suplimentare. Indemnizația în bani nu poate garanta această direcționare exclusivă a fondurilor.

În fine, voucherele de vacanță sunt folosite într-un circuit complet fiscalizat, care mai și scoate la lumină o parte importantă din economia gri vehiculată în turism (a crescut semnificativ numărul cererilor de autorizare a spațiilor de cazare raportat la anul trecut). Indemnizația în bani nu poate garanta că aceste sume vor rămâne integral în economia formală.

Dacă guvernul a avut toate motivele să prelungească acordarea voucherelor de vacanță în tot sistemul bugetar, de ce nu aplică același raționament și în privința tichetelor de masă, dat fiind că este fundamental același sistem, cu aceleași beneficii?

Tichetele de masă nu pot fi folosite decât pentru achiziția de produse alimentare, servind astfel pe deplin scopul pentru care sunt acordate, în timp ce indemnizațiile de hrană în bani pot fi folosite pentru orice tip de cheltuială.

Spre deosebire de indemnizațiile de hrană, tichetele de masă nu pot fi economisite sau folosite în afara teritoriului național, valoarea lor fiind injectată direct și integral în economia locală, ceea ce generează consum, activitate economică, locuri de muncă și deci venituri bugetare suplimentare. Performanța lor economică a fost de altfel reliefată și de un studiu recent al Academiei Române.

Tichetele de masă sunt utilizate într-un circuit 100% fiscalizat, care garantează colectarea de taxe și impozite la bugetul public. Indemnizațiile de hrană în bani nu comportă această garanție împotriva economiei subterane.

Așadar, de ce nu alege guvernul să investească în sănătatea oamenilor printr-un sistem complet fiscalizat, dedicat exclusiv achiziționării de alimente și remarcat de Academia Română pentru eficiența sa în generarea de consum, locuri de muncă și venituri bugetare?”, se arată în scrisoarea deschisă.

F.B.

luni, 19 noiembrie 20181432
Comentarii

01sanitas constanta(19 noi 21:43)
asta este domnul manea, seful sanitas constanta, care vrea bonuri de masa. nu ii mai ajunge indemnizatia de hrana. la ultima sedinta, managerul grasa ameninta personalul cu procese, iar domnul manea...tacea din gura! asta reprezinta sanitas constanta.
10un pacient(19 noi 21:28)
cadrele medicale de la urgenta au cu toate sporurile 7000 roni si tot te trateaza cu sictir si asteapta atentiii cand ai nevoie de ajutor, nu mai vorbim de medici care iau spaga prin intermediul brancardierului, si vor mai mult ,
13Mokanelul asistent(19 noi 15:03)
Ti ale dreaq de paparude mooye . Nesimtite arogante si incapabile. Huo fi miar scarba de voi
22dati-le tichete de masa....(19 noi 14:40)
dar sa cumpere doar tigari si cafele...din acest motiv sunt revoltati indivizii...tigari,,,tigari...tigari...sunt distrusi fara tigari...
25andreea(19 noi 14:22)
eu am tichete de masa, putem face schimb, dar vreau si eu 30000 salariu pe luna, nu este echitabil?
22pensionar(19 noi 12:28)
caractere nepermise in conceptia slugilor puscariasului draknea- se obtin mai usor pensiile speciale, nimicurile astea nu constituie interes ptr aceste nulitati
34Pavel(19 noi 11:27)
Da,se vede ca romanii se pot trata singuri si efectiv nu au nevoie de medici si asistente. Oricine poate ajunge sa cunoasca medicina,asa ca toti care injura cadrele medicale au dreptate. Toti cei din sistem sa plece in strainatate cat mai urgent,pana nu vor fi atacati de interlopi si de hastagi,pana cand cei cu mai putina carte dar foarte intelepti ca si comentatorii de mai jos nu vor da afara pe cei ce nu accepta sa faca medicina pe salarii minime,asa cum merita. Romania autosalvata fara doctori si asistenti! Si SMURD-ul sa se care afara! Avem Facebook,e suficient!
76mari(19 noi 08:41)
Nu va e rusine citi bani luati din salariu ? si ne tratati ca pe niste gunoaie --Mai lucrati si in privat pe bani buni !
711bai , nehalitilor(19 noi 03:46)
aveti salariile triplate, mama voastra de jigodii ordinare, nu va mai satura nici dracu de bani
89Cereti si n-o sa primiti(19 noi 03:34)
Au uitat ca din incompetenta lor unii au primit tichete de ...stat pe masa???Cu ce obraznicie cer tichete de masa,de sub masa,de concediu...Tichete de garda nu vreti? Tichete de calatorie nu vreti? Bolile nosocomiale cum sau inmultit la locul vostru de munca? De bine ce v-ati respectat regulile de igiena.Mai aratati si in foto cum intrati in saloane cu parul atarnand latze,si vopsite chimical,si parfumate cocalar...Putina decenta,daca se poate,si aratati ca va respectati meseria si regulamentul interior.
67Pentru cei de mai jos(19 noi 03:17)
Mergeti mai oameni buni la vraci, sa va trateze vracii . Cine va obliga sa mergeti la ordinarii, spagarii astia. Exista medicina pe internet. Aveti solutii. Da am si eu o intrebare, voi ce faceti bun pentru societate? Unii ca voi, care striga tare , au lasat un om cu infarct pe strada ,singur, dupa ce se prabusise in autobuz. Nu era singur. Era cu nepotica de 5 ani, speriata. Unul nu s-a dat jos. Sa le fie rusine tuturor animalelor din autobuz ca asta au fost. Ambulanta a venit , omul a fost salvat.
74MODJES PUSCARIE(19 noi 02:48)
DUPA CE CA OMORITI OAMENI CU PROSTIA VOASTRA VRETI SI TOT VTRETI. PE BADESCU LAURENTIU MENEJERUL DE LA AMBULANTA CIND IL BAGATI LA PUSCARIE. A OMORIT O FATA DE 32 ANI DIN NAVODARI INPREUNA CU NEVASTASA RELI CRIMINALUL ASTA TREBUIE SA PLATEASCA PT CRIMA. PROCURATURA SE AUDE. ESTE PLINGERE PT CRIMA BADESCU LAURENTIU SI CU BADESCU MIRELA MEDICI CARE ADUC MOARTEA. BADESCULE PUSCARIA TE MANINCA
1010Cabral(18 noi 19:48)
Ordinarilor
920JURIST(18 noi 19:17)
Da cu spaga cum ramane ..o mai vreti nu o refuzati etc. sacalilor ..va imbuibati pe seama bolnavilor !
1417Sa le dam(18 noi 18:12)
Personalul medical vrea tichete de pat. Personalul medical vrea mesaje ca la iordache la poarta.
1318Poate.(18 noi 17:45)
Muie nu vreti.
mai mult...Replica
24 apr 15:18ReplicaATENȚIE! ACCES RESTRICȚIONAT ÎN ZONA PENINSULARĂ, de pe 6 mai!

De pe 6 mai 2019 se restricționează accesul în zona peninsulară! Potrivit regulamentului de acces, zona peninsulară...1851

24 apr 13:20ReplicaDOSAR PENAL în cazul bărbatului care strângea bani pe Facebook pentru reabilitarea Cazinoului!2739
24 apr 10:45ReplicaPERICOL pentru PARTICIPANȚII la TRAFIC! ȘICANĂRI pe SOVEJA3029
24 apr 15:17ReplicaVIDEO. Florin Spătaru, director în cadrul Şantierului Naval Mangalia: Nu aducem străini la Şantierul Damen

Șantierul Naval Damen își propune să se dezvolte în ceea ce privește construirea navelor prototip, fie de...1904

24 apr 15:20ReplicaNorul de praf saharian a ajuns la Constanța! VIDEO1419
24 apr 09:22ReplicaJAF ca-n FILME în Constanța! Casier LEGAT de un individ cu cască de motociclist pe cap3807
24 apr 09:35ReplicaAccident rutier la Mihail Kogălniceanu

Cadrele medicale ale Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Constanța au fost solicitate să intervină, miercuri,...3542

24 apr 08:32ReplicaAccident rutier TERIBIL în Constanța: o persoană în COMĂ! VIDEO3968
exclusiv24 apr 10:07ReplicaFosta şefă a creşelor trăieşte un COŞMAR: ‘De două săptămâni NU ŞTIU NIMIC DE COPILUL MEU! L-a luat fostul soţ cu forţa!’5359
24 apr 10:45ReplicaScandal la Rig Service, în plină procedură de licitaţie pentru un mega-contract. Ce declară Florin Cârstocea!

Scandal la compania Rig Service, în plin proces de participare la o licitaţie de circa 1 miliard de lei, valabil pe o...3350

24 apr 00:00ReplicaPrimăria Constanţa PIERDE pe bandă rulantă procesele pentru recuperarea subvenţiilor la căldură plătite ILEGAL1887
24 apr 00:00ReplicaUn SCELERAT din Constanţa s-a apucat să-şi PIPĂIE NEPOATA după ce a întreţinut relaţii SEXUALE cu FIICA!2713
Vremea
8.8°8.2° - 8.8° miercuri, 24 aprilie 2019
cer seninUmiditate: 76%
Vânt: 3.72 m/s din ESE
Presiune: 1027.25 milibari

Loto
6/49212324263547
5/4042632333414
joker13163339448
Horoscop
mai mult...SPSportRT
24 apr 00:00SportAlaves - Barcelona 0-2. Goluri: Alena și Luis Suarez

Catalanii au mai făcut un pas către titlul din La Liga, după ce s-au impus pe terenul bascilor de la Alaves. Alena...239

24 apr 00:00SportShane Long a marcat cel mai rapid gol din istoria Premier League. Irlandezul a înscris în secunda 7

Shane Long a deschis scorul în secunda 7 a partidei dintre Watford şi Southampton şi a devenit astfel marcatorul...290

24 apr 00:00SportSimona Halep s-a retras de la Stuttgart! Decizia de ultim moment a româncei: „Sunt obosită fizic și mental, am dat totul în Fed Cup”

...361

24 apr 00:00SportRăzvan Lucescu e categoric: „Poate-n România mă întorc, dar niciodată la națională!”

Răzvan Lucescu, 50 de ani, a povestit ce impact are succesul uriaș de la PAOK Salonic asupra lui ca om, ca antrenor...325

Local
24 apr 00:50LocalAccident rutier grav la Tulcea: o victimă, preluată de elicopter și transportată la spitalul din Constanța. FOTO/ VIDEO

Un teribil accident rutier a avut loc marți, 23 aprilie a.c., între localitățile Cataloi și Nalbant din județul...968

24 apr 00:37LocalBărbat din Constanța, prins beat la volan în Ialomița

Doi bărbați de 30 și 32 de ani, unul din județul Constanța și celălalt din comuna Bordușani (Ialomița), au fost...452

24 apr 00:37LocalModificări în trafic, la intrare în staţiunea Mamaia!

Începând de marţi, 23 aprilie 2019, traficul rutier din zona Perla (intersecţia bulevardul Mamaia - bulevardul Aurel...1176

24 apr 00:38LocalÎn cartierul Anadalchioi va ‘răsări’ un ansamblu reziențial

În cartierul Anadalchioi din Constanța se propun investiții, mai exact un întreg cartier rezidențial verde ce...1849

24 apr 00:41Local'Parcarea Verde' din zona Spitalului Județean, care n-a fost verde vreodată, se închide temporar

„Parcarea Verde“ din zona Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei“ Constanța va fi...873

24 apr 00:41LocalSf Gheorghe nu se sărbătoreşte pe 23 aprilie. Ce spun reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului

Anul acesta, BOR a schimbat data la care se sărbătorește Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. Slujba prăznuirii Sf...871

24 apr 00:58LocalCurs de gastronomie la Piața de Pește din Năvodari

Piața de pește din Năvodari a găzduit, sâmbătă, 20 aprilie a.c., un curs de gastronomie pentru cei care vor să...455

24 apr 00:58LocalCOMERȚUL ILICIT CU FLORI, în atenția Poliției Locale Constanța

În perioada 16 – 21 aprilie a.c. lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei...433

24 apr 00:18LocalTânărul care a FUGIT de sub ESCORTA POLIȚIEI, PRINS din nou la FURAT!

Oamenii legii de la malul mării au prins un tânăr, suspectat că a spart mai multe locuințe, atât în municipiu...2478

24 apr 00:59LocalLinia turistică City Tour, introdusă la Constanța în minivacanța de 1 Mai

Regia Autonomă Transport în Comun Constanța anunță publicul călător că în minivacanța 26 aprilie – 05 mai...402

Politică
24 apr 01:03PoliticăDecizie NEAȘTEPTATĂ pentru Augustin Lazăr, pe final de mandat - ANUNȚUL Curții de Apel Alba în procesul Lazăr - Ministerul Justiției

Curtea de Apel Alba Iulia a respins, marți, ca inadmisibile cele trei cereri de intervenţie accesorie formulate în...734

24 apr 00:17PoliticăReacţie fulminantă a lui Brăiloiu, după declaraţiile lui Iohannis: 'Nu are ţinută de preşedinte; bambilici să joace cu nepoţii, dacă îi are'

Preşedintele României Klaus Iohannis a anunţat, într-o conferinţă de presă, că nu ia act de demisiile...2559

24 apr 00:54PoliticăOlguţa Vasilescu: 'Nu ştiu dacă un profesor de fizică stabileşte cine are sau nu pregătire să fie ministru'

Deputatul Lia Olguţa Vasilescu, purtătorul de cuvânt al PSD, reacţionează la refuzul preşedintelui de a numi noii...576

24 apr 00:53PoliticăReacția lui Codrin Ștefănescu la respingerea miniștrilor: 'Iohannis se crede vătaf pe moșie'

Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, în urma deciziei președintelui...497

24 apr 01:02PoliticăComisia specială a respins toate amendamentele depuse de Opoziţie la proiectul de modificare a Codului penal

Comisia specială parlamentară pe domeniul justiţiei a aprobat, marţi, raportul la proiectul de modificare a Codului...309

24 apr 00:16PoliticăKlaus Iohannis i-a RESPINS pe cei trei miniştri propuşi de PSD

Klaus Iohannis a declarat, într-o conferinţă de presă, că nu ia act de demisiile miniştrilor Fondurilor Europene...1372

24 apr 20:37PoliticăFemeile liberale din Constanţa, acţiune umanitară la Poarta Albă

Organizația Femeilor Liberale Județul Constanța a participat marți, 23 aprilie a.c., la o acțiune umanitară de...694

24 apr 00:59PoliticăAnunţ de la Primărie: Începe DERATIZAREA în Constanța!

Primăria Municipiului Constanța a demarat, luni, 23 aprilie a.c., acțiunile de deratizare. În cursul acestei...466

24 apr 01:01PoliticăȘerban Nicolae, sarcastic după achitarea lui Tăriceanu: 'Importantă va fi scrisoarea Ambasadelor. MCV-ul. Îngrijorările lui Weber, Juncker și Timmermans'

Senatorul PSD Șerban Nicolae reacționează după ce Călin Popescu Tăriceanu a fost achitat ieri definitiv de ÎCCJ...446

24 apr 01:01PoliticăCălin Popescu Tăriceanu, prima REACŢIE după achitarea definitivă: 'Bucuria mea este parţială'

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, are o primă reacţie la decizia ÎCCJ prin care a fost achitat...646

Monden
24 apr 00:00MondenDelia este „Vedeta anului”! Artista va fi premiată pentru întreaga carieră

Una dintre cele mai îndrăgite soliste de la noi, Delia va fi premiată pentru întreaga carieră muzicală miercuri,...229

24 apr 00:00MondenChef Sorin Bontea face echipă cu familia sa în bucătărie

În noul sezon al show-ului culinar Chefi la cuțite, Sorin Bontea, jurat al emisiunii, a mărturisit cum se împart...241

24 apr 00:00MondenLa o cafea cu Marius Manole. Actorul se întâlnește cu fanii la un restaurant din București

Unul dintre cei mai prolifici actori români, care joacă în momentul de față în zeci de spectacole, Marius Manole...181

24 apr 00:00MondenDivorțul ar putea să o coste jumătate din avere pe Adele

Divorțul ar putea să o lase pe celebra cântăreață Adele fără jumătate din avere. În urmă cu câteva zile s-a...264

24 apr 00:00MondenSmiley, vizitat de oamenii celebrelor Rihanna, Madonna şi Beyonce. Ce “bombe” pune la cale artistul

Vizită istorică pentru industria muzicală românească. Hahaha Production organizează în luna mai #MusicJourney,...248

24 apr 00:50MondenBrigitte și Pastramă se tunează după „Ferma”. Iată ce operații estetice au făcut

Brigitte Năstase (42 de ani) și Florin Pastramă (40 de ani) nu s-au bucurat de prea multă relaxare în „Ferma”,...377

24 apr 00:00MondenKaty Perry a dat în mintea copiilor. S-a transformat în vrăjitoare malefică pentru o noapte

Katy Perry, în vârstă de 34 de ani, este o cântăreaţă căreia nu îi lipseşte creativitatea şi curajul de a...193

24 apr 00:00MondenNicolas Cage trebuie să plătească pensie alimentară pentru 4 zile de căsătorie

Nicolas Cage a divorțat în patru zile, dar n-a scăpat de pensia alimentară pe care legea o impune după desfacerea...296

24 apr 00:00MondenPrimul portret oficial al lui Louis de Cambridge. Micul prinţ a împlinit un an

În urmă cu fix un an, pe 23 aprilie 2018, Prinţul Harry şi Kate Middleton deveneau părinţi pentru a treia oară,...233

24 apr 00:00MondenUn volum de memorii al cântăreţului Prince, lansat în octombrie

Un volum care conţine memoriile neterminate ale cântăreţului american Prince, decedat în 2016, va fi publicat pe 29...187

Mapamond
24 apr 00:00MapamondSummitul Kim - Putin va avea loc joi

Liderul nord-coreean Kim Jong Un se va întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin joi, la Vladivostok, a anunţat...187

24 apr 00:00MapamondRusia perturbă navigaţia GPS în Crimeea şi în Marea Neagră

Rusia utilizează intens tehnologii de perturbare a sistemului de navigaţie prin satelit GPS în peninsula ucraineană...251

24 apr 00:00MapamondRepublica Moldova: Blocul ACUM îi invită, din nou, pe socialişti la discuţii

Blocul ACUM (Partidul Acţiune şi Solidaritate /PAS/ şi Platforma "Demnitate şi Adevăr" /PPDA/) i-a invitat, din...184

24 apr 00:00MapamondPreşedintele Trump va efectua vizite în luna iunie în Marea Britanie şi Franţa

Preşedintele american Donald Trump a acceptat invitaţia reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii...171

24 apr 00:00MapamondGruparea jihadistă Stat Islamic revendică atentatele din Sri Lanka

Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a revendicat atentatele comise duminică în Sri Lanka, în care au fost ucise cel...200

24 apr 00:00MapamondUNICEF: Cel puţin 45 de copii au fost ucişi în atentatele din Sri Lanka

Cel puţin 45 de copii şi adolescenţi, printre care şi un bebeluş de 18 luni, au fost ucişi în atentatele care au...184

24 apr 00:00MapamondComisia Europeană a evaluat modul în care Facebook, Google şi Twitter combat dezinformarea

Comisia Europeană a apreciat marţi că platformele Facebook, Google şi Twitter au făcut progrese în combaterea...174

24 apr 00:00MapamondSUA: O femeie din Wisconsin a predat pe Facebook lecţii despre fabricarea bombelor, în numele jihadiştilor

O femeie din Wisconsin a folosit conturi de Facebook pentru a preda lecţii despre fabricarea bombelor artizanale în...212

24 apr 00:00MapamondSri Lanka: Atentatele, comise „ca represalii la atacul de la Christchurch“, conform primelor elemente ale anchetei

Primele elemente ale anchetei referitoare la atentatele de duminică din Sri Lanka, al căror cel mai recent bilanţ a...206

24 apr 00:00MapamondAustralia: Sute de persoane evacuate din cauza unei scurgeri de gaze la Opera din Sydney

Aproximativ 500 de persoane au fost evacuate marţi din holul principal al Operei din Sydney (Sydney Opera House) şi...167

Sănătate
22 apr 00:47SănătateMinistrul Sănătăţii: Vom relua campania de vaccinare antirujeolă săptămâna viitoare

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat luni, la Bistriţa, că săptămâna viitoare va fi reluată campania...329

19 apr 00:19SănătatePacienta cu arsuri grave, transferată în Belgia, va avea nevoie de mai multe operații. „Dacă mai stătea 2 zile în România nu mai avea șanse!”

Tânăra Mădălina Neculai, din Tulcea, care a fost transferată la un spital din Belgia, după ce a suferit arsuri...1769

17 apr 01:37SănătateSpitalul Judeţean Constanţa a fost decorat de Klaus Iohannis

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, Președintele României, Klaus Iohannis, a conferit Spitalului Clinic...1435

17 apr 04:05SănătateREVOLTĂTOR! Pacientă cu arsuri grave, din Tulcea, plimbată între spitalele din Constanța și Timișoara!

O tânără de 25 de ani din Tulcea, aflată în stare gravă, fiind intubată, după ce a suferit arsuri pe 40% din...975

13 apr 01:48SănătateProiect benefic pentru comunitate: cursuri de asistente medicale în Hârșova!

Sistemul sanitar din orașul constănțean Hârșova se dezvoltă. Astfel, în Spitalul Orășenesc Hârșova vor fi...1595

13 apr 17:54SănătateAsistenta șefă de la Neurologie, schimbată din funcție după controlul ministrului Sănătății! Atenționare pentru directorul de Îngrijiri!

S-a încheiat ancheta internă desfășurată de conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei”...4165

13 apr 00:29SănătateReacția SANITAS după controlul de la Spitalul Județean Constanța: „Personalul este insuficient, merită să fie tratat cu respect!”

Referitor la recenta vizită a Ministrului Sănătății, Sorina Pintea, la Spitalul Clinic Județean de Urgență...2483

12 apr 00:50SănătatePacienții vin la Constanța să se trateze, dar ministrul Sorina Pintea LAUDĂ spitalul din Tulcea pentru... curățenie!

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, continuă controalele în spitalele din țară. În noaptea de miercuri spre...7462

11 apr 00:35SănătateSpitalul Județean Constanța, decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Sanitar”

În vreme ce ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a vorbit despre „dezastrul” pe care l-a găsit pe secțiile...3246

9 apr 01:42SănătateANCHETĂ la Spitalul Județean Constanța, după controlul inopinat al ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut, duminică seara, 7 aprilie a.c., de Ziua Mondială a Sănătății, un...5153