REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Pescador turcesc, urmărit cu focuri de armă de o navă a polițiștilor constănțeni!

Pescador turcesc, urmărit cu focuri de armă de o navă a polițiștilor constănțeni!

Replica API 11 aprilie 2018 | 16:14 613

În baza unei informaţii a lucrătorilor SCOMAR (Sistemului Complex de Observare, Supraveghere şi Control al Traficului de la Marea Neagră), nava MAI 1104 din cadrul Grupului de Nave Constanţa, aflată în misiune de supraveghere şi patrulare pe Marea Neagră, a identificat, în data de 11.04.2018, în jurul orei 07.00, la aproximativ 50 de mile marine est de localitatea Constanţa, o ambarcaţiune suspectă că desfăşoară activităţi de pescuit ilegal în Zona Economică Exclusivă a României.

Ambarcaţiunea a fost identificată ca fiind un pescador, sub pavilion Turcia. În urma somaţiilor poliţiştilor de frontieră pentru a permite operaţiunea de abordaj şi control conform procedurilor legale, pescadorul şi-a mărit viteza de deplasare, încercând să se îndepărteze de nava autorităţilor române. Nava Poliţiei de Frontieră a pornit în urmărirea navei suspecte, folosindu-se mijloacele legale de stabilire a legăturii cu pescadorul turcesc: luminoase, acustice şi semnale radio, urmate de somaţii conform legii, însă membrii de echipaj au refuzat în continuare să se conformeze. Echipajul poliției de frontieră a folosit gradual armamentul de la bordul navei P.F.R., în conformitate cu prevederile legale în vigoare, excutându-se serii de focuri de avertisment. Totodată, în conformitate cu prevederile Memorandumului Forumului de Cooperare la Marea Neagră, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au informat autorităţile de frontieră din R. Bulgaria şi R. Turcia despre activitatea în curs. În continuare, se desfășoară misiuni specifice în vederea documentării întregii activități a pescadorului turcesc.

Pescadorul a ieşit din zona de competenţă a Poliţiei de Frontieră Române

Pe timpul manevrelor de urmărire, polițiștii de frontieră au precizat că au folosit toate mijloacele legale de stabilire a legăturii cu pescadorul turcesc: luminoase, acustice şi semnale radio, urmate de somaţii conform legii, inclusiv utilizarea armamentului din dotare, însă membrii echipajului nu s-au supus somaţiilor polițiștilor de frontieră, continuându-și deplasarea în viteză. "Din cauza manevrelor bruște de schimbare a cursului de deplasare a pescadorului, nu s-au putut efectua, în siguranță, procedurile de abordaj. De asemenea, ca urmare a faptului că membrii echipajului se poziționau în dreptul motoarelor, a fost imposibilă deschiderea focului în plin asupra sistemului de propulsie al navei, fără a pune în pericol viețile omenești. În jurul orei 14:00, pescadorul a ieșit din Zona Economică Exclusivă a României. În conformitate cu prevederile Memorandumului Forumului de Cooperare la Marea Neagră, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au informat autorităţile de frontieră din R. Bulgaria şi R. Turcia, privind identificarea navei suspecte și luarea măsurilor legale. Nava MAI 1104 își continuă misiunea de supraveghere şi patrulare în zona de competență a Gărzii de Coastă~, potrivit unui comunicat de presă al Gărzii de Coastă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum se lua acum calcn si plase si se declara te miri ce si era vandut cu 15 lei
2
0
vanzatori de motorina si grane de la barjile care tranziteaza si de ani de zile nu ii pot prinde pe acesti smenari.Nu va faceti griji ca nu ii pot prinde...nu vor sa ii prinda deoarece baietii in speta sunt abonati sa dea spaga la politia frontiera unde este o cloaca de golani,borfasi,betivi si escroci.
2
0
Exista o complicitate mai veche intre maimutele alea de la politia de frontiera si turcalai . Ei , turcalaii , pescuiesc in zona economica romaneasca , iar panaramele de politisti maritimi primesc prin intermediari sume importante pentru serviciul de bodyguard maritim ... Cine vrea sa-i creada pe pampalaii care i-au pierdut pe hotii din patrimoniul romanesc ? Probabil doar turcii ... Rusine !
3
1
In loc sa traga direct la motoare dupa somatie ei i-au lasat sa plece. AR TREBUI TINUTE NAVE DE PATRULARE IN ZONA CA SA NU INTRE PESCADOARELE TURCESTI LA NOI IN ZONA.Mai mult , chiar si bulgarii mai trec prin partile noastre , travers Mangalia.
4
0
Cristian, nu au prins pescadorul, asa ca n-au avut ce sa verifice. Au pacanit cu prastiile si turcii au plecat, aia au vase cu motoare bune, nu barcutele pe care le au cei de la frontiera!
8
0
Ce-a urmat dupa verificarea documentelor?
2
4
Refugiati pe mare din irak bombe pe mare au adus
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218