REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

PESTA PORCINĂ. Începe sacrificarea porcilor din Topalu și Mircea Vodă!

PESTA PORCINĂ. Începe sacrificarea porcilor din Topalu și Mircea Vodă!

Replica API 18 august 2018 | 02:51 491

În cadrul ședinței Centrului Local de Combatere a Bolilor Constanța (CLCB), convocată de prefectul județului Constanța Dumitru Jeacă, la propunerea directorului executiv al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Diana Cristescu. La ședința a participat subsecretarul de stat în Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Traian Petcu.

În urma confirmării prezentei focarelor de pestă porcină africană în localitățile Topalu și Mircea Vodă, ședința a avut drept principal scop analiza de către membrii Centrului Local de Combatere a Bolilor Constanța a Notei de fundamentare prezentată de Direcției Sanitar Veterinare privind aplicarea măsurii excepționale de ucidere preventivă a efectivelor de suine din cele două localități, în vederea lichidării focarelor.

În consecință, membrii comisiei au stabilit ca de vineri, 17 august, să se treacă la măsura de ucidere preventivă a suinelor din Topalu și Mircea Vodă. Efectivele de jandarmi și cele polițienești vor acorda sprijin la constituirea filtrelor pe căile de acces în cele două localităti. Comitetul Local de sprijin Topalu, reprezentat la nivelul centrului de combatere a bolilor prin primarul localității, va participa la activitatea de ecarisare.

Prefectul județului Dumitru Jeacă a convocat Comisia pentru evaluarea pagubelor suferite de proprietarii de animale, pentru a demara acțiunile specifice și a întocmi documentele pentru evaluarea pagubelor suferite de populație, deținători de efective de porci.

În continuare se aplică toate măsurile stabilite prin Planurile de măsuri aprobate in CLCB și sunt menținute șapte filtre de control și dezinfecție, în șase localități (Saraiu- un filtru, Tichilești – două filtre, Seimeni- un filtru, Mihai Viteazu – un filtru, Hârșova – un filtru, Dulcești- un filtru).

Filtrele sunt alcătuite din polițiști, jandarmi, polițiști locali, împreună cu angajați ai Direcției Sanitar Veterinare Constanța, pentru controlul tuturor mijloacelor de transport ce tranzitează zona de protecție și zona de supraveghere. S-au instalat dezinfectoare rutiere la limita dintre zona de protecție și zona de supraveghere.Măsurile stabilite se vor menține până la eradicarea focarelor, au transmis reprezentanții Instituției Prefectului Constanța.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cum a fost posibil ca parintele spiritual al odraslei puscariasului draknea, beneficiar al multor contracte cu statul datorita bunavointei aceluiasi puscarias, sa salveze tocmai porcii acestuia?
3
1
Stati linistiti fraeeeri mei va aduc carnita din Spania la un pret frumos de 12,5 de cca 25 de ani vechime...Nu este bine papagaliolor,de ce sa papati carne din tara mai bine din M.U.E.
10
1
porcii , vin oile la rand ,si nu se vor oprii nici gand!!!!!
5
1
Zoita de la dsv e o tzatza de camena, vopsita in mare inspector, care urla din orice, probabil lipsa de pl si frustrarea personala, spagarind toata zona limitrofa Navodariului
11
6
nu ti-a mers cu kovesi cu probe rezonabile sa nenorocesti oamenii de afaceri romani acum te-ai inhaitat cu americanul si merkel sa ne distrugi economic ,chiar ne meritam soarta meritam daca suntem prosti ca si natie greu ne prindem gazele le-ai dat urmeaza aurul diamantele o sa ne izgonesti din propria tara sa cersim din porta in poarta ,bine le a facut unguri europenilor de la comunitate
11
4
Costinesti nu?
3
0
Asteptam sacrificarea porcilor si purcelelor paralizate din jandarmerie.
11
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614