REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Peste 10 copii internați la Mangalia! Suspiciuni de toxiinfecție alimentară!

Peste 10 copii internați la Mangalia! Suspiciuni de toxiinfecție alimentară!

Replica API 29 iunie 2017 | 20:54 345

Vila Oancea

Chiar dacă inspectorii din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului efectuează controale pe bandă rulantă și fac tot posibilul să închidă unitățile problematice (vezi cazul Cuptorul cu Plăcinte sau La Steaguri - n.r.) iată că administratorii afacerilor de genul acesta nici că dau doi bani pe sănătatea clienților. Și, spunem asta întrucât, la Spitalul Municipal Mangalia, 13 copii au ajuns cu cu sindrom dispeptic (vărsături + dureri abdominale), rămânând internați pe Secția de Pediatrie în cursul serii de 28 iunie, ora 22.30. Debutul simptomelor a fost miercuri, în jurul orei 18.00, după ce minorii au servit masa de prânz la Vila Oancea din cartierul Dobrogea al Mangaliei. Direcția de Sănătate Publică a fost anunțată în dimineața de joi, 29 iunie! Ancheta epidemiologică este în curs de desfășurare și echipele de control sunt la unitatea respectivă. Au fost externați deja 11 copii și 2 au rămas în unitatea spitalicească!

UPDATE

Inspectorii au dat amendă 3000 de lei pentru nerespectarea de către administrator a normelor specifice în vigoare și a condițiilor referitoare la circuite funcționale! S-a interzis prepararea mâncării până la momentul în care vor îndeplini condițiile necesare pentru desfășurarea acestei activități!

Precizăm că locația este o vilă cu o capacitate de 30 locuri, unde sunt cazați copii, părinți și profesori. Derulează o activitate asimilată unei tabere dar nu dețineau autorizație pentru acest tip de obiectiv. Prepararea hranei se face într-o bucătărie de vară improvizată, fără circuite funcționale! Nu s-au putut recolta probe de alimente și materie primă deoarece administratorul nu a păstrat probe! S-au recoltat probe de apă, salubrități și 2 coproculturi! În funcție de rezultatele de la laborator vor mai fi sau nu aplicate și alte sancțiuni!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am fost printre acei copii
2
0
Cine mama dracului i'a dat autorizatie de functionare pentru tabara copii cand locatia este in camp, fara drum asfaltat, si cu o cladire intr-un spatiu restrans pentru o astfel de activitate.
1
0
La Foisorul din Costinesti str.Aurdl Vlaicu sa mergeti Nanescu candva. pe val cu primarul , contracte directe,autofizari Raja sa veddgi conditii de cazare ,o mai are si pe booking
1
0
Sa cazezi copii sa le faci mancare din curte fara nici un fel de autorizatie ,a fost si dsv ul si a amendat dar opc ul ce face ?
3
1
oancea e protejatul lui radu e maimutoiul de servici a lui luca nu aveti cei face domnule horia constantinescu si cei care au scris sunt niste prosti nu aia vila lui oancea
3
1
Mergeti si la autoservirea de pe plaja intre Saturn si Venus,la renumitul SAVA pana nu este prea tarziu.....
6
0
in cartier rezidential e tabara de copii?autorizatii alea alea exista?declaratii la fisc sanepidprimarie?sau e totuul pe las o ba ce merge asa
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614