REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.6° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Peste 10% din producția de gaze a României riscă să fie stopată. Motivul: poluarea din rezervaţia Biosfera Delta Dunării!

Peste 10% din producția de gaze a României riscă să fie stopată. Motivul: poluarea din rezervaţia Biosfera Delta Dunării!

Replica API 18 aprilie 2019 | 00:28 543

Profit.ro:

Profit.ro:

O dispoziție a Gărzii de Mediu poate duce la sistarea activității diviziei de producție offshore a OMV Petrom, care asigură peste 10% din producția de gaze a României, după ce instituția a descoperit că cel mai mare producător de țiței și gaze din România nu deține "acte de reglementare" pentru două conducte de aprovizionare ce traversează plaja Vadu, una de țiței și una de gaze, care preiau hidrocarburi extrase din zăcămintele din Marea Neagră aflate în producție ale companiei. "OMV a primit de la Garda Națională de Mediu o sancțiune pentru desfășurarea la punctul de lucru Secția Terminal Midia a activității de transport țiței și gaze prin conducte fără sa dețină autorizație de mediu reînnoită. Sancțiunile aplicate sunt amendă de 60.000 lei și măsura de suspendare a activității până la obținerea autorizației de mediu. OMV Petrom a contestat în instanță amenda și măsura dispusă. Până la hotărârea definitivă a instanței de judecată măsura este suspendată", a transmis compania, conform profit.ro.

Garda de Mediu a luat aceste decizii în urma unui control efectuat pe plaja Vadu, care face parte din rezervația Biosferei Delta Dunării, control dispus ca urmare a unor sesizări privind poluarea cu reziduuri petroliere a unui teren care aparține Rompetrol Rafinare. Poluarea este una istorică și datează de dinainte ca terenul respectiv să intre în proprietatea Rompetrol, compania prezentând un plan preliminar de ecologizare a amplasamentului. Plaja nu a fost afectată de poluare, mai relatează profit.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hopa s-a trezit seful garzii de mediu Constanta ca poluatorii adevarati sunt cei din marea industrie, porturi, trasporturi de mare capacitate, centralele electrice, etc nu martafoi ce vand in piete, fabrica branza, salam, mobila si alte maruntisuri? Rasnoveanu seful pus de Mazare si tinut de motanul Felix in brate simte fiorul schimbarii? Ce sa-i faci daca ai fost parasutat fara sa ai habar de mediu mai devreme sau mai tarziu cazi nasol si daca scapi cu o coasta rupta o mana si glezna fracturata chemi baietii din port sa te ajute. Surpriza vor avea alte treburi!
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218