REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
12.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Peste 100 de hoteluri speră să aibă turiști după 1 iunie

Peste 100 de hoteluri speră să aibă turiști după 1 iunie

Replica API 20 mai 2020 | 00:00 1583

Mai mult de 100 de hoteluri din stațiunile românești de la Marea Neagră, reprezentând un sfert din capacitatea de cazare a litoralului, s-au deschis sau urmează să se deschidă și așteaptă turiștii începând cu data de 1 iunie, când se vor deschide și terasele, reiese din datele Organizației Patronale Mamaia - Constanța. Asociația estimează că în prima săptămână din iunie se vor caza pe litoralul românesc în jur de 10.000 de turiști români.

Datele Organizației Patronale Mamaia-Constanța

Faptul că reprezentanții HORECA au anunțat luni, 18 mai, după discuția cu premierul, că de la 1 iunie se deschid terasele restaurantelor, i-a determinat pe mulți hotelieri de la mare să își pregătească deschiderea unităților începând cu această dată, pentru a putea primi turiștii. Astfel, din datele Organizației Patronale Mamaia-Constanța (OPMCTA), peste 100 de hoteluri de pe litoral s-au deschis deja sau se vor deschide în jurul datei de 1 iunie. Practic, deschiderea oficială a litoralului pentru turiști va fi la 1 iunie, deși sunt și acum hoteluri și pensiuni deschise la mare care chiar au primit turiști în acest weekend. Aceștia au venit pentru scopuri de recreere - pescuit, kiting și pentru activități sportive în aer liber. Cei mai mulți au ajuns pe plajele din Mamaia, Vama Veche și în Delta Dunării.

Anca Nedea: „Terasele se redeschid la 1 iunie iar mulți s-au hotărât să își rezerve vacanțe la mare”

Anca Nedea, directorul executiv al OPMCTA, a spus că majoritatea hotelurilor care se deschid au și terase acoperite, unde se va servi masa. Chiar și cele fără terasă vor putea primi turiști, pentru că la începutul lunii iunie majoritatea sejururilor includ doar micul dejun, care poate fi servit în cameră, în sistem de room service sau delivery. În paralel, vor fi deschise și terasele restaurantelor independente de pe litoral. "Dacă până acum mulți iubitori ai litoralului românesc au așteptat să vadă ce se întâmplă cu deschiderea hotelurilor, anunțul de luni, potrivit căruia terasele se redeschid la 1 iunie i-a făcut pe mulți să se hotărască să își rezerve vacanțe la mare", a declarat Anca Nedea, directorul executiv OPMCTA.

Circa 35.000 de locuri de cazare

Chiar dacă cele peste 100 de hoteluri cumulează circa 35.000 de locuri de cazare, organizația patronală estimează un grad de ocupare de 25-30%, ceea ce însemnă că 8.500-10.000 de turiști se vor caza în structurile clasificate de pe litoral în prima săptămână din iunie. "În prima săptămână din iunie a anului trecut, cea mai mare parte a hotelurilor de pe litoral erau deschise, iar gradul de ocupare era tot de 25-30%. Fiind vorba, însă, de un număr de hoteluri de patru ori mai mare decât al celor care se deschid anul acesta la 1 iunie, firește că și turiștii erau de patru ori mai mulți" a mai explicat Anca Nedea.

Anca Nedea

Anca Nedea se așteaptă ca numărul turiștilor să crească

Ea se așteaptă ca în a doua săptămână din iunie numărul turiștilor de pe litoral să crească, pentru că urmează Rusaliile în weekend-ul 7-8 iunie, când, în mod tradițional, românii vin în minivacanță la mare.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pe saltelele alea soioase pe care se cremuiesc pitipoancele si transpira bombardierii vreti voi sa vina turisti ?
1
0
Nimeni sa nu vina
6
0
Vin, vin asteptatiiii......
4
0
...cine crezi tu ca vine in concediu la hotelul tau???cine vine sa stea cu masca pe moaca???cine vine la plaja fara sa priveasca ...BOTURILE CU SILICOANE...ale fetitelor???cine vine sa serveasca masa la ospatarul...SCANDURICA???te inseli amarnic...cred si sunt convins ca vom uita pentru mult timp de....concedii...
5
0
Cand a dat declaratia asta Anca Nedea a mizat pe acei romani prosti si cu bani,asa ca pot sa spere cipanezi pentru ca e plina tara de figuranti si pitipoance.
5
0
au intrat in fibrilatie
10
1
Sa vedeti imbolnaviri dupa vacanta de vara!
11
2
O sa fie full anu asta de turisti, bucurati-va de plajele goale cat mai puteti. Anii trecut a fost parfum, anu asta or sa dea navala
11
4
Anuto tu traiesti in alt lume fato cine dracu vine anul asta la mare , sau la munte trezutiva la realitate !Ne vedem in 2021 si atunci cu conditii maxime de igiena in hoteluri si restaurante
12
3
Doi sau trei covizi ? Sezlongul sursa de virusi. Trebuiesc interzise!
11
3

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102