REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Peste 13.500 pachete de țigări confiscate la frontieră

Peste 13.500 pachete de țigări confiscate la frontieră

Replica API 3 octombrie 2020 | 00:00 1117

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au desfășurat mai mule acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de competență, în urma cărora au confiscat peste 13.500 pachete țigări, în valoare de aproximativ 159.000 lei, iar un cetăţean român este cercetat pentru contrabandă.

* În data de 01 octombrie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Negrești Oaș - I.T.P.F. Sighetu Marmației a fost declanșată o acțiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu țigări.

Astfel, în jurul orei 12.00, un echipaj al poliției de frontieră, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu a observat, pe direcția localității Târșolț, un autoturism de teren care se deplasa în mare viteză, dinspre frontiera de stat spre interiorul țării.

Polițiștii de frontieră au trecut la urmărirea acestuia, pe drumuri neamenajate. În apropierea localității Orașu Nou, cu sprijinul colegilor de la Poliția Rutieră Negrești Oaș, s-a încercat oprirea acestuia, însă șoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, continuându-și deplasarea în mare viteză spre localitatea Iojib. Deoarece nici de această dată conducătorul auto nu a oprit, a fost executat un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Șoferul și-a continuat deplasarea, iar într-o pădure din apropiere a abandonat mașina și a fugit.

Ulterior, în urma cercetării terenului, între localitățile Medieș Vii și Iojib, au fost descoperite 20 de colete voluminoase care conțineau cantitatea de aproximativ 10.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproape 117.000 lei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea persoanelor implicate, urmând ca la final să fie luate toate măsurile legale ce se impun.

* În data de 2 octombrie a.c., şi la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 18.25, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul sectorului a observat două de persoane care transportau, de la frontiera de stat spre localitatea Vicovu de Sus, mai multe colete voluminoase.

Imediat, poliţiştii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză, însă în momentul în care bărbații au observat echipajul PF au abandonat coletele și au fugit în localitate.

Imediat, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

La fața locului au fost descoperite 4 colete cu țigări, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 3.000 pachete cu țigări, de proveniență Duty Free.

Țigările, în valoare de 35.100 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

* Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au executat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări.

Astfel, aceștia au descoperit într-un imobil de pe raza municipiului Sighetu Marmației, cantitatea de 550 pachete cu țigări în valoare totală de 6.435 lei.

În cauză, întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar proprietara imobilului este cercetată de polițiștii de frontieră sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218