REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Peste 130 de elevi şi-au testat cunoştinţele legate de comerţul online

Peste 130 de elevi şi-au testat cunoştinţele legate de comerţul online

Replica API 14 martie 2016 | 23:52 269

A XIV-a ediţie a Concursului Naţional „Alege! Este dreptul tău”

A XIV-a ediţie a Concursului Naţional „Alege! Este dreptul tău”

Liceul Tehnologic V. Madgearu din Constanţa a găzduit, sâmbătă, 12 martie 2016, cea de a XIV-a ediţie a Concursului Naţional „Alege! Este dreptul tău”- etapa judeţeană, având ca temă „Comerţul online”. Competiţia este organizată de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, respectiv Comisaratul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa.

Conform regulamentului, acest concurs a fost gândit cu scopul de a forma generaţii de consumatori conştiente de drepturile lor legitime. În momentul în care tinerii învaţă despre drepturile lor în calitate de consumatori, ei vor şti să aleagă dintre produsele şi serviciile de pe piaţă pe cele care corespund cel mai bine intereselor lor. Totodată, ei vor şti să sesizeze abuzurile operatorului economic şi vor şti să ceară calitate, refuzând să cumpere produse necorespunzatoare sau neetichetate corect.

Etapa judeţeană a Concursului ,,Alege! Este dreptul tău” a fost organizată pe următoarele categorii: clasele I - Vl- probă de desene; clasele VII - VIII - creaţie grafică; clasele IX - XI - test grilă privind cunoştinţele din domeniul protecţiei consumatorului şi realizarea unui eseu. Tema pentru desene a fost realizarea unui desen/ creaţie grafică care să reprezinte o pagină web de comercializare a unui produs şi tema pentru eseu a fost „Achiziţiile online”.

Comisia de jurizare a fost formată din reprezentanţi ai instituţiilor iniţiatoare, ai mediului economic şi ai presei locale. Pentru secţiunile de desene au fost jurizate 115 lucrări de la unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa, iar pentru secţiunea IX- XI au fost calificaţi la faza judeţeană 17 elevi. La etapa naţională a concursului vor participa desenele şi creaţiile grafice clasate pe locul I şi elevii de liceu clasaţi pe locurile I şi II la etapa judeţeană.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614