REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Peste 2.000 de turişti, aşteptaţi de Paşte în Delta Dunării, de patru ori mai mulţi ca anul trecut

Peste 2.000 de turişti, aşteptaţi de Paşte în Delta Dunării, de patru ori mai mulţi ca anul trecut

Replica API 22 martie 2018 | 00:00 176

Delta Dunării poate fi considerată, din acest an, una dintre destinaţiile preferate de români pentru petrecerea Paştelui, în perioada 6-9 aprilie fiind aşteptaţi la hotelurile şi pensiunile din această zonă peste 2.000 de turişti, de patru ori mai mulţi decât în anul trecut, potrivit unui studiu, scrie AGERPRES.

Dacă în anii anteriori cele mai multe dintre structurile de cazare din Delta Dunării erau închise de Paşte, din lipsă de clienţi, în 2018 lucrurile s-au schimbat radical. Cele mai multe hoteluri şi pensiuni se deschid pentru turişti în această perioadă. Practic, sezonul în Delta Dunării debutează de Paşte, faţă de acum câţiva ani, când sezonul începea la sfârşitul lui mai - începutul lunii iunie. Sunt structuri de cazare care vor organiza Paştele atât în Sfântu Gheorghe, Sulina şi Crişan, cât şi în Jurilovca, Sarichioi şi alte zone din Delta Dunării.

"Din estimările noastre, zona Tulcea-Delta Dunării va atrage în acest an, de Paşte, mai mult de 2.000 de turişti în structurile de cazare clasificate, de peste patru ori mai mulţi decât cei care au ajuns anul trecut", a apreciat Laurenţiu Butuc, directorul general al Green Village Resort.

Acesta explică această creştere a numărului de turişti printr-un cumul de factori - numărul structurilor de cazare din Deltă e în creştere, apar tot mai multe hoteluri şi pensiuni de calitate, iar nivelul serviciilor creşte şi el, de la an la an. În paralel, în ultimii ani începe să se contureze un parteneriat între operatorii privaţi şi autorităţile locale pentru promovarea Deltei, care începe să dea rezultate. Pe de altă parte, din ce în ce mai mulţi turişti vor să schimbe clasicele destinaţii de Paşte pe care le-au tot vizitat în anii trecuţi şi caută ceva inedit, iar Delta este una dintre opţiuni.

"În decursul unui an, tot mai mulţi turişti pleacă în vacanţe scurte, legate de zilele declarate nelucrătoare. Aceste minivacanţe, precum cea de Paşte, aduc mari beneficii atât turismului, cât şi angajaţilor români, care au ocazia să se deconecteze câteva zile, pentru ca apoi să revină la locul de muncă mult mai relaxaţi", spune Cristian Pandel, CEO al turoperatorului Christian Tour.

Acesta apreciază că, în acest an, Delta Dunării devine o destinaţie pentru care turiştii românii manifestă interes în această perioadă şi, în consecinţă, unităţile de cazare de aici au pregătit pachete de Paşte. Turiştii care aleg Delta Dunării pentru a celebra Învierea Domnului trebuie să plătească aproape 800 lei/persoană pentru trei nopţi de cazare la un hotel de 4 stele, sumă care acoperă şi toate mesele plus masa festivă de Paşte.

După minivacanţa de Paşte, Delta se redeschide de 1 Mai, care a devenit o altă perioadă în care încep să vină tot mai mulţi turişti în această zonă. În anii trecuţi, multe hoteluri şi pensiuni din Deltă nici măcar nu luau în calcul Paştele şi, cu atât mai puţin, 1 Mai.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367