REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Peste 200 de elevi constănţeni au aflat cum pot preveni şi combate actele de violenţă

Peste 200 de elevi constănţeni au aflat cum pot preveni şi combate actele de violenţă

Replica API 9 iunie 2015 | 00:00 184

Peste 200 de elevi constănţeni au aflat cum pot preveni şi combate actele de violenţă şi consumul de substanţe halucinogene, fiind vorba de Campania de informare, prevenire şi dialog social „Împreună, pentru siguranţă”, derulată de Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis”.

Activitatea se desfăşoară în baza protocolului semnat de Jandarmeria Constanţa şi I.S.J. Constanţa, vizează mai multe deplasări la instituţiile de învăţământ din judeţul Constanţa şi are ca grup-ţintă îndeosebi elevii din grupa de vârstă 11-19 ani. Tema acestei luni „Fii conştient, nu dependent!”, cuprinde întâlniri ale jandarmilor cu elevii şi profesorii din mai multe unităţi şcolare din municipiul şi judeţul Constanţa. În acest sens, slt. Mihaela Stan şi plutonierul major Adrian Cucu, au participat vineri, 5 iunie a.c, la o întâlnire cu peste 200 de elevi ai Şcolii Gimnaziale nr.7 „Remus Opreanu” din Constanţa. Elevilor din clasele a V-a-VIII-a le-au fost prezentate pe scurt şi pe înţelesul lor, misiunile jandarmeriei, importanţa şi locul acestei arme în cadrul forţelor de ordine publică. Una dintre problemele puse în discuţie de către elevi a fost aceea că în viaţa de zi cu zi este dificil şi chiar periculos să iei atitudine împotriva celor care încearcă să inspire teamă celor din jur. Elevi au fost sfătuiţi de jandarmi că pentru descurajarea unui astfel de comportament, trebuie să alerteze în cel mai scurt timp posibil forţele de ordine, prin apelul unic de urgenţă 112, explicând şi ce informaţii sunt cerute de la un apelant într-un astfel de caz. În partea a doua a întâlnirii, elevilor le-au fost prezentate pericolele pe care le reprezintă consumul de alcool, tutun şi folosirea altor droguri. Pe fondul prezentării unor filme tematice, tinerii au fost îndrumaţi să recunoască semnele unor consumatori de substanţe interzise. De asemenea, jandarmii au dat elevilor sfaturi privind prevenirea şi combaterea consumului unor astfel de substanţe.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102