REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Peste 200 de sancţiuni aplicate de poliţiştii locali, în numai o zi!

Peste 200 de sancţiuni aplicate de poliţiştii locali, în numai o zi!

Replica API 19 iulie 2018 | 01:25 353

Abateri la ordinea zilei, pe străzile din Constanţa! 272 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 56.490 de lei au fost aplicate în cursul zilei de marţi, 17 iulie a.c., de către poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Generale Poliţia Locală Constanţa.

Astfel, în data de 17 iulie a.c, au fost efectuate controale în municipiul Constanta și Stațiunea Mamaia pentru verificarea respectării prevederilor legale referitoare la: menținerea curățeniei, tulburarea ordinii și liniștii publice, circulației pe drumurile publice, protectia mediului, depistarea persoanelor care apelează la mila publicului, depistarea persoanelor care nu -și îndeplinesc obligațiile legale privind deținerea unui animal de companie, activitățile de comerț ilicit desfășurate pe plaja, urmărirea legalității lucrărilor de construcții, modului în care se intervine in domeniul public, desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piața de către operatorii economici etc.

La nivelul Direcţiei Generale Poliția Locală Constanța au fost înregistrate 88 abateri constatate pentru opriri şi staționări neregulamentare efectuate pe arterele și străzile principale din oraș. Scopul acestor activități de verificare şi control a fost cel al fluidizării traficului rutier în municipiul Constanța.

Vizate au fost și persoanele care circulă cu mijlocul de transport public în comun și care nu dețin titlu de călătorie valabil. În acest domeniu au fost sancționați contravențional 96 de călători.

Lucrătorii cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice din cadrul serviciilor operative ale Direcției Generale Poliția Locală au acționat pe raza municipiului Constanța în scopul verificării, respectării prevederilor legale referitoare la siguranța publică, menținerea unei permanente stări de curățenie, protecția mediului precum și pentru respectarea normelor legale în vigoare privind obligațiile deținătorilor animalelor de companie, circulația pe drumurile publice a vehiculelor cu tracțiune animală și a altor norme juridice care intră în sfera de competență a instituției și au aplicat în acest domeniu 60 de amenzi contravenționale.

Nici abaterile din domeniul disciplinei în construcții, protecției mediului și activității comerciale nu au lipsit și dam cu titlu de exemplu câteva fapte depistate: executarea de construcții fără a deţine actul final de autoritate al administrației publice pe baza căruia este permisă executarea lucrărilor corespunzător măsurilor prevăzute de lege, acte de comerț ilicit pe plaja, dar și in zona adiacentă pietelor agroalimentare constănțene, desfășurarea de activități comerciale fără a deține autorizație/program de funcționare, încălcarea normelor privind menținerea curățeniei in municipiul Constanţa și protejarea mediului înconjurător.

"Numai împreună putem asigura un climat de siguranță și disciplină în municipiul Constanţa!", au precizat reprezentanţii Poliţiei Locale Constanţa.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce trebuie sa acceptam acesti asa zisi politai locali care nu fac decit sa deranjeze cu lipsa lor de educatzie si teribilismul lor egal cu zero
0
0
Politia Locala trebuie desfiintata , toaca o multime de bani degeaba,nimeni nu este mai in siguranta cu ei sau fara!punct!
3
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218