REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Peste 200 kg de calcan confiscate de poliţişti

Peste 200 kg de calcan confiscate de poliţişti

Replica API 18 iunie 2019 | 02:46 773

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în zona de competență, doi cetăţeni români care dețineau o cantitate de 218 kg pește, specia calcan, fără a deține documente legale.

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în data de 16.06.2019, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au identificat, în zona digului de sud a stațiunii Mamaia, două ambarcațiuni care se întorceau din mare transportând mai mulți saci. În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au descoperit cantitatea de aproximativ 218 kilograme pește, specia calcan, în stare proaspătă, pe care cetățenii români P.V. și M.P., în vârstă de 43, respectiv 39 de ani, ambii domiciliați pe raza județului Constanța, o comercializau către diferite persoane, fără a deține autorizație în acest sens. Astfel, polițiștii de frontieră au indisponibilizat ambarcațiunea, aceasta nefiind autorizată a desfășura activități de pescuit comercial al peștelui specia calcan, iar întreaga cantitate de pește a fost confiscată și predată unei societăți comerciale de profil, conform procedurilor legale. Polițiștii de frontieră și reprezentanții Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură au stabilit faptul că activitatea de pescuit și cantitatea de pește nu au fost raportate, conform legislației în vigoare iar una dintre ambarcațiuni nu deținea licență pentru pescuitul comercial al calcanului. În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit”, și „pescuitul ilegal și pescuitul neraportat al calcanului”, precum și pentru a se determina daca activitatea de pescuit s-a desfășurat în perioada de prohibiție, existând indicii temeinice în acest sens. Măsurile întreprinse de Poliția de Frontieră și Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură, în baza Planului comun de acțiune pentru prevenirea si combaterea faptelor ilegale din domeniul piscicol, au ca rezultat prevenirea activităților ilegale de pescuit de către nave neautorizate, fiind în consens cu acțiunile desfășurate la nivel european protecția și conservare a resurselor biologice și nebiologice.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pt Ghenghiz, nu orice pescar este braconier asa cum nu toate femeile sunt curve. Daca nu crezi intreab-o pe mata.
3
0
Pescarii sint hoti,braconieri,tilhari si criminali.Adstia trebuie bagati in pirnaie,sa sape sare pina platesc paguba.muriti ba!
0
3
Daca nu ai autorizatie de pescuit si pescuiesti in perioada de prohibitie se numeste braconaj. Turcii au pescuit toata populatia de calcani din apele lor teritoriale si braconeaza la greu in apele teritoriale romanesti pentru ca la noi specia e cat de cat protejata. 218 kg este o cantitate enorma pentru o specie rara. La puscarie!
2
0
sa vina institutiile statului sa vada daca actele sunt in regula, asa e corect.
1
0
calcanul era pt nasul Montana
1
0
Oricum e ceva dubios cu pescarii astia de pe digul de la pescarie ! Cine le-a dat voie sa isi faca baraca pe digul care apartine statului ? Si-au ingradit mosia si s-au facut stapani! Pe digul asta isi desfasoara activitatile multi dubiosi care in mod cert au pe cineva in spate de nu sunt deranjati niciodata !
6
0
Au acte bai mizerabililor . Mergeti la pescarie si o sa va arate actele . Bine ca scrieti toate mizeriile aici
3
2
Cum adica, politistii trebuie sa faca cercetari sa afle daca pestele a fost prins in timpul prohibitiei? Pai nu se stie cand s a terminat perioada? Nu se stie daca 16.06.2019 este in perioada de prohibitie? Ce mizerii...!
5
0
Avem autorizatie si licenta de pescuit dar a fost la comanda domnului briceac care are relati si vrea toata toata marea neagra pe perioata prohibitiei vom face plangere inpotriva penala inpotriva domnului politist care nu nea lasat sa aducem actele doveditoare si sa dovedit ca nu este demn de uniforma ce o reprezinta
3
2
Bla bla bla plan comun si alte vrajeli. Cine stie cine i-a turnat si care e adevaratul motiv al actiunii?
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920