REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Peste 220 kg de peşte transportate fără documente legale, confiscate de polițiștii de frontieră tulceni

Peste 220 kg de peşte transportate fără documente legale, confiscate de polițiștii de frontieră tulceni

Replica API 3 noiembrie 2020 | 14:52 1593

Poliţiştii de frontieră tulceni au depistat, în zona de competență, mai mulți cetățeni români care transportau peste 220 de kilograme peşte, fără să deţină documentele legale.

În data de 30.10.2020, poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control pe raza localității Tulcea, o autoutilitară înmatriculată în România, în care se aflau șapte cetățeni români, cu vârste cuprinse între 27 și 51 de ani, domiciliați pe raza județului Suceava.

În urma controlului efectuat asupra vehiculului, polițiștii de frontieră au descoperit cantitatea de 161 kilograme de peşte, diferite specii, pentru care persoanele în cauză nu deţineau documente legale.

În data de 01.11.2020, poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Isaccea, acţionând în baza unei informaţii, au oprit pe raza localităţii Luncavița, un autovehicul în care se aflau două persoane. S-a stabilit că persoanele sunt cetățeni români, S.I. în vârsta de 53 ani, domiciliat pe raza județului Brașov şi M.V. în vârstă de 77 de ani, domiciliat pe raza județului Prahova.

În urma verificării autovehiculului, polițiștii de frontieră au descoperit mai mulți saci din plastic în care se afla cantitatea de 61 de kilograme peşte, specia șalău, în stare congelată, iar persoanele în cauză nu au putut prezenta documente valabile pentru acesta.

Aceştia au declarat că l-au achiziționat de la o persoană necunoscută și era destinat consumului propriu.

În ambele cazuri, cantitățile de pește au fost predate unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar în cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea și transportul fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte.

Bunuri susceptibile a fi contrafăcute în valoare de aproximativ 23.000 lei, descoperite de poliţiştii de frontieră de la P.T.F. Ostrov

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Ostrov au descoperit, ascunse într-un autovehicul în care se aflau patru cetăţeni români, articole de marochinărie, vestimentare și de cosmetică inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

În data de 01.11.2020, la Punctul comun de Trecere a Frontierei Ostrov - Silistra, judeţul Constanţa, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un autoturism, înmatriculat în România, în care se aflau patru cetățeni români, cu vârste cuprinse între 34 și 42 de ani.

În urma controlului efectuat asupra autovehiculului, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse, în bagaje, mai multe colete ce conțineau 280 articole de marochinărie, vestimentare și de cosmetică, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Persoanele în cauză au declarat că bunurile au fost achiziționate din Turcia și nu dețin documente legale pentru acestea.

Bunurile, în valoare de aproximativ 22.900 lei dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367