REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Peste 30.000 de turişti sunt aşteptaţi pe litoralul românesc în minivacanţa de 1 mai

Peste 30.000 de turişti sunt aşteptaţi pe litoralul românesc în minivacanţa de 1 mai

Replica API 26 martie 2015 | 00:06 313

Martin: Nu avem un Suleyman de rezervă

Martin: Nu avem un Suleyman de rezervă

Aurelian Marin

Litoralul românesc nu se scumpeşte în acest an, a anunţat preşedintele Autorităţii Naţionale a Agenţiilor de Turism, Aurelian Marin, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută miercuri. Mai mult, acesta a anunţat că vânzările pentru acest sezon estival au crescut, faţă de anul trecut, în această perioadă, cu peste 20 %, staţiunea Mamaia având o pondere de circa 50%.

„Vânzările sunt foarte bune pentru litoralul românesc, comparativ cu anul trecut în aceeaşi perioadă. Au crescut cu 20 %, iar ponderea rezervărilor pe Early Booking a ajuns la 25% din totalul făcut de agenţii“, a declarat constănţeanul Aurelian Marin. Acesta a subliniat ca litoralul românesc nu se scumpeşte în acest an la nivel general, ci doar la nivel particular, în cazul hotelurilor care au făcut investiţii şi au trecut de la 2 stele la 3 sau 4 stele.

„Tarifele sunt staţionare, ba chiar sunt hoteluri din staţiuni care au scăzut preţul, cum ar fi în Saturn sau Eforie Nord. Sunt, însă şi creşteri motivate de investiţii sau facilităţi suplimentare“, a spus Marin. Şi, pentru că minivacanţa de 1 mai se apropie cu paşi repezi, specialiştii în turism au anunţat că, pentru această dată, sunt aşteptaţi peste 30.000 de turişti. „Pentru 1 mai pronosticul cu care am încheiat anul trecut este de 30.000. Poate vor veni chiar 35.000 de turişti. Mai ales că, din câte am înţeles, vremea va fi frumoasă“, a declarat Corina Martin, preşedintele Asociaţia Litoral Delta Dunării.

În schimb, turiştii nu s-au îngrămădit să facă rezervări pentru Paşte. „Pentru Paşte, este relativ slăbuţ. Litoralul nu este perceput ca destinaţie pentru Paşte. Şi este devreme“, a completat Aurelian Marin, precizând, totodată că tarifele pentru minivacanţa de 1 mai sunt acceptabile. O cameră de 2 stele pentru minivacanţa de 1 mai costă în jur de 120 lei, iar o cameră la un hotel de 3 stele costă 200 de lei.

În cadrul aceleaşi conferinţe de presă, Corina Martin a făcut câteva declaraţii cu privire la intenţia primarului Radu Mazăre de a-şi da demisia din funcţia de primar, acest lucru însemnând un sezon estival fără care alegorice sau carnaval. Ce comentează şefa Asociaţia Litoral Delta Dunării acest subiect. „Vom avea o discuţie cu Primăria Constanţa pentru a vedea ce evenimente asigură. Referitor la care, va trebui discutat şi cu cluburile, hotelurile. Pe noi ne interesează să avem evenimente“, a declarat Corina Martin, precizând, totodată, că „nu avem un Suleyman de rezervă.

Cred că vom găsi o variantă. Nu se pune problema de Suleyman sau alte personaje, important este să avem evenimente, iar Consiliul Judeţean Constanţa şi Primăria Constanţa sunt invitate să vină cu lista de evenimente pe care au aprobat-o. Eu cred că Primăria va continua să promoveze staţiunea Mamaia“, a spus Martin.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218