REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Peste 4.200 de polițiști își vor desfășura activitatea la punctele de frontieră în perioada minivacanței de Rusalii

Peste 4.200 de polițiști își vor desfășura activitatea la punctele de frontieră în perioada minivacanței de Rusalii

Replica API 31 mai 2017 | 01:06 250

Peste 4.200 de polițiști de frontieră vor desfășura, zilnic, activități de supraveghere și control a frontierei de stat pentru fluidizarea traficului prin punctele de trecere a frontierei pe perioada minivacanței de Rusalii, informează IGPF.

"Având în vedere că în perioada următoare va fi minivacanța de Rusalii, perioadă ce reprezintă un prilej pentru mulți cetățeni români de a petrece vacanța în afara granițelor, din experiența anilor anteriori, în punctele de trecere a frontierei se estimează creșteri ale traficului de persoane și mijloace de transport, în special la frontiera cu Ungaria și Bulgaria. În acest sens, Poliția de Frontieră Română va dispune toate măsurile aflate în competența instituției pentru reducerea timpilor de așteptare și asigurarea unui control operativ", se precizează în comunicat.

Potrivit sursei citate, pentru fluidizarea traficului a fost suplimentat numărul polițiștilor de frontieră care își desfășoară activitatea la controlul documentelor și echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.

În punctele de frontieră importante au fost detașați lucrători din cadrul aparatelor centrale ale structurilor teritoriale și din Inspectoratul General al Poliției de Frontieră. Astfel, în această perioadă, aproximativ 4.200 polițiști de frontieră vor desfășura, zilnic, activități de supraveghere și control a frontierei de stat.

IGPF subliniază faptul că este folosită la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei, în limita configurației acestora. În funcție de valorile de trafic, în fiecare punct de trecere a frontierei se vor crea fluxuri suplimentare de control, pe sensul de intrare sau ieșire din țară, după caz.

"Reamintim că, începând cu data de 07.04.2017, atât Poliția de Frontieră Română, cât și autoritățile de frontieră ale statelor vecine din Ungaria și Bulgaria, efectuează verificări sistematice la intrarea și ieșirea de pe teritoriul statelor membre UE, ca urmare a intrării în vigoare a Regulamentului 458/2017 de modificare a Codului Frontierelor Schengen. Aceste verificări sistematice ce constau în verificarea documentelor de călătorie și consultarea bazelor de date relevante cu privire la toate persoanele, inclusiv cele care beneficiază de dreptul la liberă circulație în temeiul dreptului UE", se menționează în comunicat.

În același timp, arată sursa citată, au fost dispuse măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea și combaterea migrației ilegale și a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere a frontierei și în zona de competență.

Poliția de Frontieră Română anunță că va depune toate eforturile în vederea asigurării unui echilibru între securitatea cetățenilor și fluența traficului de călători, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367