REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
8.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Peste 40 de constănţeni au fost înşelaţi prin metoda Accidentul de la începutul anului

Peste 40 de constănţeni au fost înşelaţi prin metoda Accidentul de la începutul anului

Replica API 3 iunie 2015 | 22:48 99

Un bărbat era să pice în plasă chiar pe 1 iunie

Un bărbat era să pice în plasă chiar pe 1 iunie

Metoda „Accidentul” continuă să facă victime la Constanţa. De la începutul anului şi până în prezent au fost înregistrate peste 40 de cazuri, dintre care 30 au fost soluţionate de oamenii legii. Şi, chiar dacă luna iunie este abia la început, un bărbat a fost la un pas de a pica în plasa infractorilor. Nu acelaşi lucru poate fi spus despre o femeie, care, pe 31 mai, a rămas fără 1.600 de lei şi bijuterii din aur.

Poliţiştii constănţeni au demarat campanii de prevenire, pe care le-au tot intensificat, mai ales în rândul vârstnicilor. În paralel, aceştia efectuau cercetări, acum două luni reuşind să destructureze o grupare infracţională care acţiona prin metoda “Accidentul”, membrii acesteia fiind din Medgidia, Mihail Kogălniceanu, Brăila şi Galaţi, ei fiind coordonaţi de deţinuţi. Însă, iată că locuitorii de la malul mării continuă să pice în plasa escrocilor. Astfel, poliţiştii Secţiei 4, la data de 31 mai a.c., ora 22.00, au fost sesizaţi de către o femeie în vârstă de 59 de ani, din Constanţa despre faptul că, în aceeaşi zi, în jurul orei 20.30, a fost apelată pe telefonul fix, de către o persoană necunoscută, care s-a recomandat a fi avocatul fiului său care a provocat un accident rutier, motiv pentru care i-a solicitat suma de 10.000 de lei pentru a nu i se întocmi dosar penal. După ce a fost apelată de mai multe ori, în jurul orelor 21.00, victima s-a întâlnit cu o femeie, căreia i-a dat suma de 1.600 de lei, două lănţişoare şi o verighetă, toate din aur, însumând aproximativ 8 grame. Ulterior, victima a realizat că a fost înşelată, sesizând poliţiştii Secţiei 4 care au demarat o anchetă în vederea identificării autorilor şi tragerii acestora la răspundere penală. Ulterior, pe 1.06.2015, poliţiştii Secţiei 5 au fost sesizați de către un bărbat, cu privire la faptul că, în cursul nopţii, a fost apelat telefonic de către o persoană care s-a recomandat a fi fiul său și care i-a transmis că a provocat un accident rutier soldat cu vătămarea unei femei și pentru a scăpa, trebuie să plătească 20.000 lei unui avocat, pe care i l-a și dat să vorbească la telefon. Acesta, însă, a realizat că este posibil să fie victima unei înşelăciuni, şi-a contactat fiul şi nu a dat curs solicitării persoanei necunoscute. “Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală şi doar instanţa de judecată poate dispune în urma unui proces penal. Se recomandă ca, în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru rezolvarea unor accidente rutiere prin darea de bani unor persoane, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier”, au transmis reprezentanţii IPJ Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369