REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Sâm., 30 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6684
18.4° Constanța Sâmbătă, 30 Martie 2024 Anul XX Nr. 6684
 

Peste 400 kg de peşte fără documente legale, confiscate de polițiștii de frontieră tulceni

Peste 400 kg de peşte fără documente legale, confiscate de polițiștii de frontieră tulceni

Replica API 7 septembrie 2020 | 19:26 1297

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în zona de competență trei cetățeni români care transportau, în total, peste 400 kilograme peşte, fără să deţină documentele legale.

Printre cele mai reprezentative cazuri, îl menţionăm pe cel din data de 4 septembrie a.c., în jurul orei 12.30, când poliţiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control în localitatea Sarichioi - județ Tulcea, o autoutilitară înmatriculată în România, în care se aflau doi cetățeni români, în vârstă de 26, respectiv 29 ani, domiciliați pe raza județului Tulcea.

În urma controlului efectuat asupra vehiculului, polițiștii de frontieră au descoperit cantitatea de 217 kilograme de peşte, diferite specii, pentru care persoanele în cauză nu deţineau documente legale.

De asemenea, în aceeaşi zi, în jurul orei 13.00, poliţiștii de frontieră din cadrul aceluiaşi serviciu au oprit pentru control, în localitatea Sarichioi - județ Tulcea, un autoturism înmatriculat în România, condus de un cetățean român, în vârstă de 44 ani, domiciliat pe raza județului Tulcea.

În urma controlului efectuat asupra vehiculului, polițiștii de frontieră au descoperit în portbagajul autoturismului, cantitatea de 106 kilograme de peşte, diferite specii, pentru care persoana în cauză nu deţinea documente legale.

Totodată, în data de 06 septembrie a.c., poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Chilia, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control pe canalul Letea, din complexul lagunar Matita – Merhei, o ambarcație cu motor condusă de numitul C.P., în vârstă de 30 de ani.

În urma controlului efectuat asupra ambarcației, polițiștii de frontieră au descoperit cantitatea de 80 kilograme peşte, diferite specii pentru care persoana în cauză nu deţinea documente legale, precum și 8 setci sub dimensiunea legală.

Întreaga cantitatea de pește, în valoare totală de aproximativ 2270 lei, a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar pe numele celor în cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinerea și transportul fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte și producerea, importul, comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârșelor, vintirelor, precum și a altor tipuri de unelte de pescuit comercial.

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pescuiesc cu curent nenorocitii in toata Delta. Au distrus tot pestele din Delta Dunarii
4
1
De unde-l cumparam maine, vreau sa stiu, ca e ok, proaspat.
2
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367