REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Peste 5.000 de candidaţi înscrişi pentru serviciul militar voluntar

Peste 5.000 de candidaţi înscrişi pentru serviciul militar voluntar

Replica API 4 iunie 2022 | 11:23 1491

Peste 5.000 de candidaţi pentru serviciul militar voluntar s-au înscris în primele trei săptămâni de la lansarea selecţiei, a informat vineri, la Breaza, ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu.

Ministrul a adăugat că pentru creşterea atractivităţii serviciului militar voluntar, printr-o lege aflat deja în circuit, vor fi efectuate modificări privind beneficiile ce vor fi acordate acestor persoane.

"Avem în circuit legea aceea nouă pentru modificările legate de serviciul militar voluntar, sigur, care poate avea continuitate în ceea ce înseamnă voluntariat în general, în Armată Română. Am schimbat unele lucruri faţă de ce era iniţial, astfel încât am văzut că noi suntem deja într-o situaţie foarte bună. Mi se pare că în primele trei săptămâni de la lansarea unei noi selecţii pentru voluntari, pe 1.500 de locuri, dacă nu mă înşel, avem anul acesta, am avut deja peste 5.000 de candidaţi şi continuă înscrierile. Înseamnă că există o atractivitate pentru asta", a declarat Vasile Dîncu.

Ministrul a adăugat că printre modificări vor fi unele privitoare la termenele pentru prezentarea la unitate, la posibilitatea de a merge şi a lucra în străinătate, de a reveni din străinătate.

"Mai trebuie însă să facem câteva lucruri şi acestea ţin de a face o compatibilitate între cerere şi ofertă. Am discutat cu oameni care au ajuns în sistemul nostru de voluntariat, care au vizitat unităţi care au o gândire şi o viziune obiectivă,.civili care mi-au spus multe lucruri din ceea ce ne lipseşte, inclusiv drepturile pe care trebuie să le acorzi, inclusiv tipul de beneficii pe care trebuie să-l acorzi unui om care se pune în serviciul naţiunii, cum se spune în contractele militarilor, ei ştiu mai bine decât mine, chiar cu preţul vieţii. (...) Sunt câteva lucruri care ţin de indemnizaţie, ţin de regimul pe care-l au, de termenele, de exemplu, în care trebuie să se prezinte la unitate, de posibilitatea de a merge în străinătate şi a lucra în străinătate, de a veni de acolo în cazul în care este mobilizat, toate acestea se rezolvă, toate acestea le-am rezolvat de fapt", a precizat Vasile Dîncu.

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a participat vineri la ceremoniile prilejuite de sărbătorirea a 110 ani de la înfiinţarea Colegiului Naţional Militar "Dimitrie Cantemir" de la Breaza, scrie agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sai vedem, cum se descurca pe front, daca e vreun atac din nord, cred k fug k iepurii, speriati di bombi
0
0
Parazit e ma-ta!
2
0
cei mai mari trantori ai tarii. frecatul mentei prin popote.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367