REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Peste 5.000 de constănţeni au probleme de erecţie

Peste 5.000 de constănţeni au probleme de erecţie

Replica API 21 septembrie 2011 | 00:00 84

Nu este o ruşine să recunoşti că suferi de o disfuncţie. Se poate trata!

Nu este o ruşine să recunoşti că suferi de o disfuncţie. Se poate trata!

Deşi foarte puţini bărbaţi recunosc că suferă de disfuncţii erectile, aceasta este o realitate a zilelor noastre. Judeţul Constanţa se află pe loc fruntaş, unde, numai în 2011, s-au tratat de asemenea probleme circa 5.000 de bărbaţi. Problema este întâlnită atât la tineri de 19 ani, cât şi la octogenari. Specialiştii spun că stresul, lipsa banilor, dezamăgirile şi partenerele sunt doar câteva dintre cauzele acestei boli.

De ruşine, unii preferă să se închidă în ei şi nu apelează la ajutor de specialitate. Alţii, în schimb, îşi iau inima-n dinţi şi au curajul să meargă la un specialist şi să vorbească despre scăderea performanţelor sexuale în viaţa de cuplu. În general, incidenţa disfuncţiilor erectile apare la bărbaţii de peste 35-40 de ani, dar există şi cazuri de pacienţi în vârstă de 19 ani cu disfuncţii erectile psihogene, adică indivizii nu se simt siguri pe ei că se vor ridica la înălţimea aşteptărilor partenerelor şi atunci apare blocajul. Cum spuneam, disfuncţiile sexuale se referă la dificultatea unui individ sau cuplu de a avea o activitate sexuală normală. Acesta este şi motivul pentru care aproximativ 5.000 de constănţeni au apelat în 2011 la ajutorul specialiştilor de la "On Clinic", care, de câteva zile şi-au mutat activitatea într-un sediu nou, spaţios, aflat pe bulevardul Tomis nr. 142 A.

Pacienţi cu vârste între 19 şi 80 de ani

Potrivit managerului Aura Manole, în 2011 s-au prezentat la "Clinica On" în jur de 2.000 de persoane cu Psoriazis şi 5.000 de pacienţi cu disfuncţii erectile, inclusiv erecţii slabe, ejaculări precoce şi alte probleme de gen. "Avem pacienţi cu vârste cuprinse între 19 şi 80 de ani. Din nefericire, nu toate problemele pe care le au se pot trata la noi. Spre exemplu, ne vin şi pensionari care spun că nu au partenere, ori pentru astfel de situaţii nu suntem noi cei cărora trebuie să li se adreseze. Alţii, în schimb îşi fac prietene, văduve şi apoi vin şi ne cer sfatul ce să facă în continuare", a declarat, pentru "Replica", Aura Manole, managerul "On Clinic". Trebuie menţionat faptul că la clinica constănţeană mai sunt tratate şi alte probleme de sănătate, precum varicele, ulcerul de gambă, rănile diabetice, hemoroizii, fisurile anale. În plus, odată cu schimbarea sediului "On Clinic", constănţenii au şi o Secţie de Neurologie la care pot apela. Referitor la persoanele care apelează la cadrele medicale pentru probleme sexuale, managerul a spus că majoritatea le au din cauza stresului şi a regimului de viaţă actual. La polul opus, psihologii sunt de altă părere şi anume că dificultatea de a avea o relaţie normală de cuplu poate avea drept cauză o tulburare mai veche, o depresie, dar şi partenerele. "Există bărbaţi care nu se pot concentra şi în mintea cărora se creează un blocaj. Unii nu sunt atraşi suficient de parteneră, alţii au alte probleme. Urmarea este evidentă, în acele momente de maximă intimitate, ei pierd controlul asupra situaţiei şi apare eşecul. Următoarea dată când încearcă să întreţină o relaţie sexuală cu partenera de viaţă, îşi amintesc că au ratat şi se blochează iar, de teamă ca nu cumva să dezamăgească din nou", a declarat medicul psiholog Mihaela Ciolacu.

Mirabela PANFIL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367