REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Peste 7 hectare de teren agricol din Limanu, transformate într-o groapă de gunoi ilegală

Peste 7 hectare de teren agricol din Limanu, transformate într-o groapă de gunoi ilegală

Replica API 15 mai 2017 | 00:35 776

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanța, Marius Horia Țuțuianu a participat astăzi la acţiunea voluntară de ecologizare a terenurilor limitrofe localităţii Limanu. Cu această ocazie, autorităţile judeţene au identificat o problemă majoră în regiune: peste 7 hectare de teren agricol au fost transformate într-o groapă de gunoi ilegală.

„Am aflat de iniţiativa domnului primar Daniel Georgescu şi am decis să o susţin. Ştiam că acţiunea de astăzi este organizată împreună cu voluntari, aşa că m-am oferit, la rândul meu, voluntar. Ştiam că în această comună există mari probleme cu deşeurile aruncate în locuri neamenajate, dar nu-mi imaginam că un întreg câmp a fost transformat într-o groapă de gunoi ilegală. Sunt conştient că este o problemă mult mai veche, şi aceasta raportat numai la dimensiunea dezastrului. Acest teren, în starea în care se afla acum, este un real pericol pentru toată populaţia Comunei Limanu, inclusiv pentru turiştii care vizitează sudul litoralului în sezonul estival”, susţine Marius Horia Țuțuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanța.

Primul pas: evaluarea costurilor şi identificarea surselor de finanţare. Astfel, săptămâna viitoare, preşedintele Consiliului Judeţean va convoca o întâlnire la care să participe atât autorităţile locale, reprezentanţi ai Ministerului Mediului, Ministerului Sănătăţii cât şi cei ai Ministerului Finanţelor.

„I-am recomandat domnului primar Daniel Georgescu că până săptămâna viitoare să facă o evaluare a costurilor pentru ecologizarea zonei. Vom căuta soluţii la nivelul judeţului, dar gravitatea situaţiei mă determină să fac sesizări inclusiv către autorităţile naţionale. Ne confruntăm cu un dezastru ecologic. Nu înţeleg cum precedentul edil local a ignorat o problemă de asemenea amploare”, a mai declarat preşedintele CJC.

În acest context, Marius Horia Tutuianu, face un apel către toţi locuitorii judeţului să nu mai arunce deşeurile în locuri neamenajate.

„Cred că astfel de acţiuni de voluntariat, în special legate de protejarea mediului, sunt extrem de utile şi, evident, educative. Am fost uşor ironizaţi pentru că participăm la acesta acţiune, dar, din punctul meu de vedere, simţul civic trebuie să primeze şi nu are nici o legătură cu funcţia, vârsta sau statutul social al unei persoane. Îi rog pe cei care locuiesc în judeţ să dea un exemplu şi să înceapă să arunce deşeurile numai în locurile special amenajate sau să apeleze la un operator de salubrizare”, a subliniat Marius Horia Tutuianu.

În ceea ce priveşte groapa de gunoi constituită ilegal pe raza comunei Limanu, preşedintele CJC estimează că lucrările de ecologizare vor demara în maximum câteva săptămâni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poza nu are legatura cu continutul articolului...Fosta groapa de gunoi a fost "privatizata", de cine si cui ??? Stiu cei din primarii..
0
0
nu va ambalati,domnisoara georgrescu-i specialista in a incepe multe lucruri fara finalizare,spre aducere aminte s-a apucat de drumul spre hagieni dar de asfaltat ,bine c-a asfaltat 2 maiul in schimb limanu ,nu
0
1
Groapa aceea de gunoi,exista de prin anii '70,nu este o inventie noua.Mai grav este ca veneau si masini din Mangalia cu gunoi, ale Salubritatii citeodata.Se poate face ceva cu fonduri europene,insa trebuie un primar adevarat,nu ce a fost pina acum.
1
1
treceti peste tot campul sa vedeti!!! intre 2mai si limanu munti , ce a facut primaria a facut asa superficial
2
0
Si mai au tupeu aia de la Garda de Mediu sa le mareasca salariile! Culmea tupeului!
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218