REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Peste 70.000 de turiști sunt așteptați pe litoral, în minivacanța de Rusalii

Peste 70.000 de turiști sunt așteptați pe litoral, în minivacanța de Rusalii

Victor ROTARU 1 iunie 2023 | 00:00 1195

Anul acesta minivacanța de ziua Copilului și cea de Rusalii vor fi legate, zilele libere începând de joi, 1 iunie și sfârșind luni, 5 iunie, în a doua zi de Rusalii, astfel că putem vorbi de o ,,mini-mare” vacanță. Rezervările efectuate pe litoral sunt de ordinul zecilor de mii, fiind așteptați peste 70 de mii de turiști, iar prețurile pornesc chiar și de la 135 de lei de persoană, fiind foarte mult căutate hotelurile de 4 stele, după cum a declarat Corina Martin, președinte de onoare al Asociației Patronale RESTO.

Peste 70.000 de turisti sunt asteptati pe litoral, in minivacanta de RusaliiFoto cu rol ilustrativ

Minivacanța de 1 iunie și de Rusalii va fi aproape de o săptămână, fapt pentru care litoralul românesc va fi luat cu asalt, fiind făcute peste 70 de mii de rezervări. În topul preferințelor se menține stațiunea Mamaia, care și pentru această minivacanță a fost aleasă de cei mai mulți turiști. Președintele de onoare al Asociației Patronale RESTO, Corina Martin, a declarat pentru Replica: „Peste 70 de mii de turiști au rezervări deja efectuate pe litoral în aceste zile de minivacanță. Toată România este aproape ocupată. Este o cerere incredibil de mare pentru această minivacanță, în foarte multe din stațiuni nu mai găsim locuri, în Delta Dunării nu mai sunt camere de peste 10 zile. În aceste condiții și litoralul românesc este solicitat și pe primul loc în topul preferințelor se situează, din nou, Mamaia. Este stațiunea care oferă cele mai multe oferte de cazare, stațiunea care este cea mai apropiată de orașul Constanța și își păstrează renumele și imaginea care conduce litoralul românesc. Operatorii economici sunt pregătiți de a încasa venituri.” 

Corina Martin: Cel mai bine se vând hotelurile de 4 stele

Față de anul trecut, când stațiunea Mamaia a fost destul de pustie în comparație cu anii anteriori, se pare că încă de la debutul sezonului estival Mamaia se menține în topul preferințelor românilor, care au început să fie mai atenți la facilități și confort, și mai puțin la preț: „Faptul că românii încep să ceară din nou mai mult destinații din România și mai puțin destinații externe, sigur că i-a determinat pe foarte mulți operatori să deschidă hotelurile să se pregătească. Cei care nu au deschis acum, pierd. Surprinzător, primele se vând hotelurile de 4 stele, în toată România, nu doar pe litoral. Poate că mulți continuă să creadă că tariful e prea mare, e scumpă România. Cu toate acestea, cel mai bine se vând hotelurile de 4 stele. Asta se întâmplă pentru că deși costul este puțin mai mare față de 3 stele, condițiile sunt mai numeroase, mai atractive.” a mai transmis Corina Matin.

Peste 70.000 de turisti sunt asteptati pe litoral, in minivacanta de RusaliiCorina Martin - Președinte de onoare al Asociației Patronale RESTO

Tarife care pornesc de la 135 de lei pe cameră/noapte

Dacă operatorii economici sunt pregătiți să primească cât mai mulți turiști, nu același lucru putem spune despre plaje care din cauza licitațiilor efectuate târziu multe dintre acestea au rămas neamenajate: „S-au desfășurat licitațiile mai târziu, pentru că așa a dorit Ministerul Mediului, și nu a fost timpul necesar pentru a se obține avize, autorizații pentru construcția de beach-baruri. Sunt celelalte suprafețe de plajă. Nu este o perioadă în care să fim asaltați pe plajă, deși, dacă vremea este bună, vom vedea turiști care stau pe plajă, pentru expunerea la soare. Nu stăm bine din punct de vedere al pregătirii acestor plaje. Nu sunt evenimente atât de mari pentru această minivacanță din păcate. Pentru că iată, turiștii aleg litoralul românesc. Sunt mai puține evenimente acum, rămân doar evenimentele din locații, hoteluri care au pregătit programe pentru ziua copilului, dar și tradiționalele seri grecești, turcești. Față de anul trecut a crescut considerabil cererea de rezervări, anul trecut a fost considerat un an slab. Am avut probleme legate de extinderea plajelor, probleme care au fost generate de modul în care operatorul olandez a efectuat lucrările fără să-i ceară nimeni socoteală. Aceste probleme sperăm să nu se mai regăsească și acum. Am avut anul trecut probleme legate și de taxa de parcare, anul acesta nu le vom mai avea. Avem o altă perspectivă acum. Ca tarife, acestea sunt mici, pentru că încă ne aflăm în cadrul programului litoralul pentru toți. Am anunțat tarife care pornesc de la 135 de lei pe cameră/noapte.” a conchis Corina Martin, președinte de onoare al Asociației Patronale RESTO. 
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Știți cât baga baligoasa asta în ea? Ce împuțită de femeie, umbla cu chiloții cu mehlem la gaoz
0
0
Vreo 50.000 s au dus in Bulgaaria , nu merge ti dupa fenta !!!!
5
0
Sper ca niciunul sa nu mearga la hotzii din Mamaia !
6
0
Vin turistii buluc sa vada si Constanta ,sa se plimbe pe Stefan cel Mare,sa vada ruinele elaborate de Primarie!Va asteptam cu drag, sa ne impartasiti realizarile!
5
0
Ce frumoasă e Corina!
2
2
Bai da nu mai scapam de Tomiris in vecii vecilor.
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218