REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Peste 80 % din şcolile din Constanţa NU au AUTORIZAŢIE de la pompieri

Peste 80 % din şcolile din Constanţa NU au AUTORIZAŢIE de la pompieri

Replica API 5 septembrie 2020 | 00:00 1329

Începutul anului şcolar se apropie cu repeziciune, iar în contextul pandemiei de coronavirus, orice părinte vrea să îşi ştie copiii cât mai în siguranţă. Pe lângă măsurile speciale luate de autorităţi împotriva COVID-19, există şi alte măsuri de siguranţă care trebuie luate printre aceastea aflându-se şi autorizaţia de securitate la incendiu. Din totalul de 234 de unităţi de învăţământ din Constanţa, mai mult de 80 la sută nu deţin această autorizaţie sau nu au nevoie de ea.

34 de şcoli au autorizaţie de securitate la incendiu

Din totalul de 234 de unităţi de învăţământ aflate în evidenţa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, 34 deţin autorizaţie de securitate la incendiu, 68 nu nu deţin iar pentru 132 nu este necesară obţinerea acestei autorizaţii.

În ceea ce priveşte funcţionarea unităţilor de învăţământ care nu deţin autorizaţie la incendiu, acestea nu se regăsesc în prevederile H.G. nr.915/2015 privind stabilirea criteriilor pentru oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor determinate de încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu în ceea ce priveşte periclitarea vieţii ocupanţilor şi forţelor propagării focului şi fumului în interiorul edificiului şi la vecinătăţi.

Nu mai este obligatorie autorizația de securitate la incendiu

”Nu mai este obligatorie autorizația de securitate la incendiu, adică școala poate funcționa chiar dacă nu are acea autorizație, daca o au cu atât mai bine. Important este să avem autorizațiile sanitare, deocamdată le avem la majoritatea școlilor, avem 4 școli în care nu avem grupurile sanitare conectate la rețeaua de apă, sunt sate, ca Dobromir, care nu e conectat la rețeaua de apă. În mod normal trebuiau să fie rezolvate aceste probleme pentru că au existat fonduri europene care puteau fi accesate. Toate problemele sunt în curs de rezolvare și sperăm să începem anul școlar cu bine.” a declarat Sorin Mihai, inspector școlar general, pentru ziarul Replica.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nesimtita de turcan sa faca experimente cu fi-su la inceperea scolii! De ce blocati comentariile?
2
0
Poza s-ar putea intitula...Pui de dac ... ca in cateva zeci de ani astia vor popula spatiul ponto-carpato-danubian... trist. Au drepturi mai multe...sunt minoritari...deocamdata.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614