REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Peste jumătate de milion de oameni au protestat la Barcelona împotriva condamnărilor primite de liderii separatişti; noi ciocniri cu poliţia

Peste jumătate de milion de oameni au protestat la Barcelona împotriva condamnărilor primite de liderii separatişti; noi ciocniri cu poliţia

Replica API 21 octombrie 2019 | 00:00 239

Circa 525.000 de oameni au demonstrat vineri, la Barcelona, împotriva condamnării unor lideri separatişti catalani la pedepse importante cu închisoarea de către justiţia spaniolă pentru rolul jucat de ei în tentativa de secesiune din 2017, a anunţat poliţia municipală, relatează AFP.

Manifestaţia este punctul culminant al unei săptămâni de mobilizare, marcată de violenţe, împotriva pedepselor de nouă până la 13 ani de închisoare primite de nouă lideri separatişti, printre care mai mulţi membri ai fostului executiv regional destituiţi după un referendum ilegal.

Potrivit Reuters, demonstranţi mascaţi au avut ciocniri cu poliţia în centrul Barcelonei.

Mulţimea de protestatari a aruncat cu pietre şi recipiente de metal în poliţiştii cu echipament antirevoltă şi au târât containere de gunoi pe principalul bulevard al oraşului, cărora apoi le-au dat foc.

Poliţia a încercat să-i împingă cu mai multe autovehicule pe protestatari înapoi pe trotuar, dar nu a reuşit.

Alte manifestaţii organizate în tot oraşul pentru a protesta împotriva pedepselor lungi de închisoare primite de liderii separatişti au fost paşnice, notează Reuters.

În cadrul grevei generale care a început vineri în Catalonia au fost anulate zeci de zboruri pe aeroportul din Barcelona, notează DPA. Mulţi pasageri au venit pe aeroportul din Barcelona şi cu şase ore înainte de zborurile lor, relatează televiziunea spaniolă.

Lucrătorii portuari şi angajaţii Seat, subsidiara Volkswagen, au încetat lucrul, iar magazinele lanţului de supermarketuri catalan Bonpreu au rămas închise.

Transportul feroviar a funcţionat normal, dar în gara principală din Barcelona a fost sporită prezenţa forţelor de securitate.

De asemenea, demonstranţii au blocat drumuri în regiune în timpul dimineţii.

Este a doua zi de proteste violente, după ce demonstranţii au ridicat baricade şi au dat foc la coşuri de gunoi şi mobilier şi joi noapte, înregistrându-se ciocniri cu forţele de menţinere a ordinii. Cel puţin 11 persoane au fost arestate în legătură cu protestele, a precizat poliţia. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102