REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

PETIŢIE! Oamenii cer locuri special amenajate pentru fumători!

PETIŢIE! Oamenii cer locuri special amenajate pentru fumători!

Replica API 19 martie 2016 | 16:47 479

Legea antifumat, care a intrat în vigoare în urmă cu doar câteva zile, se pare că a stârnit revoltă în rândul oamenilor. Aceştia susţin că ar trebui amenajate şi spaţii destinate fumătorilor! În acest sens deja a fost lansată o petiţie, care a adunat aproape 17.000 de semnături!

"Cerem modificarea legii interzicerii fumatului prin Ordonanţă de Urgenţă prin care fumătorii să beneficieze de spaţii special amenajate în locurile publice. Putem obţine modificarea legii prin ordonanţă de urgenţă deci semnaţi şi transmiteţi mai departe! Asta că s-a tot vorbit de ţări civilizate .Dacă nu obţinem acum modificarea legii durează 6 luni până la reevaluare. Nu va lăsaţi intimidaţi de cei care va limitează dreptul la Liberul Arbitru. Chiar dacă nu există nicăieri undeva scris dreptul fumătorului sau dreptul la fumat , există dreptul de a alege unde şi când să îmi desfăşor acest viciu care este legal încă din cele mai vechi timpuri. Nu are nimeni dreptul să ne judece viciile şi cu atât mai mult să le limiteze atâta timp cât sunt Legale! Orice lege care are la baza protejarea Cetăţeanului reprezintă o prioritate şi un lucru bun. Atâta timp cât această lege nu este discriminatorie şi este bine făcută şi nu este dusă la extrem!!!", este scris în petiţia lansată pe petitieonline.com.

Tot acolo, iniţiatorul a enumerat mai multe argumente:

1. Această lege este un precedent extrem de periculos privind atingerea drepturilor şi libertăţilor individuale.

2. Ţigările sunt legale, se vând peste tot cu aprobarea acestui Stat care încasează taxa de viciu şi care nu este ieftină.

3. Puneţi în pericol sănătatea multor milioane de oameni. Dacă nu credeţi, ieşiţi afară iarna de la cald la rece de câteva ori să vedeţi ce se întâmplă (indiferent cum sunteţi îmbrăcat) .Exemplu: sunteţi într-o cafenea la 20 grade + şi ieşiţi afară iarnă la - 10 grade, staţi câte 4-5 minute la ţigară şi repetaţi asta de câteva ori pe perioada cât staţi la cafea.

4. Prin această lege reuşiţi iarăşi să creaţi o ruptură în mediul social care nu îşi are sensul în contextul economic actual. Lumea e deja destul de săracă şi stresată asta mai lipsea să apară o nouă barieră de parcă nu era destul că de când cu alegerile s-a divizat ţara în două. Atât mai au în ţara asta săracă momentul de socializare alături de câţiva prieteni la o cafea şi o ţigară unde îşi uită pe o perioadă scurtă de timp problemele şi vreţi să furaţi şi asta.

5. Nimeni nu poate anticipa care va fi numărul barurilor/cafenelelor/restaurantelor care se vor închide din lipsa de clienţi în urma acestei legi. Deci, în concluzie, nimeni nu ştie exact care va fi impactul, câte locuri de muncă vor fi pierdute? Cine le asigură noi locuri de muncă celor care au pierdut actualul loc de muncă, care va fi impactul în economie? Nimeni nu ştie nimic, dar cu toate astea s-a votat legea cu capul înainte... cu o inconştienţă totală.

6. În majoritatea ţărilor civilizate există spaţii special amenajate destinate fumătorilor.

7. Nici un fumător sau nefumător nu are dreptul de a condiţiona modul de viaţă al celuilalt.

8. Cafeaua cu ţigara reprezintă la noi în societate o mică parte din modul de viaţă iar când se ia o decizie care priveşte mare parte din populaţie era normal să se facă un referendum.

9. Orice Doctor din lume vă poate spune care sunt riscurile să forţaţi un Doctor / Poliţist / Profesor etc ... să nu acorzi un cadru normal unde să îşi poată desfăşura viciul. Sau poate vă duce mintea că se duce Doctorul de la etajul 8 la parter când face pauză în timpul operaţiei pierde 15 minute dus întors + 5 min cât fumează şi apoi trece la treaba mai departe. Sau un poliţist cu probleme de stres deţinător de armă să nu îşi poate satisface viciul cumva. Sau, mă rog, exemplele pot continua.

10. În case nu există sisteme speciale de ventilaţie şi montarea unor astfel de sisteme este costisitoare pentru populaţie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614