REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Petiție pentru ANULAREA VOTULUI și REFACEREA ALEGERILOR, în București

Petiție pentru ANULAREA VOTULUI și REFACEREA ALEGERILOR, în București

Replica API 3 octombrie 2020 | 13:08 1697

La aproape o săptămână de la alegerile locale procedurile nu sunt încă finalizate. Au ieșit la iveală numeroase nereguli, mai grave sau mai puțin grave, iar apoi până la contestații și solicitări de renumărare a voturilor, anularea scrutinului și refacerea lui nu a mai fost decât un pas. Cele mai mari probleme au fost în Capitală și deci aici am avut a face cu cele mai multe contestații, scrie stiripesurse.ro

Sunt mulți care susțin că problemele din București au fost foarte grave și prin urmare ele nu pot fi reparate decât printr-o mișcare radicală care să aducă iar decizia la popor - `ANULAREA VOTULUI SI REFACEREA ALEGERILOR IN BUCURESTI`.

O petiție online a fost lansată în acest sens:

”Dreptul de vot este unul din drepturile electorale fundamentale, iar drepturile electorale sunt prin excelență drepturi exclusiv politice. Aceasta se explică prin faptul că, datorită conținutului lor, aceste drepturi pot fi exercitate numai pentru participarea cetățenilor la guvernare.

Într-un stat de drept și democratic poporul trebuie să aibă ultimul cuvânt, iar acest lucru devine realitate prin exercitarea drepturilor electorale de către cetățeni. Atât norme de drept internațional care stabilesc obligațiile statului român raportat la acordarea exercițiului dreptului de vot propriilor lui cetățeni, cât și norme de drept intern care acordă dreptul de vot tuturor cetățenilor români care au împlinit vârsta de 18 ani – indiferent de țara unde aceștia își au reședința sau domiciliul (articolul 36 din Constituție).

În ceea ce privește normele de drept internațional aplicabile, cele mai exacte din punct de vedere al forței juridice sunt cele prevăzute în Convenția Europeană a Drepturilor și Libertăților fundamentale ale Omului (în continuare, CEDO), respectiv în articolul 3 din Protocolul nr. 1 la Convenție și articolul 1 din Protocolul nr. 12 la Convenție coroborat cu articolul 14 CEDO – dispoziții care trebuie interpretate în lumina celor cinci principii fundamentale care stau la baza patrimoniului electoral european, respectiv sufragiul universal, egal, liber exprimat, secret și direct – principii stabilite în Codul bunelor practici în materie electorală elaborat în 2002 de Comisia Europeană pentru democrație prin drept (cunoscută sub numele de Comisia de la Veneția) și care reapar menționate în articolul 81 din Constituția României referitor la alegerea Președintelui.

Tinand cont de faptul ca textele legislative enumerate mai sus NU au fost respectate, precum si de faptul ca cetatenii au fost manipulati in timpul votului , tinand cont si de frauda de la vot , SE SOLICITA ANULAREA VOTULUI PRECUM SI REFACEREA ALEGERILOR LA NIVELUL MUNICIPIULUI BUCURESTI.”

Până la ora publicării acestei știri Petiția lansată de Partidul României Europene strânsese deja peste 2000 de semnături.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
eu pesede!cite voturi ati renumarat voi,ever? bouari hoti,ati luat.o in freza si ve.ti disparea cu alde,pml si,sper,bozgorii!
0
0
nu sunt psd-ist ,dar am ajuns la concluzia ca astia de dreapta sunt niste jeguri,ofticati si razbunatori...si ei si alegatorii lor.dezbina si cucereste... muie ue,muie usa,muie russia.
1
3
da , ciumatii au ramas masca- nu se asteptau ca oamenii sa se destepte si sa perceapa intentiile lor-, manipularea nu mai tine, vorba lui draknea, eu am adus mortii la vot dar ca unul sa castige, nu mi-am imaginat.
4
2
se refac alegerile la Bucuresti?
1
2
celor de sub mine!
2
5
inghititi muia cu cacat luata bogat si sa-mi lingeti si mie cacatul !!!
4
7
Cat sau zbatut sa manipuleze lumea , nu lea mers . Acum au supto pana la cotor . Sa cam dus vremea cand ciumati puteau sa arunce piatra in lac si prostii sa o gaseasca . Generatiile de dupa 89 nu mai pot fii manipulate . Au mai plecat pe afara si au vazut cam cum sta treaba cu drepturile omului si cu obligatiile celor alesi . MUIE PSD , MUIE CIUMA ROSIE
11
8

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218