REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Petra Kvitova (12 WTA), dublă câştigătoare la Wimbledon, este pregătită să revină pe teren

Petra Kvitova (12 WTA), dublă câştigătoare la Wimbledon, este pregătită să revină pe teren

Replica API 26 mai 2020 | 00:00 917

Jucătoarea cehă de tenis Petra Kvitova (12 WTA), dublă câştigătoare la Wimbledon, a declarat luni că este pregătită să revină pe teren, chiar dacă va simţi lipsa fanilor din tribune, scrie Reuters.

''Va fi straniu să jucăm fără public, e ceva ce nu-mi pot imagina. Dar vom readuce tenisul nu doar în Cehia, ci în întreaga lume'', a spus Kvitova.

Federaţia cehă de tenis a anunţat organizarea unui turneu la Praga, în perioada 26-28 mai, cu participarea celor mai buni jucători şi jucătoare din Cehia, printre care dubla campioană de la Wimbledon, Petra Kvitova, precum şi numărul 3 mondial, Karolina Pliskova.

"Este prima competiţie pregătită de Federaţia cehă de tenis pentru jucători în această perioadă în care nu pot călători din cauza pandemiei", a precizat purtătorul de cuvânt al acestui turneu, Karel Tejkal, într-un comunicat.

"Opt jucătoare vor evolua pe suprafaţă hard şi opt jucători pe zgură", a precizat directorul turneului, David Trunda.

Competiţia va avea la start nume mai sonore la feminin, în condiţiile în care jucătoarele cehe sunt mai bine clasate decât omologii lor masculini.

Karolina Pliskova şi sora sa geamănă Kristyna (locul 69 WTA) vor fi prezente la start "dacă vor fi într-o stare bună de sănătate", a precizat preşedintele Federaţiei cehe de tenis, Ivo Kaderka. Karolina Muchova (26 WTA) şi Barbora Strycova (31 WTA) şi-au anunţat şi ele participarea.

"Sunt nerăbdătoare să disput un turneu după o pauză atât de lungă", a declarat Petra Kvitova. "Sunt cu adevărat curioasă să văd în ce formă ne aflăm după această perioadă fără turnee", a adăugat ea.

Circuitele profesioniste de tenis ATP şi WTA sunt oprite de la începutul lunii martie, iar o eventuală reluarea acestora nu se va putea produce cel puţin până la jumătatea lunii iunie, din cauza pandemiei, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218