REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

PETRACHE a dat în JUDECATĂ... supraimpozitarea PALATULUI REGAL din MAMAIA

PETRACHE a dat în JUDECATĂ... supraimpozitarea PALATULUI REGAL din MAMAIA

Replica API 23 septembrie 2021 | 00:12 3436

Palatul Regal din Mamaia este o clădire încărcată de istorie care, din păcate, în ultimii ani a fost lăsată în paragină. În urmă cu câțiva ani, aceasta a intrat în posesia lui Adrian Petrache, unul dintre cei mai controversaţi afacerişti români și un apropiat atât al grupului Elena Udrea- Dorin Cocoş, cât şi al fostului premier Adrian Năstase, care nu s-a preocupat să evite degradarea reședința regelui Ferdinand și a Reginei Maria. Din cauza stării tehnice nesatisfăcătoare, Petrache, prin firma sa SC Light System SRL a fost supraimpozitat cu 400 % de către Consiliul Local, printr-o hotărâre votată la finele anului trecut. Acum, Petrache s-a trezit să conteste hotărârea, cerând anularea ei, în instanță.

În 2003, SC Mamaia SA a vândut clădirea către SC Light System SRL, la un preț mai mic decât valoarea reală. La fel s-a întâmplat și cu terenul aferent Palatului, cu o suprafață de 1,5 hectare, care se afla în proprietatea Primăriei Constanța și care a fost vândut un an mai târziu cu un preț de aproape 10 ori mai mic decât prețul zonei. Tranzacțiile au avut loc fără înștiințarea Ministerului Culturii sau a Direcției Județene de Cultură Constanța. Noii proprietari au exploatat ani la rândul, în sezon estival, emblema din Mamaia, fiind transformată în club, discotecă sau bar. În plus, în 2012, în urma unui incendiu puternic, mai bine de jumătate din clădire a fost distrusă.

Nimeni nu a reușit să salveze monumentul, în ciuda promisiunilor din campaniile electorale. Tot ce s-a putut face a fost supraimpozitarea cu 400 % a proprietarului, printr-o hotărâre de consiliu votată în decembrie 2020 de consilierii locali.

Societatea cere anularea hotărârii

Supărat că trebuie să scoată mai mulți bani din buzunar pentru buget, Petrache, prin firma sa Light System SRL a cerut în instanță anularea hotărârii.

SC Light Systems. Este administrată de Ulrich Alin Gabriel, un alt partener de afaceri cu Cocoș. Anul trecut, firma a avut cifra de afaceri 0 și datorii de peste 3 milioane de lei.

Începând din 1991, Adrian Ionel Petrache a făcut parte din acţionariatul mai multor firme, alături de Dorin Cocoş şi Alexandru Bittner. Poreclit „Şefu’“, Petrache este considerat unul dintre cei mai bogaţi şi influenţi români. “Astfel, între anii 2001-2004 apare prima grupare de crimă organizată din România, alcătuită din Adrian Petrache, Alexandru Bitner, Dorin Cocoş, grup aflat sub totala protecţie a lui Năstase, având ramificaţii în toate structurile statului şi în toate formaţiunile politice”, scria, în trecut, pe blog, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si mie si mie si mie
1
2
Palatul Vandut de mazare si gasca lui de penali belimiati pwla aia care plangeti dupa el
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614