REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Petre Daea: România e una dintre ţările cu cele mai curate culturi, numărul de tratamente e redus

Petre Daea: România e una dintre ţările cu cele mai curate culturi, numărul de tratamente e redus

Replica API 11 mai 2018 | 00:00 254

România este una dintre ţările care are cele mai curate culturi, dat fiind faptul că numărul de tratamente este redus, iar cantitatea de substanţe ce se aplică se face într-o doză moderată, a declarat, joi, la Târgovişte, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, scrie agerpres.ro.

''România este, din fericire, una dintre ţările care are cele mai curate culturi, dat fiind faptul că numărul de tratamente este redus, iar cantitatea de substanţe care se aplică se face într-o doză moderată, pe baza avertizărilor şi controlului pe care îl fac specialiştii în teren. Aici în zona asta unde e consacrată pomicultura. Avem, pe de o parte specialişti foarte buni, pe de altă parte fermieri destoinici şi merită să ne uităm la aceste produse şi să le şi consumăm. Ele au însă unele defecte, merele româneşti, pentru că nu avem spaţii de depozitare, ele sunt ţinute, şi e firesc asta, până la supracoacere în pom. Un fruct care nu e colorat uniform denotă faptul că a fost luat mai devreme din pom şi nu şi-a definit maturitatea pe deplin, iar gustul este afectat'', a spus Daea.

Ministrul a adăugat că fructele şi legumele sunt tratate corespunzător contra dăunătorilor, fără a se face excese.

''Se folosesc şi în România substanţe pentru a face tratamentele cuvenite, eu am spus-o de fiecare dată şi o spun şi aici, din agricultură mănâncă toţi: şi furnica, şi dăunătorul ... Aţi văzut vreun gândac de Colorado mâncând asfalt sau altceva? Mănâncă frunza de cartof şi tulpina, chiar şi tulpina subterană. Şi atunci trebuie să aplici tratamente pentru a combate aceşti dăunători pentru că ia producţia din mâna omului. Atunci intervin producătorii, dar intervin ponderat, în doze mici, prin avertizări foarte clare. Noi avem o instituţie a statului care se ocupă de aceste lucruri, care pilotează foarte bine din punct de vedere acest tratament, acest sistem de combatere a bolilor şi dăunătorilor'', a afirmat Petre Daea.

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a fost prezent, joi, la Târgovişte, unde a mers în Piaţa 1 Mai şi a discutat cu producătorii agricoli.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Curate cu monsanto animalule ????
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102