REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Petre: "Prin ajutorul pentru ratele la credite, Ponta introduce discriminarea. Dacă aş avea salariu de 1.610 lei, m-aş supăra pe cel cu 1.600"

Petre: "Prin ajutorul pentru ratele la credite, Ponta introduce discriminarea. Dacă aş avea salariu de 1.610 lei, m-aş supăra pe cel cu 1.600"

Replica API 8 februarie 2014 | 00:00 307

Nici un pas al premierului Victor Ponta nu scapă "netaxat" de Forţa Civică. Poate vocea cea mai gălăgioasă a opoziţiei, partidul lui Mihai Răzvan Ungureanu, prin vocea liderilor locali, ia la "bani mărunţi" fiecare gest al premierului. Pentru că a venit vorba de bani, FC Constanţa are ceva de "împărţit" cu Ponta, pe marginea minunatului anunţ privind ajutorul guvernamental pentru românii cu datorii la bănci. "După modelul Zgonea, care se visa coleg cu Mihai Viteazul, Victor Ponta se vrea un haiduc modern, cu tuşe de tătuc protector (precum mentorul său, Ion Iliescu), care mângâie pe cap "săracii" pentru voturile lor şi îngroapă sub taxe "bogaţii", al căror vot nu-l interesează. La începutul acestei săptămâni, premierul nematurizat al României a declarat că, Guvernul pe care îl conduce va avea grijă numai de românii cu un venit de sub 1.600 lei/lună, care nu-şi mai pot achita creditele contractate de la bănci, dar a căror scadenţă nu a depăşit 90 de zile. Restul, chiar dacă ar avea un venit de 1610 lei/lună, cuantum identic cu 1.600 lei/lună în dinamica achitării unor rate, pot fi îngropaţi fără remuşcări de sau sub creditele contractate", menţionează formaţiunea municipală a FC. Pe de altă parte, liderul municipal al FC, Mihai Petre, a tunat şi a fulgerat la adresa lui Ponta, pe care l-a acuzat că, prin această măsură, "încearcă să îşi suplimenteze capital electoral cu numărul de români care ar beneficia despre această dispensă guvernamentală": "Fondul problemei este că Ponta încearcă să îşi suplimenteze capital electoral cu numărul de români care ar beneficia despre această dispensă guvernamentală în privinţa creditelor care au fost luate de la bănci. Este o măsură pur electorală, nu are nici o legătură cu românii şi interesele românilor, pentru că ea este luată în an electoral şi are termen de graţie anul 2016, adică atunci când vor fi alegerile locale şi cele parlamentare. Ponta împarte, practic, sărăcia în România sau împarte românii, între români umiliţi, pentru că el îşi face milă şi români despre care nu îl interesează cum trăiesc, pentru că diferenţa dintre veniturile 1600 de lei şi 1610 lei este atât de mică, încât nu poţi spune că ultimul este mult mai privilegiat decât primul. Cu alte cuvinte, vorbim de acelaşi cuantum, dar unul primeşte un ajutor de la Ponta, celălalt primeşte un şut. Acest tip de haiduceală este caracteristic unui politician care nu are nici un fel de scrupule. Dacă, într-adevăr, lui Ponta îi pasă de români, atunci trebuie să se gândească la toţi. Asta înseamnă preţuri mai mici, să nu crească nici cel la combustibil, locuri de muncă, creşterea ratei de absorbţie a fondurilor europene. De acestea au nevoie românii, nu de o pomană electorală. OK, unii au nevoie, dar asta nu înseamnă că alţii nu au nevoie. El discriminează şi crează o situaţie chiar tensionată. Eu dacă aş avea 1.610 lei salariul, m-aş enerva pe cel cu 1.600 de lei, pentru că el primeşte ajutor de la Guvern", a declarat Petre, pentru "Replica".

Marius Florian VASILE

Citeşte şi:

LINK

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218