REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Petre, supărat nevoie mare: "Astăzi, sunt ucrainean. Cea mai mare tragedie a României a fost graniţa cu Rusia"

Petre, supărat nevoie mare: "Astăzi, sunt ucrainean. Cea mai mare tragedie a României a fost graniţa cu Rusia"

Replica API 3 martie 2014 | 00:00 192

Liderul pe municipiu al partidului Forţa Civică, Mihai Petre, se arată complet dezamăgit de abordarea diplomatică a României în privinţa conflictului care mocneşte în prezent în Ucraina. Pe lângă faptul că Petre îl suspectează pe premierul Victor Ponta de "blat" cu ruşii, liderul FC intenţionează să tragă "de urechi" şi consulatul Rusiei, la Constanţa. Încă nehotărât în privinţa metodei exacte de aplicare a politicii de "pe aici nu se trece", Petre este însă vehement în declaraţii.

În cadrul unei conferinţe, organizată duminică la sediul partidului, Petre a criticat abordarea lui Ponta, mai degrabă non-acţiunea, în privinţa situaţiei din Ucraina şi a anunţat că el va trece "la acţiune": "Nu pot să nu protestez ca preşedinte municipal al FC, faţă de intervenţia brutală care aduce aminte de vremurile staliniste pe care actuala conducere a Federaţiei Ruse o pune în practică în Crimeea. Rusia trebuie să lase statele să fie independente şi să nu mai încerce să pună în practică testamentul lui Petru cel Mare, că nu mai e de actualitate, iar Putin să nu încerce să fie un al doilea Stalin în Europa. Vremurile acelea sunt de tristă amintire şi trebuie să le învăţăm. Astăzi, sunt ucrainean, sunt solidar cu acei oameni care se află în faţa scindării propriei patrii. Studiem oportunitatea pichetării consulatului rus de la Constanţa. Nu putem fi impasibili, aşa cum face cabinetul lui Ponta, care doarme. România a ieşit de sub influenţa Rusiei şi trebuie să rămână aşa cum este acum", a menţionat Petre. Liderul FC încă nu ştie dacă va organiza un protest la care să participe membrii şi simpatizanţii partidului sau doar se va prezenta personal, cu un memoriu, la consulul general al Federaţiei Ruse în România, Mikhail M. Reva.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218