REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 17 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6702
17.4° Constanța Miercuri, 17 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6702
 

Petrescu: Aplicarea Planului NATO de Răspuns la Pandemie conduce la o rezilienţă sporită a statelor

Petrescu: Aplicarea Planului NATO de Răspuns la Pandemie conduce la o rezilienţă sporită a statelor

Replica API 19 septembrie 2020 | 00:00 1358

Aplicarea Planului NATO de Răspuns la Pandemie prin realizarea stocurilor de materiale şi echipamente medicale şi sincronizarea mecanismelor de reacţie civil-militare va conduce la o rezilienţă sporită a statelor în faţa evoluţiei pandemiei, a transmis, vineri, şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, la Conferinţa Comitetului Militar al NATO, desfăşurată în sistem de videoteleconferinţă.

Daniel Petrescu

Potrivit unui comunicat al MApN, lucrările reuniunii au fost deschise de preşedintele Comitetului Militar, Air Chief Marshal Sir Stuart Peach, alături de şeful Comandamentului Suprem al Forţelor Aliate în Europa (SACEUR), generalul Tod Wolters, şi cel al Comandamentului Suprem Aliat pentru Transformare (Allied Command Transformation - ACT), generalul Andre Lanata.

Şefii apărării au discutat despre activităţile, misiunile şi operaţiile NATO, în special Misiunea "Resolute Support" din Afganistan şi Misiunea NATO din Irak, postura euroatlantică de descurajare şi apărare, conceptul "NATO's Warfighting Capstone" şi răspunsul NATO pentru limitarea pandemiei COVID-19, informează sursa citată.

De asemenea, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avut o sesiune de discuţii cu reprezentanţii Consiliului Militar al NATO.

Generalul-locotenent Daniel Petrescu a subliniat importanţa concentrării eforturilor Alianţei pentru accentuarea aplicării măsurilor de asigurare prin consolidarea Prezenţei Înaintate Adaptate, menţionând, în acest sens, că regiunea Mării Negre, parte a întregului flanc estic, necesită o abordare defensivă coerentă, inclusiv prin creşterea capabilităţilor aliate în această zonă, precizează MApN.

Şeful Statului Major al Apărării a transmis că aplicarea Planului NATO de Răspuns la Pandemie prin realizarea stocurilor de materiale şi echipamente medicale şi sincronizarea mecanismelor de reacţie civil-militare va conduce la o rezilienţă sporită a statelor faţă de evoluţia pandemiei.

Totodată, generalul-locotenent Daniel Petrescu a menţionat că eficientizarea comunicării strategice aliate şi cooperarea în acest domeniu cu Uniunea Europeană vor conduce la contracararea campaniilor de dezinformare duse pe teritoriile statelor membre ale NATO, a mai arătat MApN.

Comitetul Militar al NATO se reuneşte de două ori pe an, la nivelul şefilor apărării, pentru a discuta despre misiunile NATO şi pentru a oferi Consiliului Nord-Atlantic consiliere militară, bazată pe consens, as

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si iliescu vorbea 1h limba de lemn fara sa spuna nimic!
0
0
V ati englezit fira ti ai drek
0
0
Cuvantul "rezistenta" chiar si la soc, ne sta in uter. Acum "rezilienta" rupe normele. Desi nu e chiar acelasi lucru si, pus in contextul din titlu, chiar nu se pupa
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369