REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Petrescu: România trebuie să înceteze să mai aibă salarii mici. Singura şansă, reforma în Educaţie şi Sănătate

Petrescu: România trebuie să înceteze să mai aibă salarii mici. Singura şansă, reforma în Educaţie şi Sănătate

Replica API 28 noiembrie 2020 | 00:00 1287

România trebuie să înceteze să mai aibă salarii mici drept principal atu în atragerea de investiţii, iar singura noastră şansă la un viitor mai bun este reforma reală a Educaţiei şi Sănătăţii, a declarat, joi, la evenimentul de prezentare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Dragoş Petrescu, coordonator în cadrul Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR).

Dragoş Petrescu, foto fobes.ro

"Apreciem în mod pozitiv faptul că Guvernul doreşte, prin PNRR (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, nr.), să promoveze investiţiile şi să sprijine crearea de noi locuri de muncă. Nu ne este, însă, clar, ce tipuri de finanţări vor fi disponibile pentru mediul privat, către ce tipologie de proiecte vor putea merge acestea, sub ce formă - credite sau granturi - sau ce mix de instrumente de finanţare aveţi în vedere pentru antreprenori. Aş reaminti aici propunerea Coaliţiei pentru Dezvoltarea României de înfiinţare de urgenţă a unei Bănci de Dezvoltare a României, o condiţie esenţială pentru accesarea pachetelor de finanţare existente şi propuse la nivelul instituţiilor europene în scopul acoperirii necesităţilor specifice României. România trebuie să înceteze să mai aibă salarii mici drept principal atu în atragerea de investiţii", a spus Petrescu, scrie Agerpres.

Oficialul CDR a susţinut că sistemele de Educaţie şi de Sănătate au nevoie de reforme şi investiţii importante pentru dezvoltare.

"Considerăm că proiectele de educaţie, sănătate şi social ar trebuie să ocupe un loc mai solid în cadrul PNRR. În această perioadă de criză au ieşit cu atât mai mult la iveală problemele majore pe care le avem în sistemele de educaţie şi de sănătate şi probleme ce ţin de nivelul de trai foarte scăzut al multor concetăţeni ai noştri. Membrii CDR consideră că singura şansă a României la un viitor mai bun la dezvoltare este reforma reală a educaţiei şi sănătăţii", a menţionat Dragoş Petrescu.

Reprezentantul CDR a punctat, totodată, că România se află printre primele şase state membre ale UE care a reuşit să elaboreze un draft al unui plan de dezvoltare.

"Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este un instrument vital pentru România, ca economie şi mai ales ca societate în următorii ani. Scopul său este, pe de o parte să sprijine statele membre să atenueze impactul social şi economic al pandemiei şi pe de altă parte să ajute economiile şi societăţile să fie mai sustenabile, mai reziliente şi mai pregătite pentru provocările şi oportunităţile reprezentate de tranziţia verde şi de tranziţia digitală. Sunt mândru să suntem printre primele şase ţări din Europa cu acest plan draft prezentat astăzi în dezbatere publică, deşi credem că ar fi fost mai eficient ca această dezbatere publică să înceapă înainte ca Executivul să elaboreze draftul PNRR supus astăzi atenţiei. Avem practic direcţiile către acele reforme structurale care vor duce la o Românie mai agilă, mai rezilientă, mai puternică în faţa unor eventuale viitoare crize, indiferent de natura lor", a menţionat Petrescu.

Joi seara, a avut loc evenimentul de prezentare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, document ce va intra în dezbatere publică.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dar asta e politica bnr de 30 de ani, pana nu vine un guvern cu coaie sa faca curatenie la bnr vom fi ani de zile codasii europei!!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367