REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Petrescu: Şansele pentru reabilitarea termică a clădirilor din fonduri europene sunt foarte mici

Petrescu: Şansele pentru reabilitarea termică a clădirilor din fonduri europene sunt foarte mici

Replica API 3 martie 2012 | 00:00 187

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cristian Petrescu, a declarat, vineri, la Suceava, că şansele pentru asigurarea finanţării programului de reabilitare termică a blocurilor din fonduri europene sunt mici şi că din bugetul MDRT trebuie alocată o cotă mai mare pentru acest program.

Petrescu a declarat, într-o conferinţă de presă, în ceea ce priveşte programul de reabilitare termică a blocurilor va trebui crescută cota alocată din bugetul MDRT.

Întrebat dacă programul de anvelopare a clădirilor anunţat de fostul ministru Elena Udrea, ce urma să fie finanţat din fonduri ale Uniunii Europene, mai este valabil, el a răspuns că şansele sunt mici.

"Discuţiile la Comisia Europeană au fost de a muta fonduri de pe Fondul Social pe acest program. Şansele sunt foarte mici", a spus Petrescu.

El a arătat că anunţul făcut în luna decembrie a anului trecut de fostul ministru al Dezvoltării s-a bazat pe un aviz informal pozitiv.

"A fost un aviz informal pozitiv. Lucrurile s-au schimbat pe parcurs", a spus Petrescu.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că autorităţile locale au cerut Uniunii Europene să asigure finanţarea unor proiecte prin redistribuirea de fonduri de pe alte programe.

El a spus că reabilitarea energetică a blocurilor este foarte importantă întrucât acum se fac investiţii în noi centrale termice, dar căldura "pleacă pe geam" şi consideră că din următorul exerciţiu bugetar ce începe în 2014 va trebui găsită formula pentru finanţarea anvelopării blocurilor.

"Aştept ziua când banii vor veni direct pe regiuni ca să îi putem noi aloca acolo unde sunt probleme", a spus Flutur.

Fostul ministrul al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea anunţa, la sfârşitul lunii decembrie 2011, că în 2012 MDRT intenţionează să reabiliteze termic circa 250.000 de apartamente, după ce a primit avizul Comisiei Europene de a transfera pentru reabilitare sume de la alte programe.

Ea a afirmat, în 20 decembrie 2011, într-o conferinţă de presă, că reabilitările termice cu fonduri europene vor începe în primăvara acestui an şi că oficialii europeni au fost de acord cu realocarea a 360 de milioane de euro de la alte programe operaţionale sectoriale pentru reabilitarea termică a clădirilor.

sursa: mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218