REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Petrescu şi Learciu vânează două posturi de conducere, recent inventate la Centrul de Dezvoltare Rurală şi Pescuit

Petrescu şi Learciu vânează două posturi de conducere, recent inventate la Centrul de Dezvoltare Rurală şi Pescuit

Replica API 20 septembrie 2012 | 00:00 335

Pedeliştii "vopsiţi" conservatori urmează să dea concurs

Pedeliştii "vopsiţi" conservatori urmează să dea concurs

Fostul pedelist Vincenţius Petrescu nu se calcă pe bătături cu Daniel Learciu, un alt fost membru PDL. Cei doi şi-au depus CV-urile pentru două posturi diferite, după cum a explicat, pentru "Replica" de Constanţa, chiar Petrescu. În urmă cu câteva zile, "Replica" a publicat un articol referitor la o instituţie care încă nu şi-a desemnat conducerea şi cum încearcă PC Constanţa să-şi pună oamenii "pe poziţii", mai cu seamă că discutăm despre un organism aflat în subordinea ministrului Agriculturii, Daniel Constantin: fostul SAPARD, actualul Centru Regional de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit.

După ce Guvernul Emil Boc anunţa tăieri de salarii şi de posturi, trecând apoi la acţiunie, noua putere reorganizează instituţii, pentru o eficientizare a activităţilor. Că sunt decizii inspirate sau nu, tragem linia la iarnă, cugetăm şi votăm, însă între timp unele reorganizări au dus la "inventarea" unor noi locuri de muncă la stat. Este şi cazul fostului SAPARD, care ar urma să fie preluat de foşti pedelişti - şi subliniem acest lucru pentru că, ironic, la momentul în care fostul Guvern Boc restrângea numărul de funcţii, Vicenţius Petrescu şi Daniel Learciu erau încă "portocalii". În scurt timp, au trecut la PC, urmându-l pe fostul preşedinte al PDL Constanţa, senatorul Mircea Banias. În acest context, şi având în vedere conjunctura favorabilă (Guvern USL), Petrescu şi Learciu s-au arătat interesaţi să preia următoarele funcţii, recent create la nivelul fostului SAPARD: director general adjunct Centrul Regional, care intră în subordinea Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, respectiv director de oficiu.

PSD, nemulţumit

"Inventarea" noilor funcţii ar urma să aducă, astfel, conservatorilor, doi directori, însă acest lucru pare să nemulţumească PSD, cel puţin aşa "transpiră" din culisele acestui partid. Astfel, există reproşuri că, dacă Petrescu şi Learciu sunt acceptaţi de către ministrul PC al Agriculturii, Daniel Constantin, este ca şi cum PDL ar reveni la putere, având în vedere trecutul celor doi. Vicenţius Petrescu nu-şi neagă experienţa pedelistă, nici n-ar avea cum: a fost pus director de către PDL pe funcţii importante de-a lungul timpului, însă, declară el, acum urmează să susţină un concurs. La fel, şi Learciu. Şi tot Petrescu mai susţine că, din câte ştie el, situaţia în ceea ce-l priveşte a fost "tranşată". "Eu cred, sper să se fi tranşat. Sunt posturi superioare celor care existau deja, deci nu se ia locul nimănui, nici al lui Constantin Herda (director Centrul Regional de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit 2 Sud-Est Constanţa - n.r.) şi nici al Simonei Leoveanu (director adjunct în cadrul aceluiaşi centru). Funcţia pentru care voi candida este pe mandat, până în 2013" , a spus Vicenţius Petrescu.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614