REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Petrică Miu, cu lipici la banii şcolilor din judeţ

Petrică Miu, cu lipici la banii şcolilor din judeţ

Replica API 5 decembrie 2011 | 00:00 160

Când nu conduce Inspectoratul Şcolar, face bani din construcţii

Când nu conduce Inspectoratul Şcolar, face bani din construcţii

A reuşit să isterizeze PDL Constanţa, la finele săptămânii trecute, când a fost anunţată numirea sa în funcţia de inspector general adjunct al ISJ Constanţa. Fost şef al Inspectoratului Şcolar, Petrică Miu face pe misteriosul atunci când este întrebat cine l-a ajutat să revină într-o poziţie de conducere în instituţie, având în vedere că este PSD-ist, iar pedeliştii chiar se aşteptau ca postul să revină unuia de-al lor.

La fel de secretos este Miu şi când vine vorba despre afaceri. Întrebat de "Replica" de Constanţa dacă mai are bani de recuperat de la primării sau de la Ministerul Educaţiei pentru lucrări efectuate la unităţile şcolare din judeţ, Miu ne-a declarat: "Cred că faceţi o confuzie". În realitate, acum câţiva ani, în cadrul unei şedinţe de lucru de la Prefectura Constanţa, reprezentantul guvernului în teritoriu de la acea dată făcea apel pentru achitarea sumelor restante către constructorii care au efectuat diverse reparaţii şi "spoieli" pentru şcoli. Între constructori, şi Miu, lucru pe care acum pare să nu şi-l mai amintească. În fine, nici nu mai contează, atâta timp cât există dovezile că Petrică Miu a câştigat "la greu" licitaţii organizate pe banul public. Este acelaşi Petrică Miu în mandatul căruia se organizau petreceri ale anumitor profesori în sediul Palatului Copiilor. În fine, trecem şi peste acest amănunt din "istoria" ISJ şi facem precizarea că Petrică Miu controlează firmele Bav General Com SRL, în care este asociat cu Daniel Bulgaru, şi Andval General SRL. Pentru anul 2010, Andval General a înregistrat o cifră de afaceri de59.990 RON şi un profit brut de 14.317 RON. Cu Bav General (obiect principal de activitate: lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale), Miu a raportat pe 2010 o cifră de afaceri de 99.608 RON şi un profit brut de 24.034 RON. Bav General este exact firma care, în octombrie 2009, la câteva zile după ce Miu era eliberat din funcţia de inspector general şcolar, primea un contract pentru realizarea unor lucrări de reabilitare la Şcoala de Arte şi Meserii "Jean Dinu" din Adamclisi. Cu alte cuvinte, Miu îşi alina durerea pierderii unei funcţii cu un contract care genera ulterior scandal, şi asta pentru că nu Bav General ar fi executat lucrările, ci un subcontractor. În plus, din datele reţinute la acea vreme, contractul a fost dat prin încredinţare directă, fiind stabilit un preţ la limita organizării unei licitaţii. De altfel, Bav-ul lui Miu nu era la prima experienţă privind o lucrare executată pe bani publici în Adamclisi, el reuşind şi în 2008 să se descurce bine. Şi alte afaceri întemeiate de Petrică Miu s-au "învârtit" bine în jurul primăriilor din Constanţa, el reuşind să câştige tot felul de lucrări în legătură cu educaţia şcolarilor. Interesant de menţionat că, la începutul carierei sale de om de afaceri, acelaşi Miu punea bazele unei firme în care apare şi Narciz Amza - şi ea fost inspector general şcolar.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce asteptati si nu il achitati de asta a si vrut functia se inspector scolar sa fure cat mai multi bani ... Autoritatile de ce dorm aruncati-l in inchisoare ca acolo ii este locul si cu toate instigatiile prin licee
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218