REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Petrică Miu vrea mai mult sport pentru elevii din Constanţa. Iată motivul!

Petrică Miu vrea mai mult sport pentru elevii din Constanţa. Iată motivul!

Replica API 20 decembrie 2017 | 00:00 283

Amenințări, șantaj, bătăi crâncene, așa numitul fenomen de bullying – toate acestea nu descriu, așa cum ne-am așteptak, vreun mediu infracțional, ci o școală. Adică locul unde, cu toții, ne trimitem copiii să învețe carte și să devină adulții de mâine. Ce este de făcut? Prof. Petrică Miu, inspector general școlar al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, crede că o soluție pentru reducerea violenței din școli poate fi implicarea elevilor în cât mai multe activități sportive.

Violența în școală nu mai este o noutate. Din contră, părinții sunt din ce în ce mai îngroziți de amploarea pe care o ia fenomenul. Statisticile publicate, luna aceasta, de ministrul Educației, Liviu Pop, sunt optimiste: numărul actelor de violență raportate anul acesta este de 18.000, adică redus aproape la jumătate comparativ cu anul trecut. O statistică optimistă, după cum spuneam. Dar dincolo de cifre, rămâne faptul că, deși în scădere – teoretic! – faptele sunt din ce în ce mai violente și mai înjositoare. Filmulețe cu eleve care se păruiesc și se bat mai ceva ca infractorii, pe podeaua unei săli de clasă fac înconjurul internetului. Sau cu elevi puși în genunchi de colegi, obligați la diverse gesturi umilitoare. Aceasta este imaginea școlii care, din păcate, rămâne în mintea părinților.

Recent, două evenimente au pus Constanța pe harta actelor cu violență din școli. Vineri, 8 decembrie, un elev al Liceului Tehnologic „Virgil Madgearu” a lovit o profesoară, în timpul unei ore de curs. În aceeași perioadă, un elev al Liceul Tehnic „Dimitrie Leonida” din Constanța a fost arestat preventiv, fiind acuzat că a agresat, amenințat și șantajat colegi. Altfel spus, adolescentul s-a crezut „șmecherul” școlii și băga spaima în colegi, pentru a obține tot felul de foloase materiale.

Ce este de făcut? Ministrul Educației Liviu Pop anunța că are în plan câteva proiecte pentru reducerea fenomenului violenței din școli, care se vor dovedi de succes. Printre acestea, a făcut referire, într-o declarație de presă, la butonul de panică. „Avem câteva proiecte de succes, unul dintre ele este butonul de panică. O adaptare a acestei strategii cu modele locale este binevenită (...). Dezvoltăm această strategie, o adaptăm și eu sunt convins că în următorii doi ani numărul actelor de violență la nivelul unităților școlare se va reduce foarte mult”, declara ministrul. Butoanele de panică ar urma să fie conectate la dispeceratul Poliției și să fie folosite de directorii de școli sau de profesori, doar în caz de furt, violență, urgență medicală sau incendii.

Măsura vine ca soluție pentru o intervenție rapidă, după producerea evenimentului. Dar ce se poate face pentru îndepărtarea cauzei, respectiv a violenței? Prof. Petrică Miu, inspector general școlar ISJ Constanța vede în sport un răspuns. Drept pentru care, după cum a precizat acesta pentru „Replica de Constanța”, a discutat deja cu inspectorii de specialitate pentru a li se transmite directorilor de școli și profesorilor de sport intenția sa de implicare a elevilor din Constanța în cât mai multe acțiuni sportive.

„Am cerut inspectorilor amplificarea concursurilor și activităților sportive, să organizăm și altele în afară decât cele cuprinse în programa impusă. Să facem cât mai multe activități sportive, poate reușim în felul acesta să îi atragem în latura aceasta, sportivă”, ne-a declarat Petrică Miu.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Programa scolara este conceputa pentru a forma o sigura personalitate umana si anume cea scolastica. Copiii au mult mai multe personalitati si daca nu gasesc un mediu potrivit personalitatii lor reactioneaza violent pentru ca sunt catalogati drept prosti de sistemul scolastic.
2
0
la CSS cand si cum rezolvati golaniile care se fac acolo?Hapy kids,CSM,vrabie,deliorga,georgescu,bani,hotii.Aia ai cui angajati sint?Se pare ca sint de capu lor,umbla dezlegati si fac ce vor dle MIU.Luati masuri .
3
2
Miu PSDist inputit
1
0
Deschide ti curtile scolilor in weekend cum era odata sa de joace copiii. Acum sunt si paznici aveti si termopane ca nu se sparg de la mingiile de 35 Incetati cu prostiile ca legea din 92 nu va da voie ca pana in 2k7 am tot jucat in curtea scolilor.S i atunci nu erau atatea rable in parcari
1
0
vorbe goale,practica zero,uitati-va in oras sali de pariuri,cluburi,cazinouri altceva nimic...vorbe si reclama in ziar...
3
0
Deschise sali de sport,ardeti manualul de sport
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614