REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

"Petrică Munteanu & Co" cheamă DNA-ul în judecată şi vor şi daune

"Petrică Munteanu & Co" cheamă DNA-ul în judecată şi vor şi daune

Replica API 17 iunie 2011 | 00:00 330

După ce ÎCCJ i-a achitat definitiv,

După ce ÎCCJ i-a achitat definitiv,

Odată cu finalizarea definitivă a dosarului penal deschis pe numele lui Petrică Munteanu şi al celorlalţi funcţionari publici din cadrul Primăriei Constanţa, au apărut şi reacţiile acestora. Cum Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) le-a dat câştig de cauză lui Petrică Munteanu, Edy Cristian Petrescu, Lucian Mâţă, Liliana Cazacu, Aurora Pârvu, Iuliana Zahariciuc, Doina Gheondea, Florea Radu şi Sebastian Cătălin Lazăr, a fost organizată o conferinţă de presă în care directorul Direcţiei Relaţii Internaţionale şi Organizare Evenimente din cadrul Primăriei Constanţa, Petrică Munteanu, a anunţat public faptul că va da în judecată DNA-ul, întrucât i-a trimis în judecată fiind nevinovaţi, dar şi pe denunţătorul Constantin Bucur, patronul unui depozit de materiale de construcţii, de la care a pornit totul.

"După 9 ani de proces s-a terminat, în condiţiile în care, justiţia, care e e aşa cum e, îşi face de cap când este vorba despre unii reclamanţi şi mai au şi un aliat care se numeşte DNA. Să nu mai spun că nu e plăcut să te trezeşti cu poliţia pe cap, cu vecinii treziţi din somn la 5 dimineaţa. Au sunat şi au bătut până am răspuns. A fost pentru prima dată când s-a întâmplat, dar s-a întâmplat. Vă daţi seama în ce postură am căzut în faţa vecinilor, care se uitau că bat jandarmii la mine la 5 dimineaţa. Când am fost cu avocatul pentru prima dată la DNA, procurorul ne-a spus că dacă avem cunoştinţă despre vreun caz de corupţie al primarului, ne reduce pedeapsa la jumătate. Pe cuvântul lui matale. Mă vezi legat deja, i-am spus. L-am luat pe avocat şi i-am zis să plecăm. Comisarul-şef Iulian Dobriţoiu de la Dna ne-a desenat mai multe baloane mici şi unul mare. Ne-a zis că noi suntem peştişorii aceia mici, iar ei îl vor pe peştele cel mare. Eu, personal, nu-i iert. Din punct de vedere legal, mă voi sfătui cu avocaţii şi mă voi îndrepta împotriva lor, pentru denunţ calomnios şi pentru tot ce se poate, să vedem ce putem face (privind daunele morale - n.r.)", a precizat Petrică Munteanu, în cadrul conferinţei.

Petrică Munteanu: "Procurorul m-a întrebat de primarul Radu Mazăre, că vrea să-l belească"

Întrebat dacă acest dosar îl consideră a fi unul politic, Munteanu a spus: "Din moment ce procurorul m-a întrebat de primarul Radu Mazăre, că vrea să-l belească, normal că a fost dosar politic. Altfel nu avea de unde să ştie raşpanghelul ăla de la Bucureşti de mine. Doar dacă nu s-o fi uitat şi el la televizor, la Festivalul de la Mamaia", a mai declarat Munteanu.

Alţi funcţionari, cu o altă poveste, tot la ÎCCJ

De precizat că la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se află şi dosarul celorlalţi funcţionari publici cercetaţi de DNA: Constantin Babuş, Ionel Pilat şi Marius Tărcatu. Dosarul 4635/1/2011 a fost înregistrat în prima zi a lunii iunie, având ca obiect strămutarea dosarului penal în acre sunt cercetaţi cei trei directori din primăria Constanţa. Într-o speţă oarecum asemănătoare, procurorii DNA sunt cei care au solicitat strămutarea, bănuindu-se că nu au încredere în instanţele constănţene.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218