REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Petrolul, chemată la Comisii înaintea derby-ului cu Concordia

Petrolul, chemată la Comisii înaintea derby-ului cu Concordia

Replica API 26 noiembrie 2021 | 23:56 519

Scandalul declanşat de afirmaţiile jurnalistului Decebal Rădulescu la emisiunea Digi Sport Special, cum că un oficial de la Petrolul l-ar fi sunat înainte de Petrolul-Concordia, scor 1-0, pe unul dintre arbitri, nu s-a stins.

Ploieştenii sunt chemaţi pe data de 3 decembrie la Comisii pentru a oferi lămuriri, după ce în raportul arbitrului Cătălin Popa apare informaţia că acesta a fost sunat înainte de meci de cineva de la Petrolul.

Petrolul trebuie să ofere lămuriri după ce arbitrul Cătălin Popa a scris în raport că a fost contactat de cineva de la ploieşteni

"Am de spus o chestiune extrem de serioasă și e ciudat că toată lumea tace. A fost derby-ul Ligii 2, Petrolul – Chiajna, și aud că în raportul arbitrului scrie negru pe alb că nu știu care dintre ei (n.r.- arbitri), poate chiar centralul Cătălin Popa, ar fi fost sunat de un oficial al uneia dintre echipe.

Deci omul a ținut să scrie în raport treaba asta. Că a fost sunat înainte de meci. Mi se pare că cineva ține ascunsă treaba și eu cred că ar trebui să iasă. Eu cer public FRF raportul domnului Popa!”, a afirmat Decebal Rădulescu la Digi Sport.

Cei de la FRF pare că s-au autosesizat, iar Petrolul a primit solicitarea să ofere lămuriri la Comisii, pe 3 decembrie 2021.

Petrolişti spun că discuţia dintre "central" şi un oficial al clubului ar fi fost legată de îndrumările oferite arbitrului pe unde să intre în stadion.

"Astfel, el (n.r. arbitrul Cătălin Popa) a apelat la secretarul general de la Petrolul Ploiești, Angelo Mateescu, pentru ca acesta să îi dea un share location pentru a găsi intrarea potrivită în stadion. Acesta este și motivul pentru care Federația Română de Fotbal nu a reacționat în niciun fel după ce a văzut raportul scris de Cătălin Popa", a scris playsport.

Mihai Dogaru, fostul vicepreşedinte al Petrolului, "condamnare cu recunoaştere" la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare

Liderul Ligii a 2-a s-a mai confruntat cu un episod asemănător anul trecut, atunci când Mihai Dogaru, vicepreşedinte la Petrolul din partea sponsorului principal al echipei, a fost prins în flagrant că încerca să-i dea 5.000 de euro arbitrului Andrei Antonie. Acesta urma să conducă jocul CS Mioveni - Aerostar Bacău, meci al cărui rezultat putea influenţa accesul ploieştenilor în play-off.

După numai 80 de zile de la momentul în care a fost prins în flagrant, Mihai Dogaru a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare, cu suspendare. Judecarea atât de rapidă a fost posibilă deoarece Dogaru a recunoscut fapta şi a beneficiat de clemenţă din partea instanţei.

Pe lângă condamnarea cu suspendare, Mihai Gabriel Dogaru trebuie, pe durata termenului de supraveghere de 2 ani, să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Prahova, la datele fixate;

să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

să comunice schimbarea locului de muncă;

să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Clubul din Ploieşti nu a avut de suferit din punct de vedere fotbalistic în urma acţiunii lui Dogaru.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614