REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Pfizer a redus la jumătate livrările de vaccinuri pentru unele state europene, inclusiv pentru România

Pfizer a redus la jumătate livrările de vaccinuri pentru unele state europene, inclusiv pentru România

Replica API 21 ianuarie 2021 | 00:00 1634

Grupul farmaceutic american Pfizer a redus, la jumătate, volumul de vaccinuri COVID-19 pe care le va livra săptămâna aceasta unor state membre ale Uniunii Europene, au declarat joi pentru Reuters mai mulţi oficiali guvernamentali, citează Agerpres.

România va primi doar 50% din volumul programat pentru săptămâna aceasta, iar livrările nu se vor îmbunătăţi decât treptat, astfel că situaţia va reveni la normal abia la finele lunii martie, a declarat Andrei Baciu, secretar de stat la ministerul Sănătăţii.

Situaţia este similară în Polonia, ţară care luni a primit doar 176.000 de doze, adică aproape jumătate din ceea ce aşteptau autorităţile de la Varşovia.

Guvernul ceh se pregăteşte pentru o reducere a livrărilor care să se întindă pe mai multe săptămâni, astfel că a decis să încetinească programul de vaccinare tocmai când a început să administreze şi doza de rapel. "Trebuie să ne aşteptăm la o reducere a numărului de programări la vaccinare în următoarele trei săptămâni", a declarat joi ministrul ceh al Sănătăţii, Jan Blatny, adăugând că Pfizer a redus livrările cu 15% în cursul acestei săptămâni şi cu până la 30% pentru următoarele două săptămâni.

Pfizer şi partenerul german BioNTech nu au dorit să comenteze situaţia, reluând comunicatul transmis săptămâna trecută, în care anunţau o reducere a livrărilor pe măsură ce extind producţia în Europa.

În condiţiile în care guvernele din Europa încă nu şi-au revenit de pe urma anunţului privind reducerea surprinzătoare a livrărilor, oficialii subliniază că aceste reduceri le subminează eforturile de a-şi vaccina cetăţenii şi a combate o pandemie care a provocat decesul a peste două milioane de persoane.

Miercuri, autorităţile italiene au ameninţat că vor demara acţiuni în justiţie împotriva Pfizer.

În Ungaria, unde autorităţile şi-au dat aprobarea pentru utilizarea vaccinului produs de grupul britanic AstraZeneca şi a celui dezvoltat de grupul rus Sputnik V, înainte de o decizie a Autorităţii Europene din domeniul medicamentelor, un oficial guvernamental a cerut Comisiei Europene să ia măsuri pentru a se asigur că atât Pfizer cât şi alţi producători de vaccinuri respectă calendarul de livrări convenit.

Până acum, Comisia Europeană a comandat un număr de 600 de milioane de doze din vaccinul împotriva coronavirusului dezvoltat de Pfizer şi BioNTech, adică un număr suficient pentru a vaccina două treimi din populaţia blocului comunitar pe baza unui regim de două doze.

Deşi UE a semnat acorduri de furnizare cu mai multe companii care urmează să îi furnizeze aproape două milioane de doze, doar vaccinurile Pfizer-BioNTech şi Moderna au fost aprobat până acum de Autoritatea europeană de reglementare din domeniul medicamentelor. EMA examinează în prezent documentaţia pentru vaccinul AstraZeneca/Oxford şi a anunţat că o decizie privind acordarea Autorizaţiei de Comercializare Condiţionată (CMA) în UE ar putea fi luată la reuniunea din 29 ianuarie a Comitetului pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
e momentul sa-i lasam pe romani sa -l produca. Avem specialisti si deja sunt intr-un stadiu avansat, cel putin cei de la Oncogen Timisoara. Si imunitatea capatata, este pentru 17 ani.
2
0
Psihologia maselor : romanii se bat pe tigai si bormasini daca vad imbulzeala, desi nu le trebuie ustensilele. Daca vei crea senzatia ca achizitia unui produs este un beneficiu, ba chiar o onoare, gloata se va bate pentru el daca nu mai exista pe piata. Daca vaccinurile ar fi fost la discretie...mult mai putini ar fi fost amatori.
1
0
Asa este cand esti o colonie si esti tratat ca o tara de mana a doua.
2
1
Inainte sa se desfiinteze acest institut : ne pusham pe ei de occidentali . Noi ne produceam singuri vaccinurile si medicamentele ! Suntem colonie ! Romania lucrului bine facut , asa e sasule ?
5
2
au tactica baietii! incearca sa ne faca sa ne rugam noi de ei sa ne dea vaccinul!
2
1
nu ai aflat poate ca TOATE vaccinurile din UE sunt achizitionate si distribuite de bruxelles! Nici o tara din UE nu are dreptul sa cumpere de capul ei vaccinuri!!! Asta e inca un motiv pentru care eu nu cred in vaccin!!!
1
4
altii platesc dublu, arabi,jidani, us a ,,,uk au parati ,loz astae mirosim a prosti est europenii
2
2
Asta inseamna sa stai cu mana intinsa! Nu inteleg de ce Romania nu are un cuvant de spus si de ce nu se reorienteaza rapid spre sputnik si vaccinul chinezesc? Oare chiar ne-am cedat suveranitatea? Am ajuns colonie?
6
6

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369