REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Phenianul a anunţat că nu va negocia cu Washingtonul cât timp acesta îşi menţine actuala politică

Phenianul a anunţat că nu va negocia cu Washingtonul cât timp acesta îşi menţine actuala politică

Replica API 8 octombrie 2019 | 00:00 331

Coreea de Nord a lansat duminică un nou atac la adresa Washingtonului, pe care îl acuză că duce o "politică ostilă" şi a respins orice dialog pe dosarul nuclear atât timp cât SUA nu îşi schimbă atitudinea", informează AFP.

La încheierea unei zile de consultări sâmbătă, în Suedia, care a reprezentat prima încercare de dialog după luni de impas diplomatic şi escaladare militară, reprezentanţii americani şi nord-coreeni s-au despărţit fără rezultate.

Phenianul "nu este interesat de desfăşurarea unor negocieri la fel de dezgustătoare ca acestea atât timp cât SUA nu vor lua măsuri concrete pentru a pune capăt politicii lor ostile", a declarat duminică un purtător de cuvânt al diplomaţiei nord-coreene citat de agenţia oficială de presă KCNA.

"Soarta dialogului SUA-Coreea de Nord este în mâinile Washingtonului şi termenul limită este la sfârşitul anului", a adăugat oficialul nord-coreean.

La Stockholm, emisarul nord-coreean Kim Myong Gil a pus pe seama SUA eşecul discuţiilor, apreciind că partea americană nu a adus "nimic la masa negocierilor". În schimb, Washingtonul a estimat că discuţiile au fost bune, exprimându-şi disponibilitatea continuării lor şi afirmând că a acceptat invitaţia Suediei de a relua discuţiile peste două săptămâni.

"Ipoteza unei noi întâlniri este nefondată", a replicat duminică un purtător de cuvânt nord-coreean. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614