REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
14.2° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Philips retrage de pe piaţă mai multe milioane de ventilatoare din cauza unei defecţiuni

Philips retrage de pe piaţă mai multe milioane de ventilatoare din cauza unei defecţiuni

Replica API 15 iunie 2021 | 00:00 528

Producătorul olandez de echipamente medicale Philips a anunţat luni că va retrage de pe piaţă între trei şi patru milioane de ventilatoare şi dispozitive respiratorii de tip CPAP, vândute la nivel mondial, din cauza unei componente din spumă care ar putea să se degradeze şi să fie inhalată, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Sursa foto: Philips/Facebook.com

Compania a precizat că deşi această retragere va afecta rezultatele diviziei care se ocupă cu dispozitive respiratorii, acestea vor fi compensate de rezultatele solide înregistrate de alte divizii. În aceste condiţii, Philips şi-a menţinut estimările anterioare conform cărora vânzările sale vor înregistra o creştere cu o singură cifră în acest an.

Recomandarea companiei este ca utilizatorii de aparate CPAP (Continuous Positiv Airway Pressure - Presiune pozitivă continuă în căile aeriene) să înceteze să le mai utilizeze. În cazul ventilatoarelor, doctorii care au pacienţi conectaţi la astfel de dispozitive trebuie să evalueze dacă pericolul reprezentat de bucata de spumă este mai grav decât alte riscuri.

Philips a precizat că bucata de spumă, care este utilizată pentru a diminua zgomotul echipamentului, se poate transforma în mici particule care pot fi inhalate, iritând căile respiratorii şi posibil provocând cancer. În plus, gazele eliberate de spuma care se degradează ar putea fi de asemenea toxice.

Purtătorul de cuvânt de la Philips, Steve Klink, a informat că producătorul colaborează cu autorităţile sanitare pentru înlocuirea spumei, dar noul material trebuie mai întâi testat şi să primească toate aprobările.

"Philips intenţionează să remedieze toate dispozitivele afectate", în cel mai scurt timp posibil, a informat compania într-un comunicat de presă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218