REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Pianistul american Thomas Pandolfi: "Abia aştept să iau contact cu publicul constănţean"

Pianistul american Thomas Pandolfi: "Abia aştept să iau contact cu publicul constănţean"

Replica API 5 aprilie 2012 | 00:00 99

Prima dată pe scena Teatrului Oleg Danovski

Prima dată pe scena Teatrului Oleg Danovski

Pentru prima oară pe scena Teatrului Oleg Danovski, pianistul american Thomas Pandolfi abia aşteaptă să ia contact cu publicul constănţean. Chiar dacă a vizitat România în nenumărate rânduri şi impresia este una mai mult decât bună, solistul este emoţionat de fiecare dată când urcă pe scenă, acelaşi lucru fiind valabil şi în ceea ce priveşte concertul de vineri, 6 aprilie a.c., de la Teatrul Oleg Danovski.

Reporter: Aţi concertat de multe ori şi pe multe scene din România. Care din aceste reprezentaţii consideraţi că se apropie cel mai mult de concertul dumneavoastră ideal?

Thomas Pandolfi: Da, am concertat de mai multe ori în România şi de fiecare dată a fost o mare plăcere pentru mine. Îmi amintesc cu plăcere colaborarea mea cu Filarmonica George Enescu şi concertul de la Ateneul Român. Cu toate acestea, în luna iunie anul trecut, am avut deosebita plăcere de a-l întâlni pentru prima dată pe maestrul Emil Seigbert- Maxim. Am realizat împreună cu Filarmonica Oltenia la Craiova una din lucrările pe care o vom pune în scenă şi la Constanţa, în concertul din 6 aprilie. Lucrând la această piesă, am simţit o legătură directă şi puternică cu maestrul Seigbert-Maxim, am văzut şi auzit piesa în acelaşi fel amândoi, lucru care nu se întâmplă des, dar, când se întâmplă, este absolut magic.

Rep: Este pentru prima oară când urcaţi pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski"?

T. P.: Da, ajung pentru prima dată pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski" şi abia aştept să iau contact cu publicul constănţean, abia aştept sa vibrăm împreună în acordurile de pian.

Rep : Ce aşteptări aveţi de la publicul constănţean pentru concertul de muzică americană din 6 aprilie?

T. P. : Ca orice artist, îmi doresc o sală de spectacol plină cu o audienţă entuziastă, pe care să o împlinesc prin acest concert de pian alături de maestrul Emil Seigbert- Maxim.

Rep : Concertul din Constanţa face parte dintr-un turneu pe care îl pregătiţi pentru România sau este un eveniment dedicat?

T. P.: Nu, concertul din Constanţa nu face parte dintr-un turneu în România, ajung pe scena din Constanţa la invitaţia maestrului Emil Seigbert- Maxim. Ajung în Constanţa într-o pauză a turneului pe care îl am în Statele Unite. Am să fac o pauză după concertul Chopin şi Liszt din Chicago, iar când mă întorc voi relua turneul aşa cum este planificat: Kansas City, urmat de Virginia, Pennsylvania, New York şi Washington DC.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614