REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Piața de capital românească are nevoie de o entitate separată pentru supraveghere și control

Piața de capital românească are nevoie de o entitate separată pentru supraveghere și control

Replica API 3 februarie 2017 | 00:00 214

Mircea Ursache:

Mircea Ursache:

Mircea Ursache

Piața de capital românească are nevoie de o entitate separată pentru supraveghere și control, a declarat, joi, Mircea Ursache, vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), într-o conferință de specialitate.

"Nu mă regăsesc în persoana responsabilă în niciuna dintre zonele conflictuale ale pieței de capital. Receptez mesajele care îmi vin și le transmit mai departe, ceea ce înseamnă ASF. ASF înseamnă astăzi Consiliul ASF. Acolo, fiecare răspunde cu votul său, e individual. (...) Eu consider că piața de capital românească avea nevoie de o entitate separată de supraveghere și control. Sunt un militant al copierii modelului european", a spus Ursache.

El a precizat că perspectiva înființării unui fond suveran este un semnal bun pentru piață.

"Cred ca pașii parcurși până acum au convins clasa politică că în România nu va mai exista niciun transfer de proprietate de la stat la privat decât prin piața de capital. Nici măcar la vreo bancă de stat. Asta este modalitatea prin care România poate să-și capitalizeze societățile la care încă statul își menține pondere mare de capital. Perspectiva înființării unui fond suveran, unui fond național de dezvoltare este un semnal bun pentru piață", a mai arătat vicepreședintele ASF.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614