REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Piaţa Griviţei, raiul bişniţarilor de ţigări din Constanţa!

Piaţa Griviţei, raiul bişniţarilor de ţigări din Constanţa!

Replica API 28 februarie 2017 | 09:31 1805

Comerţ ilegal cu ţigări

Comerţ ilegal cu ţigări

Piața Griviței din municipiul Constanța este locul unde cei mai mulți dintre bișnițarii de țigări își fac veacul. În timp ce alții plătesc taxe și impozite pentru ca afacerea să meargă înainte, aceștia și-au tras un scaun în stradă, chiar în fața pieței: “Țigări avem! Țigări avem!”.

Celebra replică: “Țigări avem! Țigări avem” răsună în plină zi, în toată Piața Griviței. În timp ce constănțenii care și-au deschis afaceri plătesc taxe, respectă regulile birocratice și acționează în conformitate cu legea, evitând totodată și falimentarea, bișnițarii se îmbogățesc la colț de stradă. Cu scaunele trase chiar în fața pieței din centrul municipiului Constanța, câteva doamne și câțiva domni iscusiți în ale afacerilor ilegale își vând marfa într-un mare stil. Îngrijorător este faptul că aceștia se cred stăpâni pe spațiul public și reacționează agresiv, cel puțin verbal, dacă cineva le amintește de ilegalitatea pe care o săvârșesc. Așadar, este vorba despre mai multe persoane de etnie rromă care și-au făcut cuib și au ajuns să vândă țigări de-o parte și de alta a pieței. “Țigări avem! Țigări avem! Domnule ce să vă dăm? Avem mai multe feluri!”, spune una dintre persoanele în cauză. Din nefericire, practica bișnițarilor este susținută de constănțenii care prefer să-și satisfacă viciul cumpărându-le marfa, fiind la un preț mai mic decât în magazin. Piața Griviței, Gară și Tomis III sunt zonele în care bișnițarii acționează frecvent. “În tomis III sunt câteva mașini pline cu țigări la roata de rezervă”, a declarat un cititor al ziarului Replica. Nici dosarul penal nu îi mai sperie pe bișnițarii de țigări.

Reamintim că în cursul dimineții zilei de 14 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 i-au depistat pe doi bărbați, de 56 de ani, respective 30 de ani în timp ce ofereau spre comercializare mai multe pachete cu țigarete netimbrate. În aceeași zi, la ora 11.45, polițiștii din cadrul Secției 4 l-au depistat pe pe alt bărbat în vârstă de 50 de ani, din Constanța, care oferea spre comercializare mai multe pachete cu țigarete netimbrate. În toate cauzele polițiștii au întocmit dosare penale și au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de țigarete. Cu dosar penal s-a ales un alt bărbat, chiar weekend-ul trecut. Polițiștii din cadrul Secției 2 Constanța l-au depistat sâmbătă, 25 februarie a.c., la ora 14.50, pe un bărbat în vârstă de 49 de ani, din Constanța, care oferea spre comercializare, pe raza unei piețe agroalimentare, mai multe pachete cu țigarete netimbrate. Polițiștii constănțeni au ridicat în vederea confiscării pachetele cu țigarete și au întocmit dosar penal.

Paula SOLOMON

VIDEO:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu se vrea sa se faca ordine,asanarea pietii de tuciurii care vand tigari in piata nu se face cu surle si trambite,sa se organizeze o patrula cu observare permanenta,pana ii starpeste pe toti tuciurii abonati la tot felul de negustorii ilegale.Jandarmeria sa aibe in obiectiv,comerciantii care vand legal,daca se vrea se va putea,cum sa procedat in piata tomis 3 ,va urez succes si faceti curatenie.
11
0
Cigari-cigari, striga pirandele in Piata Grivita, chiar sub nasul politistilor! Nu uitati ca sunteti platiti din banii nostri!!!
13
0
noi oamenii tot incercam sa iti spunem ca suntem foarte aproape de calamitate sociala in acest oras, la fiecare articol oamenii isi scriu disperarea pentru ca isi vad orasul distrus si ingropat fa ceva primare chiar daca nu te am votat toti e datoria ta sa faci ceva nu lasa orasul asta sa moara cu toate ca e in cona fa ceva ca dupa primarie tot aici vei sta si tu cu spaga ta cu tot fa ceva ca deja e prea tarziu
10
0
sunt un tigan borat si o sa fac japca la greu si voi romani o sa munciti pt mine ca sa iau ajutorul social. Si o sa votez PSD toata viata mea ca Mazariki da la mine pachete. Ti-ai draku de sclavi munciti si fumati de la mine fara timbru !
5
9
Urmatoarele alegeri la primarie pentru functia de primar le va castiga detasat cel ce va gasi solutii pentru inlaturarea tiganilor, putorile si gunoaiele constantei!
10
2
SUNT IN FIECARE ZI " LA LUCRU" "TIGARI", "TIGARI". PARCA POLITIA SAU JANDARMERIA NICI NU EXISTA.
11
1
Mamaaaaa ce film exact ca in Maroc... am ajuns la fundul fundului. Mai rau de atat nu se poate. Urmeaza exodul oamenilor cu bun simt si civilizati sa cedeze constanta somaliei ca nu o mai recunosc ... romanii nu mai sunt.
11
0
Punetii la munca in folosul comunitatii pe tigani, ca sunt prea odihniti si se tin de toate neleguirile si fac copii, viitori delicventi, cu duiumul , la care trebuie sa le platim ajutoare sociale din inpozitele noastre.In pezenta acestor indivizi oamenii normali nu se simt in siguranta.
5
0
piata tomis3,galeriile soveja,eden,
9
0
nu stiu de ce va bateti capul,ei fac legea in piata grivitei ,bravo lor
5
6
haleluia bahtalo lasa fa sa dau si io , pai fratilor gura cere de mancare, ce merge in romanika la ciorile care nu muncesc , furaciuni , mizerie , maidanezi, jeg , prostitutie infantile , cersit sa iasa paraiu asta e important
8
1
zici ca esti in maroc sau egipt, la fel de tiganie este, nici o diferenta
10
0
Nu mi-e rusine nici cu politia !!!Vin in zona isi servesc cafeaua sau isi cumpara de mancare si se fac ca nu ii vad pe cei care vand tigari !!!! Asta e POLITIA din Constanta !!!!
15
1
Si le cumpara de la abator en gros... Politia de la abator ce face?
12
0
Japita asta care ne conduce orasu nu a vrut sa puna nici macar o camera video in pietele tiganilor.
18
0
Doamne ajuta-ne ca intru in pamant de rusine,nu pot sa spun nimanui ca locuiesc in constanta ca poate au fost pe acolo si incep sa isi bata joc si sa rada in hohote. Spun ca locuiesc in Cluj,Sibiu iasi... numai din poze iti vine sa borasti
20
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218