REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Piața imobiliară din Constanța, BLOCATĂ

Piața imobiliară din Constanța, BLOCATĂ

Replica API 28 martie 2020 | 00:00 5588

Constănţenii care nu au timp să îşi caute singuri o locuinţă, au la dispoziţie o alternativă: agenţiile imobiliare. Cât de solicitate sunt agenţiile imobiliare din Constanţa în această perioadă şi care este situaţia preţurilor, am aflat de la reprezentantul unei societăți de profil.

Odată cu declanșarea pandemiei de coronavirus, adică în ultimele două săptămâni, piața imobiliară din Constanța s-a blocat, din punctual de vedere al vânzării de imobile. Lucrul acesta se întâmplă și din cauza lipsei ofertelor, dar și pentru că proprietarii au început să își retragă anunțurile, nimeni nemaidorind să facă vizionări sau vizite la imobile disponibile. Se poate spune că deocamdată este o perioadă de așteptare, de a vedea cum evoluează situația și abia putem analiza cererea și oferta. Acum, spre deosebire de perioada crizei din 2008-2009, există foarte multe imobile construite sau aflate în construcție, așa că nu se poate pune problema de o criză imobiliară. Cerere o să existe mereu, sunt clienți care fac credite, programul Prima Casă încă funcționează, problema este doar daca perioada aceasta va depăşi 2-3 luni, abia atunci poate să existe un blocaj un pic mai mare.

Prețurile nu or să crească în perioada imediat următoare

” Prețurile nu cred că or să crească în perioada imediat următoare, iar daca or să scadă o să fie un procent de 20% maxim. Dezvoltatorii nu or să își permită să scadă prețurile foarte mult pentru că au avut și ei costuri, și nu le convine să iasă în pierdere. Majoritatea agențiilor imobiliare, aproape 90%, nu mai funcționează pentru că practic nu mai există obiect de activitate. Nimeni nu mai are curaj să iasă la vizionări, să vadă un apartament sau alte chestii. În schimb, închirierile de apartamente sau case pe termen lung încă sunt la ordinea zilei, și cred că este singurul ”compartiment” al pieței imobiliare care funcționează la parametri normali. În privința sezonului estival, deocamdată nu prea știm nimic. Există rezervări care au fost făcute din timp, dar cred că oamenii așteaptă să vadă cum evoluează situația înainte de a-și anula rezervarea.” a declarat pentru ziarul Replica, un specialist în domeniul imobiliar.

În concluzie, piața imobiliară din Constanța este blocată în privința tranzacțiilor de orice fel, însă situația nu e de speriat, aștepându-se vremuri mai bune.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Agentii imobililiari sunt cei mai mari escroci !!!!! Nu mai au niciun pic de jena! Cei mai nesimtiti dintre nesimtiti ! Rusine voua ca urcati preturile si va luati comisioane mult prea mari pentru niste apartamente pentru care nu faceti mare lucru. Lumea vede pe site-urile de profil apartamentul si suna. Deci, ce drept aveti voi sa cereti 2% si de la vanzator si de la cumparator? Rusine voua! Meritati sa va faca toti clientii saritura !
0
2
Machidonii si tiganii turci sunt obisnuiti sa traiasca intre betoane. La ei curtile sunt toate betonate....nu au nevoie de parcuri, gradini, spatii deschise...daca vor natura se duc cu oile pe camp
1
0
O sa va iasa pe nas dezvoltatori lacomi care sunteti. O sa faceti reduceri ca la magazinele de toale si nici atunci nu o sa se infiga lumea . Asta asa ca nu va mai satura nici 1600 euro m2 ,Miami ramanea prost pe langa Constanta.
3
0
Nimeni nu construieste PENTRU saraci. Toti se bazeaza pe romancele noastre producatoare toti se bazeaza pe romanul care produce si ceva la negru. Baa saracilor pedofililor stiti tot sunteti experti in orice domeniu.
0
3
Nu blocata , cazuttaaaaaaaa 50%
5
2
POATE FAC MACHIDONII SI GARSONIERE CU DESCHIDERE IN TAVAN.........SA VEZI CONCURENTA...... MOARE MAMAIA NORD.........
2
4
georgeilor,s.ar putea sa va racoreasca covidul si sa Nu va mai trebuiasca casa.Poate simpe aia cu multe case speculatori sa.i maimraceasca putin.N.ar fi rau!
1
3
Si daca iau machidonii coronavirus, tot o sa va ofticati ca au luat inaintea voastra!! Atat de prosti si de mancati de ura sunteti, flamanzilor!
2
7
Stii cum este asta cu investitorul care nu are voie sa piarda? Exact ca aia de la bursa care au cumparat petrol la 40 dolari barilul si acum este 20 ... crezi ca nu au vandut si cu 20 ? Au pierdut? Big time. De ce au vandut ca asa este comert mai si pierzi. Daca ar exista o afacere in care sa nu ai cum sa pierzi ar fii genial dar nu exista. Daca investesti in momentul nepotrivit vei pierde asta face diferenta intre trump si un investitor imobiliar unul are informati si cumpara jos altu sus si pierde. Nimeni nu te protejeaza si nimeni nu te pune sa investesti... win some lose some.
8
1
Atentie la ce cumparati! Toti construiesc , dar foarte putini o fac cu simt de raspundere. Machidonii construiesc cu cele mai proaste materiale ca sa se imbogateasca.
11
1
Astea cer 50%din prima chirie tie-50%proprietarului.Numai in Romania e jecmaneala asa si nici nu declaration banii Acesti agenti.Evaziune la greu. 5%-10%primesc agentiile in alte tari, auziti,borfasilor?
9
2
Pai cumetre vezi ratele se amana cu 6 9 luni dar platesti dobanda in tot timpul asta , deci stai tranchilo ca nu vor pierde bancile , pt ca guvernul puli nu vor sa piarda, asa ca nu te mai imbata cu apa rece daca nu platesti ratele 6-9 luni asta inseamna ca o sa platesti dobanda la rata , si e mai nasol decat ti-a plati rata lunara.. oricum imobiliarele vor fi varza de acum incolo un apartament o sa fie maxim 70 80 de mii 130 140mp oriunde in constanta restu 40 50 de mii
6
2
nu stie nimeni sigur CAT o sa scada, dar vor scadea SIGUR. oricum s-au intepat tare toti cei care au cumparat dupa 2016-17, cand au inceput sa urce puternic preturile la imobiliare. totusi tinand cont ca ratele se pot amana cu 6-9 luni, n-o sa fie chiar scaderea la care s-a ajuns prin 2012-13. vor fi ceva blocaje, ceva foame, si cine are cash are sanse la negociere si preturi bune.
9
2
uite vezi cand citesc un comment de genul asta imi dau seama ca voi nu intelegeti ce vine. asta cu zona cu ferdinand cu mircea cu mama dracului intr o tara in faliment nu o sa conteze intelegi tu? ce conteaza daca stai pe mircea daca nu ai unde sa muncesti sau afacerea ta nu produce nimic. Imi dau seama cu groaza ca lumea nu a inteles ca economie sanatoasa nu se invarte in jurul imobiliarelor si ca pretul este dat de perspectivele economice ale unei zone. problema cu mana de lucru si materialele stai tu linistit ca or sa scada cu 1 milioan de someri. cerere oferta citeste o carte de economie
20
1
Nu au cum sa scada preturile la imobiliare daca mana de lucru si materia prima cresc inseamna ca si pretul creste. Nu o sa iti vanda nimeni 1 ap in zona ok sa zicem Ferdinand sau Mircea unde nu mai pot construi aia alt bloc, cu 50 x impozitul platit cum zice cineva in alt coment. Oamenii stiu ca locatia nu o poti inlocui si tu ca posibil cumparator vrei sa stai undeva pt ca nu ai unde, concluzie preturile o sa creasca
7
17
articolul asta este scris din frica si la ordinul agentilor imobiliari si a investitorilor care incearca vad de vreo 2 saptamani sa impuna cu tupeu de borfasi ca imediat cum se opreste corona sa sarim cu banul ca alta sansa nu avem. mai delireaza ceva si cu sezonul cu rezervarile, care rezervari? unde? in carantina de corona? nu va este rusine? deloc asa? acelasi timp de articole le citeam si in 2008 la fel sa cumparam acum ori niciodata si criza de acum este de 10 ori mai puternica
12
3
voi inca sperati ca lumea va scoate bani de la saltea si va arunca cu sute de mii de euro cand vad ca totul se duce de rapa. acum voi continuati sa sperati in prostie nu? bani vor sta la saltea pana cand pretul va fii atractiv si atunci vor iesi de acolo si incet incet lucruri isi vor reveni. Dar daca tu domnule investitor speri ca acum lumea umbla la saltea cand vede ca el incaseaza 0 lei 0 bani te inseli cum te ai inselat cand ai crezut ca totul va urca doar in sus fara numar fara numar
11
2
Preturile vor creste. Au romanii bani.
7
14
In 2008 se lucra in tara si preturile s-au dus in cap ,ichipuita cum va fi acum cind economia este in moarte clinica,acum sa se multumeasca daca primesc cit au investit sau poate mai putin ,dar sa nu piarda tot ,sa se uite la blocuri cum se ruineaza zilnic ,atunci va fi jale.
11
3
al unui imobil este impozitul platit anual la primarie inmultit cu 50,restul e specula.Preturile vor ajunge la nivelul anului 1990,..falimentul imobiliar bate la usa
11
4
Toti cei care vreti sa va imbogatiti din imobiliare veti vinde le nimic ce aveti. Veti fii fericiti daca veti recupera macar jumate din ce ati cheltuit cu constructiile voastre. Ani buni nu va mai fave nimeni investiti in pereti ,vor pastra banii pt pa femii, epifemii si altele mai rele ce vor veni. Asa ca, vi deti repede cat mai puteti
8
3
Si da stiu ca tu te gandesti ca tu nu vinzi in pierdere nici de al dracu dar asa gandesti acum . Vom vorbi peste 8 9 10 luni cand blocul tau il va cuprinde igrasia si il vei privi trist. Vei spera te vei tine tare vei visa ca statul o sa dea prima casa de 1 milion de euro dar la un moment dat te vei trezi si vei afla ca traiesti intr un oras fara perspective si cripta ta de pe malul mari nu o mai vrea nimeni. o sa zici ca le inchiriezi dar cui? lumea va migra inapoi spre sate fara locuri de munca in horeca si cum ai probleme si cu terenul vei afla ca bloc face cat o ceapa degerata. Nasol
19
3
si voi nu luati in calcul ca statul roman va da faliment cu totul, suntem imprumutati, nu producem si vom fii nevoiti sa ajungem la mana fmi ul. Fmi ul stim cu toti ca aduce austeritate si lipsa de consum ca politica generala. eu personal ma astept ca in luna septembrie statul sa intre in imposibilitate de plata. Momentan nu se vinde nimic si lumea spera si viseaza umed la revenire chiar de ce nu la scumpiri. alti zic asa ca scade un 5 la suta hahahah vor scadea cu 70 80 % la suta pentru ca intr un oras fara locuri de munca nimeni nu are nevoie de apartamentul tau investitorul lui castravete.
18
4
Observ in ultimul timp disperarea celor din piata imobiliara si ma amuz teribil. Auzi preturile nu pot sa scada ca investitori nu pot sa piarda dar de ce nu pot sa piarda? Bursele s au prabusit, afacerile sunt in faliment milioane de someri dar singuri care nu pot pierde sunt investitori imobiliari. voi si cititi ce scrieti si treceti prin filtrul ratiuni ? Vor urma falimente sunt structura de domino , va veni criza alimentara si lumea o tot trage cu imobiliarele. sunteti penibili. intr un oras in care nu este de munca si turismul dispare cine naiba va da 100000 de pe un apartament? de unde ?
24
2
sa scada cat mai mult, cel putin la nivelul din 2009-2010.
12
2
tea prins criza cumult cash ? venim la tine sa investim o talharoaica ala muie !!!!
7
2
mai lasati preturile alea in jos, mult mai in jos. Orice smeker face un bloculet de cacat si vrea sa faca 2 milioane de euro profit in 2 ani.
12
1
Nici nu aveti idee ce criza va fi acum, globala, care aveti bani tine-ti de ei , ca vin vremuri grele , o sa cumparati orice vreti la juma de pret poate si mai ieftin criza din 2009 a fost un cacat sa vezi ce vine acum cu granitele inchise pt o perioada lunga nici nu vreau sa ma gandesc, turismul anul asta e varza , corona o sa fie si in vara si la iarna, asa ca fi ti destepti asteptai un an de zile si vedeti rezultatele.. dupa aia aruncati cu bani , pe mine ma prins cu foarte mult cash criza asta deci e bine , nu investesc in nimic momentan minim 1 an de zile
13
3
sa dea domnul sa cada toata piata , prea o lase razna , 1200 euro mp la marginea orasului , da ce am omorat o pe mama !
19
2
mancati kkt oricum era blocata .toti saracii incurajati de agenti cer sume mari pe case de chirpici...sa fie comisionul mare ...constructori aveau randament 300 la 100.intr un oras de kkt toti cipanii sa inchirieze fara contract ..ha ha ha ..s aterminat prosteala de mult dar erau visatori
12
4
Muie la dezvoltatori , ati construit cu 300euro mp si vreti 1200euro mp , s au cam dus vremurile alea, criza in imobiliare este din 2018 s au rarit rau vanzarile si 2019 si mai rar 2020 finish.ma uit la summer aia care fac bloc pe nisip auzi tu 250,000euro pe un ap de 60mp , cand vreodata o sa mai luati bani astia, uite la caelia ap de vanzare la preturi de miami nici acum nu sse vand si nici nu o sa se vanda tzeapa a fost data e greu sa mai ia bani care ia dat acolo , cand cumperi ceva trebuie sa te gandesti daca alt fraier ar da pretul pe ce ai luat
13
2
Este un model de "business" la moda, importat din SUA. Sa investesti in imobiliare e profitabil....insa lacomia transforma orice afacere in faliment. Iar criza imobiliara este falimentul acestor nesatui!
10
1
Piata imobiliara va scadea sigur da nu va mai fii ce a fost in 2008 ,atunci toti cumparau terenuri in mijlocul campului extravilane, acum daca doresti sa cumperi un teren intravilan piata este foarte restransa deaorece nu mai sunt oferte multe si cine doreste sa isi faca o casa nu are variante multe la terenuri,la apartamente dezvoltatori mari care au construit apartamente le vor mobila si le vor inchiria si vor astepta sa creasca piata,
7
5
mwee ciupanezilor!!!
14
3
Nu se cumpara nmic! Toti au banii la saltea. Si daca scade de la 50k la 30k tot nu cumpara. Cine garanteaza ca peste 3 luni nu o sa fie 10k? Numai vorbe goale si vrajeli samsaresti. O sa ajungem ca in I am de Legend. Curand!
18
2
ce costuri preturi umflate la materiale ieftine majoritatea celor care construiesc au ajuns milionari in euro, pe vremea comunistilor se plangeau uni ca ii pune in cutii de chibrituri, acele cutii se vand acum cumii de euro, preturile au luat o razna un apartamenta la comunisti costa 90 de mii 100 daca il cumparai acum sa fi fost 900 milioane sau 1 miliard nu de la 2.5 miliarde in sus traim vremuri grele si nimeni nu realizeaza ce se intampla goana asta dupa imbogatire nu este buna, sant persoane care au 2 -3-4 apartamente pt ce fratilor ca nu stai in toate iti trebuie 1 sa locuiesti
14
2
Cumpara omule o sandrama de la mache ca sa stai in casa aiurea!
15
4
Bogatanii care au construit magadoaie de blocuri pe spatiu verde, cu bani furati, vor ramane cu ele mult si bine !!! Ma bucur enorm, fiecare are ce merita ! Un apartament cu 2 camere va costa maxim 30000 eur, pt ca atata face!
34
3
Daca vor vinde la pretul cu care au construit , sa zica bogdaprostre . Criza din 2008 a fost nimic pentru criza care se intrevede . Poate ca se vor mai reglementa preturile si poate ca si constructori vor intelege sa construiasca si sa ceara pretu corect . Pentru ca prea au sarit in sus .
28
7
scad , scad preturile rau de tot , nu mai manipulati oamenii ca preturile ramain neschimbate
36
8
O sa scada la jumatate cat de curand. Astea sunt vrajeli pentru fraieri.
31
4
asa gandeam si eu pana acum ceva zile, dupa 10 ani de stat in chiria la a mea casa am platit zero lei, o fi mai bine asa? cei care au credite sunt fericiti, dintr o rata daca jumate se duce la a lor casa e perfect dar in cazul meu? la o chirie de 1500lei la a mea casa se duce zero lei, o fi mai bine? nu cred
7
5
am mai multe terenuri dintre care de unul este interesata un machedon. Cum a tot insistat sa il vand, m-a convins si inainte sa inceapa pandemia ne am inteles la un pret. Zilele astea urma sa semnam si ma suna sa imi zica sa las din pret ca e pandemie. hahahah ai dreq neam de oligofreni, speculeaza oice mizerie. Asa ca mumu, nu mai dau nimic, sa stea cu ferma in aer, fara sa se extinda.
30
2
Tsunami va fi pe piata imobiliara, vai pula alora de au credit la banca.Barosaneala s-a terminat, acum vine nota de plata.
36
5
Stai sa vezi crah anul asta, ce-a fost in 2009 e minciuna. 20 la suta ? Daca trecuta s-au ajustat cu 60-70 la suta in jos.
43
2
O mare muie pentru machedoni fomisti. Falimentul scrie pe voi.
55
5
E comedie , cine sa mai cumpere , apartamente de 75000 cu 3 camere din 80 intrun sat precum constanta .Au blocat o degeaba oricum imediat dupa corona e criza asa ca siau luat toti frai erii cu preturi umflate teapa. Bravo si felicitari
48
4

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369