REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Piaţa imobiliară s-a dezmorţit: Blocurile noi, vândute integral înainte de a fi gata!

Piaţa imobiliară s-a dezmorţit: Blocurile noi, vândute integral înainte de a fi gata!

Replica API 8 aprilie 2017 | 10:37 453

Piața imobiliară din municipiul Constanța este în ascensiune! Constănțenii vor să cumpere apartamente mai mult decât o făceau anii anteriori. Motivul este atât programul Prima Casă cât și numărul mare de blocuri noi construite. Prețurile imobilelor din orașul de la malul mării a crescut, însă cu toate acestea clienții, dar și agenții imobiliari, se confruntă cu cerere mare și ofertă mică. Se pare că tinerii caută să cumpere apartamente în blocurile noi, în timp ce adulții rămân la ideea că blocurile construite după anul 1977 au o structură mai sigură, fiind construite în perioada lui Nicolae Ceaușescu.

Se ridică blocuri pe bandă rulantă la malul mării și cu toate acestea cererea este mai mare decât oferta. Asta spun agenții imobiliari, dar și clienții care doresc să pună mâna pe un apartament într-un bloc nou construit. Totodată, deși sunt recent construite, zona vinde apartamentul. În acest sens, se pare că majoritatea celor care doresc să cumpere un apartament optează pentru o zonă centrală a orașului chiar dacă această alegere presupune un imobil dintr-un bloc vechi și uneori la un preț mai mare.

Specialiștii în imobiliare recomandă celor care doresc să achiziționeze un apartament nou să aibă încredere în faptul că aceste construcții sunt efectuate cu simț de răspundere, nu se mai pune problema prețurilor din rigips pe care o au blocurile construite în 2007-2008. “Există cere atât pentru blocurile noi, cât și pentru blocurile vechi. La ora actuală ne confruntăm cu un număr redus de oferte, așadar sunt mai multe cereri decât oferte. Lumea cumpără, iar odată cu prima casă sunt foarte multe cerințe.

De cele mai multe ori zona pune prețul apartamentelor. În acest sens putem spune că un apartament dintr-un bloc vechi din zona Capitol este preferat de cumpărător, față de un apartament dintr-un bloc nou situat, spre exemplu, în Km 4-5. Chiar și așa, și blocurile recent construite sunt extrem de căutate mai ales de tineri, motivul fiind condițiile, aspectul îngrijit și modern date de scara blocului, lift și multe altele.

Și blocurile vechi, cele construite după cutremurul din ’77 sunt căutate în special de cei care au rămas cu ideea că cele construite pe timpul lui Ceaușescu sunt cele mai sigure, sunt construite cu simț de răspundere, pe lângă rezistența structurii și zona este mai bună, centrală, spre deosebire de celelalte. Cereri sunt, oferte nu prea pentru că s-ar fi vândut primele. Se dau cel mai repede”, a declarat pentru Replica de Constanța, Cătălin Ion, agent imobiliar.

Apartamentele din blocurile noi se vând ca “pâinea caldă”

Apartamentele din blocurile noi sunt la mare căutare! Deși fiind doar în stadiul de proiect, multe dintre ele sunt deja vândute. Specialiștii în imobiliare spun că se vând foarte repede, unele blocuri noi fiind deja vândute integral deși construcția nu este finalizată. Tocmai din acest motiv se confruntă cu o cere mare și o ofertă mică. Investitorii sunt pe val în aceste condiții, mai ales că mulți dintre tineri plătesc chiar și cu banii jos.

Agenții imobiliari încurajează cumpărătorii să se orienteze către blocurile noi, blocurile care sunt încă în proces de construcție și informează pe această cale că construcțiile sunt atent supravegheate, ceea ce garantează o lucrare sigură și corectă. În general oamenii sunt reticenți cu privire la imobilele din blocurile noi din cauza faptului că pereții interiori ale unor blocuri sunt construite din rigips. Specialiștii vin cu garanția că nu se mai construiește prostește ca în anii 2007-2008.

“Putem spune că în privința imobilelor noi nu mai sunt oferte. Majoritatea imobilelor sunt vândute 60% până la finalizare, în timpul construncției. Spre exemplu, trei sferturi din apartamntele unui bloc nou care este în construcție în Mamaia Nord sunt deja vândute, este un P+4, iar până la etajul trei inclusive sunt vândute toate apartamentele. Trebuie să precizez că imobilele au vedere frontal la mare prețul fiind undeva la 1.000-1.200 euro/mp.

Oferim garanția că blocurile noi construite sunt supravegheate și ridicate cu simț de răspunde. Nu se mai pune problema blocurilor care se construiau prostește în 2007-2008, acelea cu pereții falși, din rigips. Spre exemplu, am un cumpărător care a cumpărat un apartament într-un imobil construit relativ recent și care a spart pereții de la intrarea în apartament, construind alții pentru a antifona.”, a adăugat pentru Replica de Constanța Cătălin Ion, agent imobiliar.

Paula SOLOMON

Citește și:

http://www.replicaonline.ro/revoltator-locuitorii-blocurilor-de-lux-din-zona-campus-ovidius-traiesc-in-frig-si-mai-nou-in-bezna-299873/

http://www.replicaonline.ro/bataie-de-joc-locatarii-blocurilor-din-zona-campus-ovidius-traiesc-in-frig-si-bezna-video-299957/

http://www.replicaonline.ro/mintiti-de-dezvoltatorii-imobiliari-locatarii-blocurilor-din-zona-campus-se-incalzesc-cu-promisiuni-300198/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dezmorteste nitel, toti dezvoltatorii astia se duc dupa Vanghelie Fillicori. LOL
0
0
Cautati pe google cati fosti politisti si securisti din Tulcea sunt veniti in Cta. O sa ramaneti nebuni. Cred ca sunt mai multi ca cei din Cta
5
0
Cici are dreptate. Este suficient sa arunci un ochi pe anunturile imobiliare, ca sa-ti dai seama ca treaba sta exact invers. O sumedenie de domni veniti de prin judetul Tulcea si numiti impropriu "dezvoltatori" au facut credite imense, au inceput blocurile si au ramas cu ele in faza in care i-a prins cutremurul imobiliar din 2008. Acum incearca prin orice mijloace sa vanda iluzia unor apartamente. Vezi-Doamne se inghesuie tinerii cu sute de mii de euro, bani lichizi si ei nu mai fac fata cu constructiile. Cat despre calitate, ce sa mai vorbim! Nu exista nici un control, deci va imaginati...
5
1
vrajeala ...
17
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218