REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Piața rezidențială a clădirilor cu risc seismic ridicat este în creștere

Piața rezidențială a clădirilor cu risc seismic ridicat este în creștere

Replica API 29 august 2017 | 00:00 293

Piața clădirilor rezidențiale cu risc seismic ridicat este într-o continuă creștere, cei mai interesați de această nișă fiind investitorii străini, atrași de profitul mare, se arată într-un studiu pe această temă, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat remis, luni, AGERPRES, investitorii au creat o listă neoficială de prețuri de vânzare pentru aceste proprietăți. Ei cumpără, în special, apartamente nerenovate, de mari dimensiuni, situate ultracentral, pe care le împart în locuințe mai mici, le renovează la standarde înalte și le închiriază. De cele mai multe ori, pe termen lung, dar și regim hotelier, prin AirBNB sau alte rețele, cu un grad de întoarcere a investiției situat între 6% și 10%, în fiecare an.

Astfel, după cum arată datele Wizmo.ro, platforma imobiliară dedicată atât sectorului rezidențial, cât și celui de business, și Bucharest Imobiliare, agenție care activează pe piața imobiliară din Capitală de 23 de ani, investitorii străini sunt cei mai interesați de exploatarea acestei nișe. Deși riscurile asumate sunt mari, la fel este și profitul.

"Personal, consider o reală oportunitate investiția în astfel de clădiri, în special datorită poziției lor ultracentrale. Pentru un preț de 500-600 euro pe mp, a avea o locuință în inima Bucureștiului reprezintă o afacere pe care mulți o percep foarte riscantă, dar pe care unii investitori o găsesc foarte atractivă și o exploatează. O astfel de proprietate poate fi amortizată în 8-10 ani, iar după consolidare poate să-și crească valoarea chiar și de trei ori", a declarat Daciana Petrov, proprietarul Bucharest Imobiliare.

În ceea ce privește închirierile de imobile cu bulină în scop comercial, acestea au scăzut dramatic după adoptarea legii nr. 282/2015, care interzice desfășurarea de activități ce implică aglomerări de persoane în clădirile cu risc seismic. Actul normativ a avut un impact semnificativ pe această piață, mai ales în Centrul Vechi din București, și a cauzat pierderi uriașe proprietarilor de afaceri din zonă, care s-au trezit în stradă după ce au făcut investiții de zeci și chiar sute de mii de euro în amenajarea spațiilor evacuate peste noapte.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367